Με τεράστια λύπη και οργή παρακολουθούμε τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας να καίγονται ολοκληρωτικά η μία μετά την άλλη. Από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα βλέπουμε εικόνες καταστροφής, σκοτωμένα ζώα, χιλιάδες στρέμματα καταπράσινων δασών να έχουν καεί μέχρι το τελευταίο κλαδί, οικογένειες στον δρόμο έχοντας χάσει τα σπίτια τους που έχτισαν με κόπους πολλών χρόνων.
Η μέριμνα του κράτους για όλη αυτή την καταστροφή περιορίζεται σε μικρές αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το μισό μέρος των ζημιών που πρέπει να αποκατασταθούν. Τα οικοσυστήματα των δασών μας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια οι πυρκαγιές και οι καύσωνες να γίνουν καθημερινή συνήθεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Προφανώς και για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, όλα τα στοιχεία "δείχνουν" εμπρησμούς που τα επόμενα χρόνια θα καταλάβουμε σε τι αποσκοπούν. Τα αιολικά πάρκα άλλωστε πάντα "ξεφυτρώνουν" στην καμένη γη μερικά χρόνια αργότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προσληφθεί εκατοντάδες φορές περισσότεροι μπάτσοι από πυροσβέστες και δασοφύλακες. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των δασών μας και των περιουσιών του ελληνικού λαού αποδεδειγμένα πλέον, η τύχη μας εξαρτάται μόνο από τη δύναμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για την προστασία της γης μας και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων τις τελευταίες ημέρες.
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων όλων των πυρόπληκτων περιοχών και ευχόμαστε να μην ξεχάσουν ποτέ ποιοι ευθύνονται για την σημερινή καταστροφή. Θα συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στην στήριξη που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας αυτές τις δύσκολες ώρες. Στη χώρα που πλέον ζούμε από τύχη μπορεί αύριο να είμαστε οι επόμενοι που θα κληθούμε να προστατεύσουμε μόνοι μας και αβοήθητοι τα δάση μας, τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Η αλληλεγγύη μας είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στην καταστροφή.
ΘΥΡΑ 1
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top