Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η επανέναρξη της περιόδου του εσωτερικού πρωταθλήματος MMSL. Το βράδυ δεν ήταν απογοητευτικό και είχε δράση. Στον αγώνα της βραδιάς και πιθανώς της περιόδου η ΑΕΛ αντιμετώπιζε τους Αλβανούς, τη μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας. Όμως οι Αλβανοί είχαν ακόμα να αντιμετωπίσουν την ισχυρή ΑΕΛ. Τα καλά νέα ήταν η επιστροφή του άσου της ΑΕΛ Κιθ Άντριου, ο οποίος ήταν το πρόσωπο κλειδί του αγώνα. Η ΑΕΛ διατήρησε την κατοχή και κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα από την αντίπαλη ομάδα. Το σκορ άνοιξε ο Κιθ Άντριου, αλλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Αλβανοί ισοφάρισαν σε 1-1.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο προπονητής της ΑΕΛ ζήτησε να δει τα δελτία των Αλβανών ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναταραχή και ένταση αφού οι Αλβανοί αρνούνταν να τα δείξουν. Ο προπονητής της ΑΕΛ γνωστοποίησε στον διαιτητή ότι η ΑΕΛ ενίσταται για τον αγώνα με την αιτιολογία ότι οι Αλβανοί παραβιάζουν σχετικό κανονισμό του MMSL, αρνούμενοι να δείξουν τα δελτία. «Είχαμε πληροφορίες ότι οι Αλβανοί αγωνίζονται με παίκτες από την πρώτη κατηγορία, καθώς και παίκτες που δεν είναι δηλωμένοι ή δεν έχουν υπογράψει με την ομάδα. Το γεγονός ότι αρνήθηκαν να δείξουν τα δελτία συνεπάγεται την παραδοχή της ενοχής», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ.

Μετά το δράμα του ημιχρόνου και με την έναρξη του δευτέρου υπήρξε συνωστισμός φιλάθλων στο αθλητικό κέντρο του BMO παρακολουθώντας τον αγώνα της ΑΕΛ. Για κάποια στιγμή ακόμα και οι ομάδες που αγωνίζονταν στον διπλανό χώρο σταμάτησαν και παρακολουθούσαν τον αγώνα της ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ μπήκε στον αγώνα δυνατά!!! Ακριβώς όπως οι πραγματικοί ηρωικοί Έλληνες πολεμιστές!!! Ήταν τα είκοσι πέντε λεπτά της απόλυτης «βυσσινί» κυριαρχίας. Ο Κιθ Άντριου ξαναχτύπησε και έδωσε την πρωτοπορία στην ΑΕΛ με 1-2. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος ο αμυντικός Τζορτζ Χάβαρης πλαγιοκόπησε και με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία ανέβασε τον δείκτη σε 1-3. Οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν «Λα Λα Λάρισα»!!! Οι Αλβανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 2-3, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο, φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένα τα κεφάλια. Ο κόσμος και οι άλλες ομάδες επευφημούσαν την ΑΕΛ.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο επόμενος αγώνας θα είναι καθοριστικός για την πορεία της.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής μιας άλλης ομάδας είπε «χαίρομαι πολύ που η ΑΕΛ χαστούκισε τους Αλβανούς, οι οποίοι είναι η πιο βρόμικη ομάδα και δεν θα πάψουν με τίποτα να εξαπατούν. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ».

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς, αναφέρθηκε τόσο για την εμφάνιση της ομάδας όσο και για το δράμα τού ημιχρόνου, λέγοντας :
«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες της ΑΕΛ για το τέλειο παιχνίδι. Όταν παίζεις με μια επικίνδυνη ομάδα όπως η Αλβανική, πρέπει να είσαι τέλειος ειδάλλως θα σε τιμωρήσουν. Ειδικά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Άμυνας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εκπλήσσομαι!!! Η άμυνά μας ήταν ένα αδιαπέραστο τείχος απόψε, τίποτα δεν περνούσε!  Όσον αφορά το δράμα του ημιχρόνου, αληθεύει το γεγονός ότι κατέθεσα επίσημη ένσταση. Θα το αφήσω στη δικαιοδοσία της διοργανώτριας να διερευνήσει και να επιδικάσει την ανάλογη τιμωρία. Είμαστε στο μέσο ενός πολύ δύσκολου και τεντωμένου προγράμματος αγώνων. Θα αφήσουμε πίσω μας αυτή τη νίκη και θα επικεντρωθούμε στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής με τον Απόλλωνα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
ΑΕΛ ΜΙΑ ΖΩΗ»

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top