Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αλέξης Μιχαήλ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την Superleague 2, την ΑΕΛ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την συνέντευξη.

Δύσκολο πρωτάθλημα η Β’ Εθνική; Αγωνίστηκες τα τελευταία χρόνια με την ΑΕΛ και την Ξάνθη:
«Με την ΑΕΛ αγωνίστηκα στη Σούπερ Λιγκ και τα δύο χρόνια. Με την Ξάνθη έπαιξα στη Β’ Εθνική. Η Β’ Εθνική είναι δυσκολότερο πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λιγκ υπό την έννοια ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτή την κατηγορία. Όχι ότι δεν υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχουν πολύ λιγότερα έσοδα, άσχημα γήπεδα, δεν υπάρχει VAR, δεν υπάρχει προβολή και πολλά άλλα. Στη Β’ Εθνική πρέπει να δουλέψεις σκληρά γιατί θα περάσεις από πολύ δύσκολες έδρες. Με τον ΠΑΣ θα παίζουν όλες οι ομάδες σαν να παίζουν τελικό, γιατί έχει βαρύ όνομα. Ανεξαρτήτως τι στόχους θα έχει. Το ίδιο γινόταν και πέρυσι με την ΑΕΛ. Και αυτή η Β’ Εθνική δεν έχει καμία σχέση με τη σεζόν 2019-20 που είχε πέσει ο ΠΑΣ και ανέβηκε αμέσως. Τότε είχε κρατήσει τον κορμό, υπήρχαν κάποιες αδύναμες ομάδες και πήρε άνετα τον τίτλο».

Ποιες ομάδες με τα τωρινά δεδομένα θεωρείς ως φαβορί στη Β’ Εθνική;
«Στον βόρειο όμιλο η ομάδα που έδειξε τα δόντια της και θα πρωταγωνιστήσει είναι η ΑΕΛ. Ο Ηρακλής μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα, αλλά με τον νέο ιδιοκτήτη θα έχει οικονομική ευρωστία, είναι και μεγάλο όνομα, θα πάρει παίκτες από το πάνω ράφι, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα έχει και άνοδο. Βάζω και τον ΠΑΣ στα φαβορί και ακόμα δεν δημιούργησε το νέο ρόστερ».

Πιστεύεις, έτσι όπως είναι τώρα ο ΠΑΣ, ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις επιστροφής στη Σούπερ Λιγκ;
«Βγαίνει από μέσα μου ως πόθος, ως επιθυμία, να τον ξαναδούμε στην κατηγορία που ανήκει και να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Ίσως διαφοροποιηθούν κάποιες καταστάσεις, ώστε η ομάδα να βρει τον σωστό δρόμο και την αίγλη που έχασε».

Ναι, συμφωνούμε, αν αλλάξουν κάποιες καταστάσεις, ο ΠΑΣ έχει τη δυναμική να εκτοξευτεί και πάλι ψηλά.
«Δεν το συζητάμε αυτό, έχει τεράστια δυναμική ο ΠΑΣ. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, περιπέτειες πέρασαν και άλλες ιστορικές ομάδες. Βλέπετε την ΑΕΛ, που είναι μεγαθήριο, με πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και προσπαθεί τόσα χρόνια για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Όλες οι ομάδες κάνουν έναν κύκλο και έχουν δύσκολες στιγμές. Θυμάστε την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΟΦΗ που έφτασαν μέχρι τη Γ’ Εθνική; Ο Παναθηναϊκός έκανε χρόνια για να φτάσει στα σημερινά επίπεδα για να θεωρείται διεκδικητής του τίτλου. Το θέμα είναι να μπορέσεις γρήγορα να βγεις από την κρίση».

Στην ΑΕΛ είχες πρόεδρο τον Αλέξη Κούγια; Πως ήταν η συνεργασία; Τον ήξερες και από τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Ο κύριος Κούγιας, αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο και ξέρει από ποδόσφαιρο. Όπως όλοι οι πρόεδροι έχει τα συν και τα πλην. Σου παρέχει ασφάλεια στην ομάδα αλλά είναι εκρηκτικός ως χαρακτήρας και μερικές φορές χάνει και τα δίκαιά του. Εύχομαι να είναι πάντα καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, επί των ημέρων του στον ΠΑΣ έγινα επαγγελματίας, πήρα απ’ αυτόν συμβόλαια και χρήματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top