Είτε είστε τακτικός παίκτης είτε αρχάριος, αξίζει να έχετε μια καλή βασική κατανόηση του αθλήματος που παίζετε.
Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε με τα Rabona στοιχήματα ιπποδρομιών. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες εδώ.
 
Η ιστορία των ιπποδρομιών
Η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων καθαρόαιμων αλόγων ιπποδρομιών μπορεί να αποδοθεί σε έναν από τους 3 επιβήτορες: τον αραβικό Ντάρλεϊ, τον αραβικό Γκόντολφιν και τον Τούρκο Μπάιερλεϊ.
 
Μεταφέρθηκαν στην Αγγλία, όπου διασταυρώθηκαν με αγγλικές και ευρωπαϊκές γραμμές αίματος, για να δημιουργήσουν την πρώτη γενιά καθαρόαιμων ίππων.
 
Οι βρετανικές ιπποδρομίες έχουν μακρά ιστορία και αποτέλεσαν επίσης πηγή έμπνευσης για μερικές από τις μεγαλύτερες ιπποδρομίες στον κόσμο.
 
Οι κανόνες των ιπποδρομιών θεσπίστηκαν τον 17ο αιώνα, με το Newmarket Town Plate να κάνει το ντεμπούτο του το 1666. Το άθλημα έγινε γρήγορα το αγαπημένο χόμπι των βασιλικών και αριστοκρατών, εξ ου και ο τίτλος "Το άθλημα των βασιλιάδων".
 
Το St Leger διεξήχθη για πρώτη φορά το 1776. Είναι ο παλαιότερος από τους πέντε κλασικούς αγώνες και ο πρόδρομος της πρώτης διεξαγωγής του Derby Stakes πάνω από τέσσερα χρόνια.
 
Από τότε το Derby έχει δανείσει το όνομά του στο Kentucky Derby και έχει φιλοξενήσει πολλούς σημαντικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.
 
Το Cheltenham Gold Cup ήταν αρχικά μια κούρσα σε ισόπεδη διαδρομή το 1819 και δεν έγινε ιπποδρομία με εμπόδια μέχρι το 1924. Ο αγώνας Grand National διεξήχθη για πρώτη φορά το 1839 και σήμερα έχει έπαθλο 1 εκατομμύριο λίρες.
 
Τα πιο συνηθισμένα στοιχήματα ιπποδρομιών
Ακολουθούν οι αγορές με τα στοιχήματα ιπποδρομιών που προσφέρουν οι περισσότεροι πράκτορες:
 
Στοίχημα νίκης
Το πιο συνηθισμένο στοίχημα στις ιπποδρομίες είναι το στοίχημα νίκης. Οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες ισχυρίζονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αποκομίσουν σταθερά κέρδη.
 
Στοίχημα θέσης
Τα στοιχήματα θέσης πληρώνονται αν το άλογό σας τερματίσει στην πρώτη τριάδα, υπό την προϋπόθεση ότι στοιχηματίζετε σε μια κούρσα με τουλάχιστον οκτώ ή περισσότερα άλογα.
Σε κούρσες χάντικαπ με 16 ή περισσότερα άλογα, οι περισσότεροι πράκτορες πληρώνουν για την τέταρτη θέση. Για επιλεγμένες κούρσες, παρέχονται επίσης καλύτεροι όροι και πληρωμές για την πέμπτη θέση.
Η πληρωμή υπολογίζεται ως το ένα πέμπτο των αποδόσεων στις κούρσες χωρίς χάντικαπ και ως το ένα τέταρτο στις κούρσες χάντικαπ.
 
Συνδυαστικό στοίχημα
Υπάρχουν παίκτες που κερδίζουν μεγάλα ποσά από τα στοιχήματα ιπποδρομιών συνδυάζοντας πολλαπλούς νικητές. Τα στοιχήματα συνδυασμού, ή πολλαπλάσια όπως επίσης ονομάζονται, μπορεί να είναι από ένα διπλό έως επτά ή οκτώ άλογα στην ίδια κούρσα.
Ενώ η απόδοση είναι υψηλή, τα ρίσκα με τα συνδυαστικά στοιχήματα είναι ότι ένα μόνο χαμένο άλογο συμβάλλει στην απώλεια ολόκληρου του στοιχήματος.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδικών παιχνιδιών που σας επιτρέπουν να συνδέσετε άλογα σε διπλά, τριπλά και άλλα παιχνίδια συνδυασμού.
Ένα στοίχημα πατέντας είναι όταν επιλέγετε τρία άλογα σε τρία μονά, δύο διπλά και ένα τριπλό, δίνοντας συνολικά επτά στοιχήματα.
Το στοίχημα Yankee συνδυάζει τέσσερα άλογα σε ένα διπλό, τέσσερα τριπλά και έξι διπλά, δίνοντας έντεκα στοιχήματα.
Ένα καναδικό στοίχημα (γνωστό και ως Super Yankee) συνδυάζει πέντε άλογα σε 26 συνδυασμούς.
Τέλος, με το λεγόμενο στοίχημα Heinz, μπορείτε να επιλέξετε έξι άλογα σε έναν συνδυασμό 57 στοιχημάτων.
 
Η πορεία
Η πορεία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στα στοιχήματα ιπποδρομιών. Εν συντομία, πρόκειται για μια περιγραφή των συνθηκών που επικρατούν στο κατώτερο στρώμα της πίστας.
Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση των αλόγων. Σε ορισμένα άλογα αρέσουν οι γρήγορες επιφάνειες, ενώ άλλα δείχνουν την καλύτερη φόρμα τους σε μαλακές ή σκληρές επιφάνειες.
 
Η απόσταση
Οι ιπποδρομίες διαφέρουν επίσης ως προς την απόσταση - τόσο για τις επίπεδες διαδρομές όσο και για τα εμπόδια. Τα 5 φέρλονγκ είναι η μικρότερη απόσταση (στη Μεγάλη Βρετανία), όπου υπάρχουν αγώνες μέχρι δύο και τρία τέταρτα μίλια.
Τα άλογα τείνουν να έχουν τη βέλτιστη ορμή κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της κούρσας όπου αποδίδουν τα μέγιστα.
Ένα άλογο που έχει κερδίσει τακτικά σε έξι φέρλονγκ, για παράδειγμα, συνήθως δεν έχει την αντοχή να κερδίσει σε επτά φέρλονγκ. Για τις διαδρομές με εμπόδια, η απόσταση κυμαίνεται συνήθως μεταξύ δύο μιλίων και τεσσεράμισι μιλίων.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top