Έβδομη αγωνιστική και τελευταία για το 2016 και η ΑΕΛ Καναδά θα αντιμετώπιζε την PCL. Σ' έναν αγώνα με επιτακτική τη νίκη για τις ομάδες, υπήρξε μια δραματική εξέλιξη πριν την έναρξη του αγώνα. Ο γενικός διευθυντής και προπονητής κατάφερε να αποκτήσει από την PCL της δεύτερης κατηγορίας τον Γκάρετ Μάρλοου, μία ώρα πριν τη σέντρα!!! Ο Μάρλοου ήταν περιζήτητος από πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά στο τέλος αποφάσισε να υπογράψει στην ΑΕΛ.
«Υπέγραψα στην ΑΕΛ επειδή προσφέρει μια σφιχτή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ΑΕΛ είναι η κυρίαρχη δύναμη στο MMSL», δήλωσε ο Μάρλοου και οι δηλώσεις του εξόργισαν τους αντιπάλους!

Ο αγώνας άρχισε και η ΑΕΛ κυριάρχησε της PCL, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακά της να πραγνατοποιήσει πολλές σημαντικές αποκρούσεις. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και η PCL άνοιξε το σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στο ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα η ΑΕΛ γέμισε ενέργεια και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη, πραγματοποιώντας επιθέσεις ανά κύματα. Η πίεση στην αντίπαλο ήταν πολύ μεγάλη με τους παίκτες της να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να κλέψουν τους τρεις βαθμούς από την ΑΕΛ. Δέκα λεπτά απέμειναν και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βεργυρής με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1. Η αρχή έγινε.

Η ΑΕΛ αύξησε κι άλλο την πίεση και στα δέκα τελευταία λεπτά οι παίκτες της αγωνίστηκαν λυσσαλέα, θέλοντας διακαώς τη νίκη. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Παρκ εξαπόλυσε κεραυνοβόλο σουτ και έγραψε το 1-2 για την ΑΕΛ. Η PCL πίεσε για την ισοφάριση αλλά είχε απέναντί της το «Υπουργείο Άμυνας» που αναχαίτιζε κάθε επίθεση. Με το χρονόμετρο στο 1:30 πριν τη λήξη ο Τεϊξέιρα αποφάσισε να δράσει και με ατομική προσπάθεια κατάφερε να γράψει το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ μίλησε τόσο για τον αγώνα όσο και για το δράμα πριν την έναρξη.
«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την αποψινή τους εμφάνιση. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ αυτό το υψηλό επίπεδο έντασης και δΐψας για τη νίκη! Όταν φοράς τη βυσσινί φανέλα είναι σαν να έχεις τη δύναμη του Ηρακλή ή του Αχιλλέα. Γίνεσαι άτρωτος και θα παλέψεις για τη νίκη μέχρι τελευταίας ανάσας! Ζούμε ΑΕΛ, πεθαίνουμε ΑΕΛ και απόψε οι παίκτες μας το απέδειξαν! Μας έλειψαν απόψε οι Κιθ Άντριου και Πέντρο Σιμόες και ανυπομονώ για την επιστροφή τους. Το δυναμολόγιό μας θα γίνει θανατηφόρο!
Απόψε η άμυνά μας έλεγξε απόλυτα τον αγώνα. Οι μέσοι μας προωθούσαν τη μπάλα στους επιθετικούς μας χωρίς κανένα φόβο. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για εμάς.

Όσον αφορά το θέμα της υπογραφής του Γκάρετ Μάρλοου, μπορώ να πω μόνο ότι ο Γκάρετ πήρε μια έξοχη απόφαση επιλέγοντας να παίξει με την ΑΕΛ. Είναι παίκτης υψηλού διαμετρήματος, με επιθετικές αρετές, δυνατό σουτ και αγωνίζεται σαν θηρίο.

AΕΛ μια ζωή».

Το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις γιορτές και η όγδοη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 6 Ιανουαρίου 2017 με αντίπαλο τους πρωτοπόρους και χωρίς βαθμολογική απώλεια Αλβανούς.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top