Μια σύντομη αναδρομή με το κλείσιμο του Α΄γυρου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας που συμμετέχει η ομάδα μας.

Το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΛ, επιστρέφοντας μετά από χρόνια σε Εθνική κατηγορία, προσπαθεί φέτος να κάνει μια νέα πορεία φιλοδοξώντας αφενός να κρατήσει τα θετικά παρελθόντων ετών αφετέρου να μην επαναλάβει κάποια λάθη που κόστισαν.

Η νέα διοίκηση της ΑΕΛ, με τον κ. Λάμπρο Ιωακείμ πρόεδρο διαδεχόμενος τον κ. Γιώργο Νάκα, ανέθεσε στους συμβούλους κ.κ. Δημήτριο Μαρούδα (αντιπρόεδρο) και Ιωάννη Τζήμα (έφορο μπάσκετ) την λειτουργία και την αναδιοργάνωση του τμήματος, βοηθούμενοι από τον έμπειρο (με θητεία σε όλες τις εθνικές κατηγορίες) τεχνικό σύμβουλο κ. Γιώργο Βαγιόπουλο, καθώς και την ευθύνη για μια νέα πορεία με άξονα την εμπιστοσύνη σε νεαρούς Λαρισαίους παίκτες και την συνεργασία με τις ομάδες της περιοχής. Τη φιλοσοφία αυτήν άλλωστε εξέφραζε διαχρονικά ο οργανισμός ΑΕΛ ανεξαρτήτως αθλήματος.

Ο πρώτος γύρος ήταν αναγνωριστικός και οι πολλοί τραυματισμοί βασικών παικτών καθώς και κάποιες αποχωρήσεις φέρανε την ομάδα, που κατά βάση αποτελείται από νεαρούς και άπειρους αθλητές, σε δύσκολη θέση.

Η χθεσινή εκτός έδρας νίκη, ανατρέποντας μάλιστα διαφορά που έφτασε 21 πόντων, φανέρωσε τις δυνατότητες της ομάδας, δίνοντας ηθικό και αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια. Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 8η θέση του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και παλεύει για μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση ώστε να αποφύγει τα play out.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεδομένων των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα σχεδόν όλης της χώρας, η ομάδα μας στον α΄ γύρο δεν μπόρεσε να έχει δίπλα της τον έκτο της παίκτη που είναι ο κόσμος της.

Κλείνοντας, είναι κοινή παραδοχή ότι η Λάρισα πρέπει να έχει ομάδες που θα τιμούν και θα διαφημίζουν την πόλη στις ψηλότερες κατηγορίες σε όλα, αν είναι δυνατόν, τα αθλήματα. Το όνομα και η λαϊκή απήχηση της ΑΕΛ είναι αυτά που μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια επιτυχία. Αυτό όμως δεν είναι ευθύνη μόνο των διοικούντων και των φιλάθλων αλλά όλου του κοινωνικού συνόλου των συμπολιτών μας ξεκινώντας από τις Αρχές της πόλης και τους επιχειρηματίες αυτής, καθώς η επιτυχία της ομάδας είναι τιμή και προβολή για όλους.

Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την δράση των τμημάτων μπάσκετ της ΑΕΛ μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/aelbasketakadimies, https://www.instagram.com/aelbasketball_akadimies?igsh=Y3QxeXptZXprcHdk https://www.aelbasket.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top