Εδώ και μήνες είχαμε ακούσει για το νέο trend στο στοίχημα live, με το περίεργο όνομα micro betting. Όντας έμπειροι στο χώρο δεν είχαμε στο νου μας τι είναι και πως λειτουργεί. Για να διαπιστώσουμε ύστερα πως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κερδίσει ήδη ένα αρκετά υπολογίσιμο κομμάτι του κοινού. 
Πλέον έφτασε η ώρα να το δοκιμάσουμε και στη χώρα μας. Κάποιες νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος έχουν λανσάρει ήδη τη συγκεκριμένη λειτουργία. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτό γίνεται πειραματικά, καθώς το micro betting απαιτεί διαφορετική δομή στην ομάδα των traders κάθε εταιρίας. Αυτό που μετράει είναι πως αργά ή γρήγορα και στην Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες θα το προσθέσουν στη συλλογή τους. 

Τι είναι όμως το micro betting; 
Για τον ορισμό του θα επιλέγαμε να πούμε πως είναι στην ουσία live betting αλλά στην έκβαση της επόμενης φάσης. Έχει δηλαδή διάρκεια ζωής πολύ συντομότερη του παραδοσιακού live, εξετάζει την έκβαση γεγονότων τα οποία δε βρίσκει κανείς πάντα στο κλασικό live (πχ πλάγια, φάουλ, άουτ) και γενικά βοηθά στη δημιουργία αγορών που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
Για τη ώρα οι πάροχοι στην Ελλάδα φαίνεται πως διεξάγουν δοκιμές. Αυτό το συμπέρασμα ενισχύεται και από το γεγονός πως δεν βρίσκουμε τέτοιες αγορές διαθέσιμες σε όλα τα ματς. Ανεξαρτήτως αν μιλάμε για στοίχημα μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο σπορ. Κάτι που εξηγείται αν λάβουμε υπόψη μας πως για να προσφερθούν αυτές οι αγορές απαιτείται διαφορετική στρατηγική στην γκανιότα και στο trading των στοιχημάτων. Και ενώ οι περισσότερες στοιχηματικές αγοράζουν την υπηρεσία εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από ειδικούς παρόχους, χρειάζεται να έχουν και άτομα εντός των τμημάτων τους που διαχειρίζονται τους τζίρους και τα όρια. Δεν έχουν άλλη επιλογή άλλωστε, αφού το παραμικρό κενό στις αποδόσεις ή στα όρια, με δεδομένη την πολύ υψηλή ταχύτητα της συγκεκριμένης λειτουργίας, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις εταιρίες. Αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τους παίκτες. 

Πως ήταν η εμπειρία μας κατά την πρώτη δοκιμή; 
Καταρχήν να πούμε πως το να παίζει κανείς micro στοιχήματα χωρίς να έχει παράλληλα ανοιχτό κάποιο streaming ή να παρακολουθεί ζωντανά τον αγώνα χωρίς καθυστέρηση είναι εντελώς άσκοπο. Αν όμως έχετε λύσει αυτό το πρόβλημα, πιθανότατα θα απολαύσετε τη νέα εμπειρία. Προφανώς και αυτό που συνέβη μόλις ξεκινήσαμε να ποντάρουμε ήταν σχεδόν σοκαριστικό. Τα στοιχήματα τοποθετούνται και κλείνουν σε χρόνο ρεκόρ. Η δράση είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο χώρο, ειδικά αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε ταυτόχρονα το ματς. Σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε ένα κουπόνι και να είστε με το δάχτυλο στο χέρι όσο πλησιάζει το σημείο της έκβασης της. Για παράδειγμα εμείς ανοίξαμε την αγορά για το επόμενο πλάγιο στο ποδόσφαιρο και περιμέναμε να φτάσει η μπάλα προς τα εκεί για να πατήσουμε το πλήκτρο που τοποθετεί το στοίχημα. Υπήρξαν όμως και αρκετές περιπτώσεις που το σύστημα δε δέχτηκε το κουπόνι μας, καθώς, προφανώς, το streaming μας είχε μια ανεπαίσθητη καθυστέρηση. Και στην κανονική ροή του αγώνα η έκβαση του γεγονότος είχε ήδη κριθεί. 
Μια από τα ίδια και στο τένις. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν καταφέραμε να περάσουμε το στοίχημα που θέλαμε λόγω χρονοκαθυστέρησης. Αυτό όμως έχει να κάνει μάλλον με τον πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Καθώς, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο είδος στοιχήματος, εκεί δεν υπάρχουν παρόμοια παράπονα. Που σημαίνει πως κάποιες εταιρίες έχουν καταφέρει να λύσουν το πρόβλημα της χρονοκαθυστέρησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση και σε αυτό το θέμα. Και δεν θα μας εξέπληττε αν το micro betting καταφέρει να πάρει μερίδιο του παραδοσιακού live betting και να συρρικνώσει κι άλλο το ήδη φθίνον μερίδιο του pre-game. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top