Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…
Διαβάστε τι μας έστειλε
«ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΑΣ- ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ- ΠΙΘΑΝΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
 ΤΗΝ ΑΕΛ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ -ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 
Νάμαστε πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κυρίως αγωνιστικό -μιας και στα διοικητικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ( είτε διότι πραγματικά δεν ..έχουμε προβλήματα ,είτε διότι υπάρχει  ..μαξιλάρι εκτόνωσης, που επιμελώς το έχει απλώσει ο πρόεδρος Αλέξης)
Για μένα κριτική κάνω όταν η ομάδα πάει καλά και δεύτερον όταν ο προπονητής είναι μετά από νίκες ,διότι τότε έχει νόημα η κριτική.
Πρώτα -πρώτα να απονείμω τα εύσημα στο τρίο που λέγεται  Ντόστανιτς -Κυπαρίσσης και Κούγιας διότι στελέχωσαν την ΑΕΛΑΡΑ   με 28  ποδοσφαιριστές, που πραγματικά  σχεδόν όλοι τους, τους   βγάζουν  ασπροπρόσωπους για τις επιλογές που έκαναν. Καιρό είχαμε να δούμε τόσο πλήρες ρόστερ
Επίσης  να καταλογιστεί στα υπέρ  του Κούγια που έφερε από την Παναχαϊκή  τους Μπουντόπουλο-Μαρουκάκη-Αναστασόπουλο-Κοντοχρήστο-Χοτζάλι-Μασούρα ,όταν πολλοί Λαρισαίοι και site  γράφανε ότι θα μας κάνει ...παράρτημα της Παναχαϊκής και ότι είναι ...τσιγκούνης και... φέρνει παίχτες από την ...υποδεέστερη Παναχαϊκό. Επίσης πρέπει να του καταλογιστεί και η απόκτηση του Ουρτάδου -που τον είχε στην Παναχαϊκή 2 χρόνια πριν πάει στον Παναιγιάλειο. Τέτοιους παίκτες τεχνίτες και γρήγορους  δεν είχαμε ποτέ εμείς. Άρα ξέρει πολλά ...καντάρια μπάλα ο πρόεδρος και έχει και ποδοσφαιρικό μάτι.
 Η ομάδα έχει και τα εξής χαρακτηριστικά μιας και  είναι  α) νεανική ( 23,4 ο μέσος όρος!!) β)  Ελληνική μιας και έχουμε μόνο 6  ξένους στους 28 ποδοσφαιριστές, και γ) άρχισε να γίνεται αρκετά λαρισινή μιας και έχουμε  7 Λαρισαίους Μπανούση-Κουτσια-Κρητικό-Σουλιώτη-Πατσογιώργο-Χάμο-Μανακούσιο.
Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι  ο Τσιάρας θα μπορούσε να είναι στο ρόστερ της ομάδας καθώς και  μικρός είναι  ( 21 χρονών)  έχοντας στα πόδια του 100 ματς Β Εθνικής και 12-15 σούπερλινγκ, επιπλέον Λαρισαίος  και το κυριότερο ελεύθερος. Ίσως σαν καθαρά αμυντικό χαφ να προσέφερε τα.... μάλιστα σαν παρτενέρ του Αναστασόπουλου.
Πιστώνεται  αναμφισβήτητα στον προπονητή Ντόστανιτς,  ότι επιτέλους  παίζουμε σαν ομάδα ( όπως επί Παναγόπουλου) ότι  έχουμε κίνηση-πρεσινγκ- κάθετη πάσα- έχουμε υπομονή στο παιχνίδι και πάνω από όλα είμαστε αήττητοι.
Όλα αυτά τα ανωτέρω έχουν καταγραφεί -εκ των προτέρων- σε μία κόλα χαρτί και έχουν δοθεί-εκ μέρους μου στον πρόεδρο και σε όλους τους 15  μικρομετόχους στην πρώτη Γ.Σ που έγινε σαν ΠΑΕ ,αμέσως μετά τον αγώνα με την Λαμία.
Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι για μένα  ο προπονητής μας Ντόστανιτς υπέπεσε στα τρία τελευταία  ματς σε λάθη που ευτυχώς δεν στοίχισαν στην ομάδα μας
Πρώτα  στο ΑΕΛ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -όπου έκανε  το περίφημο ροτέισον- και δεν ξεκίνησε τον αγώνα με τον Εργοτέλη ( το πρώτο σοβαρό ματς που είχαμε ) με  τους Ουρτάδο και Μαρουκάκη και έβαλε  μέσα Λαμπρόπουλο και Μπόγιοβιτς. Πρώτα -πρώτα το ροτέισον γίνεται όταν αρχίζουν οι παίκτες να κουράζονται ή οι αντικαταστάτες -όταν τους έχεις δοκιμάσει σε νωρίτερα ματς -έβγαζαν μάτια ότι είναι σε φόρμα και άρα έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους αρχικούς παίκτες.
Δεν νομίζω ότι  στο τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος  ο Ουρτάδο είχε κουραστεί ούτε φυσικά ο Μπόγιοβιτς με τις συμμετοχές του στα δύο προηγούμενα ματς (Λαμία στο 70΄, Αίγιο στο 66΄ ) είχε πείσει ότι είναι σε φόρμα  ,ούτε ότι είχε ενσωματωθεί με το παιγνίδι της ομάδας ούτε και έδειξε ότι είχε φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό στη  φυσική κατάσταση. Πόσο μάλλον να αντικαταστάσει έναν από τους 3-4 κορυφαίους και αποδοτικούς παίκτες της ΑΕΛ και επιπλέον φουλ παραγωγικό παίκτη και πρώτο σκόρερ ,τον Μαρουκάκη. Ευτυχώς όλα καλά με το γκολ -που πάλι έβαλε- ο  Μαρουκάκης στο 93 και ..φεύγα.
Επιπλέον  -σε αυτό το ματς-αφού ξεκίνησε χωρίς Ουρτάδο και Μαρουκάκη, έπρεπε  να διαπιστώσει αυτό που είδαμε όλοι μας, ότι μας έλειπε τόσο η τεχνική  όσο και η κάθετη μπαλιά του Ουρτάδου. Άρα από το 45΄ η πρώτη -πρώτη αλλαγή ήταν η είσοδος του Ουρτάδου. Επιπλέον πιθανόν με την είσοδο του πασαδόρου Ουρτάδου  να ..συνερχόταν και ο Μπόγιοβιτς με τις μπαλιές που θα έπαιρνε. Απεναντίας βάζοντας  μέσα  στο 58΄ τον Μαρουκάκη έπαιζε για πρώτη φορά  με δύο σέντερ φορ και μάλιστα τους άφησε  για 20 σχεδόν λεπτά χωρίς τροφοδότη, μιας και έβαλε τον Ουρτάδο στο 73΄ και από τότε άρχισε η αντεπίθεσή μας. Εννοείται και σε αυτό το ματς τόσο η ατομική απόδοση όσο και η ενσωμάτωση του Μπόγιοβιτς με το παιχνίδι της ομάδας ήταν σε αρνητικά επίπεδα.
Όλως περιέργως  και στο ματς με τον Απόλλωνα, ξεκίνησε με τον Μπόγιοβιτς  ( ματς που απαιτούσε πλήρη φυσική κατάσταση και παίκτες σε φόρμα) λες και  δεν άξιζε επιβράβευση ο Μαρουκάκης που μας ξαναξελάσπωσε στο 93 με τον Εργοτέλη. Αλήθεια τί μήνυμα άρχισε να στέλνει στον Μαρουκάκη και στον κάθε φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας;
Έφτασε και ο εύκολος αγώνας στο κύπελλο με την Ελευσίνα όπου μπαίνοντας ο Μπόγιοβιτς στο 57΄έδειξε αυτά  τα ΤΡΙΑ  ΟΧΙ που αναφέραμε οτι δηλαδή δεν έχει φυσική κατάσταση ,δεν είναι σε φόρμα και το κυριότερο δεν  είναι  ενσωματωμένος στο παιχνίδι της ΑΕΛ.
Μετά από αυτές τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Μπόγιοβιτς -που έδειχναν το αυτονόητο- ότι δηλαδή  δεν έφτασε στο σημείο να ξεκινάει τους αγώνες σε βάρος του Μαρουκάκη,  φτάσαμε  στον  κρίσιμο αγώνα με τον Βόλο, όπου είδαμε να ξεκινάει το ματς και με Μαρουκάκη( πιο φορ) και με Μπόγιοβιτς (πιο περιφερειακό) δηλαδή σε μια προσπάθεια να παίξει σώνει και καλά ο Μπόγιοβιτς. Όλοι είδαμε ότι τέτοιο βαρύ σχήμα -χωρίς τον τραυματισμένο πασαδόρο Ουρτάδο- δεν θα είχε μεγάλη τύχη καθώς έμεινε μοναδικός πασαδόρος και διεμβολιστής ο Μπουντόπουλος. Πάλι ανάμεσα στους δύο αυτούς παίκτες, ο  πιο κινητικός , ο πιο μαχητικός ,αυτός που κέρδισε κεφαλιές και  φάουλ κλπ ήταν ο Μαρουκάκης ενώ ο Μπόγιοβιτς στο ρόλο του περιφερειακού δεν έδωσε μια πάσα, δεν έκανε μια διείσδυση, δεν κέρδισε κεφαλιές στο χώρο του κέντρου. Και όμως ειπώθηκε και γράφτηκε ότι ο Μπόγιοβιτς έκανε ...τη βρώμικη δουλειά!!
Είναι πασιφανές ότι κάποιοι --για να σώσουν την κατάσταση- χρησιμοποίησαν τον όρο  ..βρώμικη δουλειά ( δηλαδή δουλειά που δεν ...φαίνεται στο μάτι του ..αδαούς φιλάθλου, που είμαστε.... εμείς ) μιας και δεν μπορούσαν  να  μας πείσουν ( αυτοί οι ειδικοί της ...μπάλας)  για  το ποιά ..... πραγματική δουλειά προσέφερε σε αυτό το ματς  ο Μπόγιοβιτς.
 Όλοι μας είδαμε ότι αυτό το ματς,  ο Σούλης  μας πρέσαρε μπροστά  σε όλο στο Α΄ ημίχρονο με  δυο επιθετικούς, μιας και ήξερε ότι ένα από τα λίγα μειονεκτήματα της ΑΕΛ είναι να κατεβάζουν και να κοντρολάρουν την μπάλα τα δύο σέντερ μπακ  και ειδικά ο Γιοβάνοβιτς. Επίσης μπλόκαρε τον μοναδικό μπαλαδόρο που είχαμε δηλαδή τον Μπουντόπουλο, όπου επάνω του πέφτανε  συνεχώς δύο παίχτες και προκαλούσαν ποδοσφαιρική ασφυξία στον Μπουντόπουλο και στην ομάδα και κατά συνέπεια οι δύο μοναδικές ευκαιρίες της ΑΕΛ -στο Α΄ ημίχρονο-ήταν η μία από την κατεβασιά του Πάτο στο 21΄ και την  μπαλιά που έκανε  στον κενό χώρο ,όπου έφτασε και πλάσαρε   ο αμυντικός Βερτζος και λίγο πιο δίπλα  ήταν ο Μαρουκάκης, ενώ ο Μπογιοβιτς  με την φυσική κατάσταση ήταν -στην αντεπίθεση  αυτή που ξεκίνησε από  την άμυνα- πιο ...πίσω  από τον Πάτο!! Και η δεύτερη ευκαιρία έγινε από την  φοβερή μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Μαρουκάκη και στο όχι καλό πλασέ που έκανε.
Στο Β΄ ημίχρονο είχαμε το ανέβασμα του Μπουντόπουλου ( περνούσαν οι ντρίπλες του-έκανε διεισδύσεις- του έβγαιναν οι πάσες του-άρχισε να πλαγιοκοπεί από την δεξιά μεριά του γηπέδου) και τι αλλαγή είδαμε ότι έκανε ο Ντόστανιτς; Έβγαλε στο 75΄τον Μαρουκάκη βάζοντας τον Κάπο ( παρεπιπόντως μόνο και μόνο από την απόδοση στο  1-4 και τα δύο γκολ με την Ελευσίνα δικαιούταν-αφού προτίμησε να παίξει με δυο φορ- να ξεκινούσε αυτός παρτενέρ με τον  Μαρουκάκη) και στο καπάκι στο 78΄έβγαλε τον μοναδικό παίκτη που συνήλθε και είχε πάρει τα πολύ πάνω του τον Μπουντόπουλο βάζοντας μέσα τον Κούτσια .
Και έχω μια απορία κ Ντόστανιτς. Αλήθεια τα δύο φόρ που κράτησες μέσα Μπόγιοβιτς-Κάπο καθώς και τον Κουτσια που θέλει κάθετη  μπαλιά για φύγει στην αντεπίθεση ποιός θα τους τροφοδοτούσε, ποιός θα έκανε την κάθετη μπαλιά όταν έβγαλες τον μοναδικό που έχει τέτοιες ικανότητες Μπουντόπουλο;;;
Είναι δυνατόν να βάζεις και τρίτο επιθετικό και να βγάζεις το 10αρι σου!!!Τι άλλο θα δούνε τα ...ματάκια μας  εκτός από το φυσιολογικό να έβγαινε και ο βαρύς και κουρασμένος Μπόγιοβιτς  βάζοντας στη θέση του τον Κουτσια οπότε ο Μπουντόπουλος να μπορεί να στέλνει μπαλιές στο πιο γρήγορο και ξεκούραστο δίδυμο Κουτσια- Καπό!!!
Για μένα η πιο νορμάλ αλλαγή ήτανε -ειδικά μετά  το γκολ και το ανέβασμα του Μπουντόπουλου- και ακόμη πιο ειδικά μετά το 70΄,  να βγει  έξω ο  Μπογιοβιτς ,να μπει  αμυντικό χαφ  ο Μπανούσης- που θα έδινε ανάσες τον ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΛΟ -και να προωθούνταν  πιο μπροστά ο  Ναγιαρ που τα είχε ...φτύσει (στην όχι φυσική του θέση) σαν παρτενέρ αμυντικό χαφ στον Αναστασόπουλο.
Κλείνοντας θα γκρινιάξω και θα καταθέσω την άποψη ότι πρέπει τον Γενάρη να έρθει ο τερματοφύλακας Αποστολίδης.
Όλα αυτά γράφονται διότι η ομάδα νικάει ,ο προπονητής είναι στο απυρόβλητο (και όχι σε στιγμή αδυναμίας ) και στόχο έχουν -άμα υπάρχει στα λεγόμενά μου  έστω και λίγο δίκιο - ας εισακουστεί.
Εννοείται πιστεύω άτι η καλόπιστη κριτική πρέπει να λέγεται την κατάλληλη στιγμή και νομίζω τώρα που η ομάδα φτουράει  και πετάει και είναι και πρώτη, πιο πολύ ...για γραφικός θα φανώ εγώ με τα γραφόμενά μου παρά θα πειραχτεί η ηρεμία της ομάδας.»
       ΑΡΗΣ ΒΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
        ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top