Το βράδυ της Τρίτης, 4 Αυγούστου 2015, στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου, η ΑΕΛ Καναδά αντιμετώπισε την ομάδα St George Wanderers, έχοντας πολύ μικρή δυσκολία ελέγχου και κατοχής της μπάλας έναντι των Βαλκανίων αντιπάλων. Αν και στο ημίχρονο το σκορ ήταν μόλις 1-0 ο αγώνας δεν ήταν κλειστός. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο σκορ στο 39ο λεπτό με τον μόνιμο δράστη που ακούει στο όνομα Κιθ Άντριου για τον οποίο πρέπει να επισημανθεί ότι βγήκε από το νοσοκομείο την Κυριακή μετά από διάγνωση για εσερίχια κόλι. Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ διπλασίασε τα τέρματά της όταν στο 52ο λεπτό ο Πέδρο Σιμόες κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 58ο λεπτό εντελώς αναπάντεχα αμυντικός της St George γρονθοκόπησε τον επιθετικό της ΑΕΛ Ντέμιαν Ντέβονις και τον έριξε κάτω. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ! Ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς έτρεξε στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας και ζητώντας εξηγήσεις από τον διαιτητή για την απόφασή του τονίζοντάς του ότι η ΑΕΛ συνεχίζει το παιχνίδι υπό διαμαρτυρία, εν αναμονή έρευνας για το γεγονός της επίθεσης και του χτυπήματος κατά του ποδοσφαιριστή της. Ο διαιτητής αμέσως έδειξε κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της St George.
Ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε : "Δεν έχω ιδέα τι σκεφτόταν ο διαιτητής. Ο ποδοσφαιριστής μας γρονθοκοπήθηκε και εμείς χρεωθήκαμε με κόκκινη κάρτα; Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια απόφαση".
Η άδικη απόφαση του διαιτητή πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και αύξησαν την πίεση. Ο Κιθ Άντριου ξαναχτύπησε και σημείωσε το 3-0, ενώ λίγο αργότερα έδωσε έξοχη πάσα στον αμυντικό της ΑΕΛ Νταν Πατσέκο ο οποίος στην αντεπίθεση μπήκε με εξαιρετικό τρόπο στην περιοχή και αύξησε το σκορ σε 4-0. Η ΑΕΛ δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο μέσος της Λάρι Ρόσι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κιθ Άντριου που σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα και το 5-0 για την ΑΕΛ. Ήρθε ξανά η σειρά του Πέδρο Σιμόες να αυξήσει ακόμα περισσότερο το σκορ σε 6-0, ενώ το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 6-1, έχοντας το εκπληκτικό σερί των έντεκα (11) νικών σε έντεκα (11) αγώνες, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η ΑΕΛ έπαιξε με ελλείψεις λόγω τραυματισμού των Άλι Μούσα, Στιβ Βεργέρη και Κρις Νικολακάκου, ενώ προαναφέρθηκε η κατάσταση του Κιθ Άντριου.
Μετά το τέλος του αγώνα ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ Τζον Μιχαλόπουλος ρωτήθηκε για την πορεία της ομάδας.

Ποιοι νομίζεις ήταν οι κύριοι παράγοντες για την αξιοσημείωτη φετινή πορεία της ομάδας;
"Η επιτυχία αυτής της περιόδου είναι ένας συνδυασμός αλλαγών και ρυθμίσεων που έγιναν σε σχέση με την περασμένη περίοδο.
Πρώτα απ' όλα η προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών, όπως Ο Κιθ Άντριου, ο Δημήτρης Λάσκαρης, ο Μπράιαν Νας, ο Στιβ Βεργέρης, ο Τζορτζ Χάβαρης, ο Κρις Νικολακάκος και ο Άλι Μούσα αύξησαν το επίπεδο ταλέντου και έδεσαν καλά με τους παλαιούς δίνοντας αποτελεσματικότητα και ατμόσφαιρα πεποίθησης στην παρούσα ομάδα. Η μείξη νέων και παλαιών άλλαξε επίσης εξ ολοκλήρου το σύστημα που τώρα παίζει η ομάδα, επιτρέποντας τους αμυντικούς να βοηθούν στην επίθεση και τους επιθετικούς να βοηθούν στην αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα την ύπαρξη πλήρους ισορροπίας και ολικής ομαδικής προσπάθειας στο παιχνίδι μας.
Ο προπονητής Μίλτον Γουγουλιάς, πρέπει να έχει δώσει αρκετή πίστωση για την αναζωογόνηση που έχει γίνει αυτή τη χρονιά, όχι μόνο με την απόκτηση των νέων ποδοσφαιριστών, αλλά και με το αυξημένο επίπεδο οργάνωσης και προετοιμασίας, που έχει εμπεδωθεί από τους ποδοσφαιριστές. Τώρα μπαίνουμε στον αγώνα όχι μόνο με την επιθυμία να νικήσουμε, αλλά με πίστη ότι "θα νικήσουμε".
Πιστεύω ότι αν διατηρήσουμε αυτή τη φιλοσοφία, τη δέσμευση και πολύ περισσότερο την προσπάθεια που έχουμε επιδείξει ως τώρα, θα φέρουμε επιτυχία και ευτυχία στην ομάδα της ΑΕΛ, στους οπαδούς μας και στο μητρικό Σωματείο της ΑΕΛ στην Ελλάδα".
Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στις 19:00, στο γήπεδο St George με αντίπαλο την ίδια ομάδα!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top