Συνηθίζει να μιλάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι εκτός. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο σέντερ φορ της ΑΕΛ, Ματθαίος Μαρουκάκης σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μας μιλάει έξω από το γήπεδο, για το τι γίνεται μέσα σε αυτό. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης ανοίγει την καρδιά του στο Larisanew.gr σε μια διαφορετική συνέντευξη στην οποία μιλά για το ξεκίνημά του και φυσικά για την ΑΕΛ που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.
Ο Ματθαίος Μαρουκάκης, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1990 και κατάγεται από τη Λήμνο, από το χωριό Άγιος Δημήτριος, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 12 ετών στην τοπική ομάδα Κεραυνός Αγίου Δημητρίου, με την οποία κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα το 2007 και το Κύπελλο Λήμνου το 2006. Την τελευταία σεζόν 2006-07 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με με 24 γκολ σε 22 ματς. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, με σκοπό να σπουδάσει προγραμματιστής. Παράλληλα εντάχθηκε στο δυναμικό της Γ.Σ. Καλλιθέα, αρχικά στην ομάδα των νέων και συνέχισε σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον στη Β΄ Εθνική. Ήταν διεθνής με τις "μικρές" εθνικές ομάδες. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του από την Καλλιθέα, στην οποία έχει αγωνιστεί συνολικά 143 φορές και σκόραρε 38 τέρματα. Τον Ιούνιο του 2013 πήγε στον Πανιώνιο, στον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο, αλλά τον Ιανουάριο του 2014 αποδεσμεύτηκε και μεταπήδησε στον Ιωνικό. Την σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή και είχε σ' όλες τις διοργανώσεις 34 συμμετοχές και  κατάφερε να βάλει 14 γκολ. Από το καλοκαίρι του 2015 ανήκει στην ΑΕΛ. Μάλιστα την σεζόν 2015-2016 υπήρξε ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου των «βυσσινί» στη Superleague, γράφοντας στο κοντέρ 12 γκολ σε 29 παιχνίδια της Football League. Στον τελευταίο αγώνα με τον Ατρόμητο, που έγινε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, στο AEL FC ARENA, πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Super League, ωστόσο η ΑΕΛ γνώρισε μια άδικη εντός έδρας ήττα, που την κρατά ακόμα στις χαμηλές θέσεις του πρωταθλήματος με ορατό τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Αναλυτικά ο Ματθαίος Μαρουκάκης
1. Πως ξεκίνησε η επαφή σου με το ποδόσφαιρο;
«Μόλις τέλειωσα το Λύκειο στη Λήμνο πήγα Αθήνα για σπουδές μη φανταστείς ότι πέρασα πουθενά σε ιδιωτική (γέλιο) όταν πήγα εκεί επειδή ήθελα να ασχοληθώ με κάτι να γεμίζω την ώρα μου πήγα και δοκιμαστικά στους νέους της Καλλιθέας. Έκανα δοκιμή περίπου ένα μήνα εκεί ο προπονητής με έβαζε στόπερ επειδή ήμουν δυνατός και πάλευα όλες τις φάσεις ξεκίνησα να παίζω στους νέους της Καλλιθέας λοιπόν ως στόπερ στη μέση του πρωταθλήματος παίζαμε φιλικό στο Μαρκόπουλο με τους νέους του Ολυμπιακού. Στο ημίχρονο χάναμε 0-1 και έπαιζα στόπερ μαζί με το Κουτρουμπή που παίζει τώρα Παναθηναϊκό και είναι και κολλητός μέχρι σήμερα. Πήγα λοιπόν στο προπονητή μου που λεγότανε Δημήτρης Μανταλόβας και του λέω θέλω να με βάλεις επίθεση εκεί έπαιζα και στη Λήμνο, επειδή με πίστευε με άκουσε. Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν ξαναέπαιξα σε άλλη θέση, έβαλα γκολ και έκανα μια ασίστ. Κάπως έτσι έγινα σέντερ φορ. Μετά από όλα αυτά επειδή έβαλα κάπου στα 27 γκολ στους Νέους της Καλλιθέας, έγινα επαγγελματίας εκείνο το καλοκαίρι.»

2. Νιώθει πίεση  ένας παίκτης σε μια ομάδα όπως η ΑΕΛ;
«Η ΑΕΛ είναι η πιο μεγάλη ομάδα από όσες έχω δουλέψει..μου έλεγαν πριν έρθω αλλά δε "φανταζόμουνα" ότι έχει τόσο βαριά φανέλα. Μια πόλη ζει μόνο για την ΑΕΛ. Είναι μέσα στις 5 μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αναμφισβήτητα..έχει πολύ πίεση γιατί όπου και να είναι πρέπει να πρωταγωνιστεί.»

3. Υπάρχει κάτι για το οποίο μετάνιωσες, τόσο στην ποδοσφαιρική σου καριέρα, όσο και στην προσωπική σου ζωή;
«Κοιτάξτε να δείτε το έχω πει πολλές φορές οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου δεν το μετανιώνω και ας ξέρω ότι είναι λάθος. Η ζωή είναι η μικρή, είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε κάνεις κάτι άλλο. Πρέπει να ζεις τι κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία αυτής τις ιδεολογίας είμαι και αυτό μπορεί να είναι το λάθος το δικό μου. Δηλαδή αν είχα κάνει καλύτερη ζωή στα 7 χρόνια που ήμουν στην Αθήνα ίσως είχα διαφορετική εξέλιξη στο ποδόσφαιρο. Γιατί αν δείτε κάθε χρόνο σχεδόν κάνω καλές χρονιές στη Β' Εθνική και Super League δε πάω λόγω ονόματος. Είναι κακό που τα λέω δημόσια αλλά έτσι είμαι εγώ.»

4. Πιστεύεις ότι κάποιος που αξίζει και προσπαθεί στο ποδόσφαιρο, στο τέλος δικαιώνεται ή μήπως η μπάλα τελικά δεν είναι δίκαιη;
«Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο σε βάθος χρόνου. Δηλαδή ειδικά στην Ελλάδα άμα κάτσουμε και ακούμε συζητήσεις λένε όλοι ότι πρέπει να έχεις μέσο να παίξεις. Δεν είναι έτσι όμως ότι αξίζεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή. Το μέσο είναι μέχρι ένα σημείο, μετά πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις. Γιατί σε τρώει το σύστημα. Είχα πολλούς συμπαίκτες που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά προχώρησαν γιατί δούλεψαν πολλοί και ο Θεός ανταμείβει την προσπάθεια.»

5. Πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή;  
«Η ζωή είναι όντως δύσκολη ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή αλλά θεωρώ εδώ στην Ελλάδα δεν είναι όντως τόσο δύσκολη. Οι Έλληνες έχουν λάθος νοοτροπία και αυτό δεν αλλάζει ότι κι να γίνει. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που κάποιοι θυσιάζονται να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα.»

6. Τι να περιμένουμε από τον Μαρουκάκη  στο μέλλον;
«Πάνω από όλα να έχουμε υγεία. Εγώ θέλω να μείνω μια ζωή στην ΑΕΛ αν τα καταφέρω. Το μόνο που μπορούν να περιμένουν είναι να βάζω γκολ αυτή είναι η δουλειά του σέντερ φορ. Φέτος δε τους έχω βγάλει ασπροπρόσωπους αλλά πιστεύω να επανορθώσω στο μέλλον.»

7. Ποιους ποδοσφαιριστές έχεις ως πρότυπα και γιατί;
«Πρότυπο έχω μόνο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μου αρέσει να τον βλέπω. Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι το είδωλο μου.»

8. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ΑΕΛ
«Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι φανταστικός! Αυτό που ζούμε κάθε Σαββατοκύριακο είναι μοναδικό και γίνεται σε λίγα γήπεδα στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η ΑΕΛ επέστρεψε εκεί που ανήκει και με υπομονή θα πάει εκεί που της αξίζει. Απλά θέλει πολύ υπομονή στο ποδόσφαιρο, εμπειρικά αυτό το λέω, έχει 1000 πίκρες μια χαρά. Σίγουρα έχει στεναχωρηθεί ο κόσμος από κάποιες ήττες αλλά σε βάθος χρόνου πιστεύω να πάνε όλα καλά.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top