Στο πρόσωπο του 46ου χρόνου Σέρβου τεχνικού, Σάσα Ίλιτς, βρήκε τον εκλεκτό διάδοχο του Κρις Κόουλμαν ο Ατρόμητος, πιθανός αντίπαλος της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας.
Πρόκειται για τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΛ, Σάσα Ιλίτς. Συγκεκριμένα, ήρθε στην ΑΕΛ τον Γενάρη του 2009 δανεικός από τη Σάλτσμπουργκ και έφυγε το καλοκαίρι του ίδιου έτους έχοντας μετρήσει 18 αγώνες, 1 γκολ και 2 ασίστ. Το ένα γκολ και τη μία ασίστ, μάλιστα, τα είχε στην εκτός εδρας ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ στις 10/05/2009 για τα playoffs. Ο Σάσα Ίλιτς ως ποδοσφαιριστής, αποτελεί σύμβολο της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 850 συμμετοχές ενώ πέρασε από Θέλτα, Γαλατασαράι και Σάλτσμπουργκ.
Έχοντας ξεκινήσει στους πάγκους από τα μικρά κλιμάκια της Σερβίας αλλά και την ομάδα των Ανδρών ως βοηθός του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, το καλοκαίρι του 2021 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσουκαρίτσκι. Παρά την καλή πορεία της ομάδας, η συνεργασία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, με τα σέρβικα Μέσα να «δείχνουν» ως αιτία δηλώσεις που είχε κάνει μετά από μια ήττα από την Παρτιζάν, στις οποίες παραδεχόταν ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Το ρεκόρ του Ίλιτς σε 27 παιχνίδια έγραψε μόλις 4 ήττες (2 από Ερυθρό Αστέρα, 1 από Παρτίζαν).
Την σεζόν 2022/2023 μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου και πραγματοποίησε το μεγάλο «μπαμ». Συγκεκριμένα, οδήγησε την ομάδα του μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στη Βουλγαρία, τον οποίο έχασε μόλις για έναν πόντο από την... ισόβια πρωταθλήτρια, Λουντογκόρετς. Μάλιστα, σημείωσε και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (84 στο φινάλε των playoffs). Παρόλα αυτά, σε μια ομολογουμένως περίεργη εξέλιξη, τον Ιούλιο 2023 επήλθε «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών λόγω του αποκλεισμού στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι δύο πλευρές, λοιπόν, έχουν δώσει τα χέρια, με τον Σέρβο προπονητή να αναμένεται στην Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών, μαζί με τους δύο βοηθούς του. Εφόσον, ολοκληρωθεί η συμφωνία μέσω και των υπογραφών, αναμένεται να καθίσει στον πάγκο των Περιστεριωτών για πρώτη φορά, κόντρα στον Παναιτωλικό.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top