Για το ποιες ομάδες χρίζει φαβορί για άνοδο στη Super League 1, για το εγχείρημα των δεύτερων ομάδων στη Super League 2, μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Αγιώτης προπονητής, Σωτήρης Αντωνίου, που έχει περάσει κατά το παρελθόν και από την ΑΕΛ.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Αντωνίου
«Θεωρώ ότι το Πρωτάθλημα της Super League 2 είναι ένα αρκετά δύσκολο Πρωτάθλημα γιατί οι ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο έχουν λίγα παιχνίδια να δώσουν και παίζουν μόνο για τη νίκη και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι΄ αυτές. Το Πρωτάθλημα είναι μικρό και με τον τρόπο που διεξάγονται τα πλέι οφ το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και αμφίρροπο. Με τον Παναθηναϊκό Β΄ τον πρώτο χρόνο ήμασταν στον Βόρειο όμιλο και τον δεύτερο στο Νότιο κι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν τα γήπεδα όπου διαπίστωσα ότι στον Βόρειο όμιλο δεν ήταν τόσο καλά.

Για το ποιες ομάδες βλέπει φαβορί για άνοδο από Βόρειο και Νότιο όμιλο:
«Ο τρόπος που χωρίστηκαν φέτος οι ομάδες έχουμε τέσσερις δυνατούς στο Νότιο όμιλο και θα ήταν καλύτερο να έχουμε έναν όμιλο. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ των ομάδων στο Νότιο όμιλο το μεγαλύτερο φαβορί είναι η Καλαμάτα. Έχει ένα δυνατό και ισχυρό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα τα Χανιά θα είναι δυνατά, όπως και η Παναχαϊκή και η Κηφισιά. Όσον αφορά τον Βόρειο όμιλο, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην ΑΕΛ λόγω ότι υπάρχει μία βάση από πέρυσι, ο Ηρακλής φέτος χτίστηκε γρήγορα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει το βάθος των άλλων δύο. Όμως θέλω να τονίσω ότι να μην ξεγράφει κανείς τον ΠΑΣ γιατί έχει 13 παίκτες που μπορούν να πάρουν το Πρωτάθλημα».

Tο γεγονός ότι οι αγώνες της δεύτερης κατηγορίας θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΪ:
«Η δεύτερη κατηγορία παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να βλέπει περισσότερους αγώνες του Πρωταθλήματος».

Tο εγχείρημα των δεύτερων ομάδων στη Super League 2:
«Ο ΠΑΟ Β΄ πέρυσι είχε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας απ΄ όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος. Στην μεγάλη ομάδα ανέβηκαν οκτώ παιδιά, ενώ πάρα πολλά παιδιά που προπονούσα πήραν μεταγραφές σε ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Στην Ελλάδα το λάθος που γίνεται από τις μεγάλες ομάδες είναι η πίεση του πρωταθλητισμού που έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ αν δεν είχε κάνει μία καινούργια ανανέωση στο ρόστερ μετά την αποχώρηση του Λουτσέσκου Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας αν ήταν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν θα έπαιζαν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top