Το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2015 η ΑΕΛ ταξίδεψε στο πορτογαλικό στάδιο για τον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την Acoriano. Η ΑΕΛ άρχισε τον αγώνα δυνατά με κατοχή μπάλας και πίεση αναγκάζοντας τους Πορτογάλους σε αρκετά λάθη και τον τερματοφύλακα τους να πραγματοποιήσει αρκετές αποκρούσεις. Στο 30ό λεπτό ο Κιθ Άντριου ντρίπλαρε τους αντίπαλους αμυντικούς και με δυνατό συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ με 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ παραδόξως άλλαξαν τακτική και έδωσαν χώρο και μπάλα στους αντιπάλους επιτρέποντάς τους να κερδίζουν αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ ήταν δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι και στο 66ο λεπτό ο Άντριου ξαναχτύπησε πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διεύρυνε το σκορ σε 0-2. Στον εναπομείναντα χρόνο η ΑΕΛ οπισθοχώρησε και προσπαθούσε να λειτουργήσει αμυντικά. Παρά τις συνεχείς φωνές του προπονητή Μίλτον Γουγουλιά να κρατήσουν τη μπάλα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ συνέχισαν να παίζουν παθητικά. Στο 70ό λεπτό μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και παρά το οφσάιντ που υπήρχε ο διαιτητής έδειξε συνέχεια και οι γηπεδούχοι σκόραραν μειώνοντας σε 1-2. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 85ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές ετοίμαζαν το τείχος λέγοντας ότι έχουν 10 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους να το πράξουν. Χωρίς σφύριγμα του διαιτητή για την εκτέλεση του φάουλ οι γηπεδούχοι σούταραν και ισοφάρισαν σε 2-2 και ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Ο προπονητής της ΑΕΛ εκτός εαυτού διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για το γεγονός ότι δεν σφύριξε και ανέφερε τον χρόνο που έδωσε στους αμυντικούς της ΑΕΛ για το τείχος για να πάρει απειλητική απάντηση ότι αν δεν σταματήσει θα τον αποβάλει από το γήπεδο. Στην παράταση η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και δοκάρι, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε για να οδηγηθούν οι ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Στην πρώτη εκτέλεση από τον Σιμόες η μπάλα πήγε στο δοκάρι, οι Πορτογάλοι ευστόχησαν σε όλα τις εκτελέσεις τους και πέρασαν στα προημιτελικά.

Μετά τον αγώνα στη συνέντευξη που δόθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ απάντησε σε ερωτήσεις:
- Η ομάδα σας παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Μπορείτε να το εξηγήσετε;
"Είναι μια ήττα-έμφραγμα. Ποτέ δεν εξανεμίζεις μια νίκη όταν προηγείσαι με 2-0 και εμείς το καταφέραμε απόψε! Σταματήσαμε να έχουμε την κατοχή και επιτρέψαμε στην αντίπαλη ομάδα να κάνει το παιχνίδι της".

- Μετά το δεύτερο τέρμα της ΑΕΛ στο 66ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε 9 φάουλ, 3 κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα εις βάρος της ΑΕΛ, ενώ δεν έκανε ούτε απλή παρατήρηση στην αντίπαλη ομάδα. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;
"Κάθε διαιτητής έχει δύσκολο έργο ειδικά σε σημαντικά παιχνίδια όπως το αποψινό. Αν με ρωτάτε αν ήταν δίκαιος και έπαιξε εξ ίσου τις δυο ομάδες, η απάντηση είναι αρνητική. Δεν σφύριξε να αρχίσει το παιχνίδι στο φάουλ έξω από την περιοχή μας και αυτό μας κόστισε το παιχνίδι και την πρόκριση, αλλά σίγουρα πρώτα απ' όλα πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας. Αν παραμέναμε στο σχεδιασμό του παιχνιδιού η ΑΕΛ θα ήταν η ομάδα που θα προκρίνονται στον προημιτελικό γύρο.

- Οι φήμες λένε ότι η ΑΕΛ είναι πολύ κοντά στην ένταξη του Άλεξ Πόνσε στο δυναμολόγιό της. Πώς το σχολιάζετε;
"Ο Πόνσε είναι ταλέντο υψηλού διαμετρήματος και θα είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη στην ΑΕΛ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μείνετε συντονισμένοι. Προς το παρόν, εστιάζουμε την προσοχή μας στην άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας".
Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ την προσεχή Παρασκευή στις 20:30, εκτός έδρας με αντίπαλο την Curinga.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top