Ο δικηγόρος του Εργοτέλη, Δημήτρης Βαγιάκος, με αφορμή την απόφαση – εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή της Κέρκυρας έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ του Ηρακλείου για κακή μετοχική σύνθεσης μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ.
«Η πλευρά της Κασσιόπης (Κέρκυρας) δέχθηκε την γνησιότητα του ιδιωτικού συμφωνητικού για την παραχώρηση των μετοχών. Πλέον η ουσία της υπόθεσης δεν ελέγχεται από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου τα οποία επιβάλλουν τις ποινές με βάση τον χαρακτηρισμό της παράβασης. Η συγκεκριμένη παράβαση χαρακτηρίζεται βαρεία», δήλωσε ο κ. Βαγιάκος και πρόσθεσε: «Τυχόν προσφυγή της Κέρκυρας σε διοικητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της Ε.Ε.Α. θα την φέρει αντιμέτωπη με το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει τις προσφυγές σε πολιτικά δικαστήρια. Για να ωφεληθεί ο Εργοτέλης από αυτήν την υπόθεση θα πρέπει να υποβιβαστεί η Βέροια για προκαθορισμό αποτελέσματος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το 2013. Σε αντίθετη περίπτωση θα ωφεληθεί ο Λεβαδειακός».
Ο κ. Βαγιάκος, ως δικηγόρος του Λεβαδειακού που έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση κατά της Βέροιας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υποστήριξε: «Η επιτροπή εξετάζει αν υπήρξε εμπλοκή αξιωματούχου της Βέροιας σε απόπειρα χειραγώγησης και όχι αν υπήρξε η συμμετοχή άνω των δύο ποδοσφαιριστών. Η επόμενη συνεδρίασή της θα γίνει την Τετάρτη».
Τέλος, σε ερώτηση αν σε πιθανό υποβιβασμό της Βέροιας θα ωφεληθεί ο Λεβαδειακός ή ο Απόλλωνας που επίσης έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση κατά της Βέροιας, ο κ. Βαγιάκος τόνισε: «Δεν τίθεται θέμα από τη στιγμή που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League. Ας περιμένουμε να δούμε αν η Επιτροπή Εφέσεων κάνει δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top