Το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2015 η ΑΕΛ ταξίδεψε στο North London Stadium να αντιμετωπίσει τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, Three Lions. Η ΑΕΛ άρχισε με αργό ρυθμό και οι αντίπαλοι κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, όμως στο 25ο λεπτό ο μέσος της ΑΕΛ Πέδρο Σιμόες τροφοδότησε με ωραία μπαλιά τον Κρις Νικολακάκο ο οποίος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έγραψε το 0-1. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αντιπάλων, η ΑΕΛ έπαιξε οργανωμένα κλείνοντας τους χώρους και το ημίχρονο έληξε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στο 51ο λεπτό η Three Lions ισοφάρισε σε 1-1 με μακρινό χτύπημα φάουλ και συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, αλλά η δυνατή αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ απέτρεπε κάθε κίνδυνο. Φτάσαμε στο 70ό λεπτό όταν ο επικεφαλής του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας Κιθ Άντριου πέρασε δύο αμυντικούς και με κεραυνοβόλο σουτ έγραψε το 1-2. Οι λιγοστοί φίλοι της ΑΕΛ που την ακολούθησαν άρχισαν να φωνάζουν "ΑΕΛ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ" στους αγαπημένους τους βυσσινί. Το προβάδισμα αναζωογόνησε την ΑΕΛ και στα εναπομείναντα 20 λεπτά η άρτια οργανωμένα αμυντική λειτουργία της δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αλλάξουν το αποτέλεσμα.
Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΛ αποσπάστηκε έξι (6) βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα από τους δεύτερους που την ακολουθούν.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς ρωτήθηκε να σχολιάσει για τον αγώνα.
"Ξεκινήσαμε αργά και ληθαργικά, επαναλαμβάνοντάς το για τρίτο συνεχόμενο αγώνα. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ωστόσο, οι καλές ομάδες πάντα βρίσκουν τρόπους να νικούν και εμείς είμαστε ΑΕΛ και κερδίσαμε απόψε".
Η ΑΕΛ θα αρχίσει να προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου που θα γίνει την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στις 20:30 με αντίπαλο τη Hispanic America FC.

Μετά τον αγώνα τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ απάντησαν σε ερωτήσεις.
Κιθ Άντριου (επιθετικός)
ΕΡ. : Έχεις αναδειχθεί ως ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο και επικεφαλής του πίνακα Σόμερ της κατηγορίας. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της επιτυχίας;
ΑΠ.: Η επιτυχία μου προέρχεται από τους συμπαίκτες μου. Κινούμαι στο χώρο και οι μπαλιές που προωθούνται σε μένα πρέπει να καταλήγουν στα αντίπαλα δίχτυα. Το προπονητικό επιτελείο πιστεύει σε μένα και αυτό βοηθάει την αυτοπεποίθησή μου. Η πρωτοπορία στον πίνακα των σκόρερ είναι καλή αλλά οι τρεις βαθμοί για την ομάδα είναι πιο σημαντικοί.

Ντίνο Ζιρτιλίδης (αρχηγός της ΑΕΛ, μέσος)
ΕΡ.: Συγχαρητήρια για την αποψινή σπαουδαία νίκη. Είσαι ένας από τους αρχηγούς της ΑΕΛ και έχεις αναδειχθεί ηγέτης στη μεσαία γραμμή. Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της ομάδας αυτής της περιόδου και της προηγούμενης;
ΑΠ.: Πιστεύω οι προσθήκες στην ομάδα μας αυτή τη χρονιά μας έδωσαν βάθος σε κάθε θέση που μας επιτρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Νταν Πατσέκο (αμυντικός)
ΕΡ.: Πώς είναι ο τραυματισμός σου; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας συμβολής στην επιτυχία της ΑΕΛ αυτή την περίοδο;
ΑΠ.: Ο τραυματισμός είναι ξεπεράστηκε. Ένιωσα να σκουριάζω χωρίς αγώνα για σχεδόν ένα μήνα. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι προστέθηκαν κάποια κρίσιμα μέρη και η ομάδα είναι στην ίδια σελίδα αυτή τη χρονιά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top