Καταρχήν συμφωνία και θετικό κλίμα ανάμεσα στο νυν (Β. Πλεξίδα) και στον πρώην (Κ. Πηλαδάκη) διοικητικό
ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΛ είχαμε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του AEL FC Arena από τους «βυσσινί» για τη φετινή σεζόν. Μια θετική, αν μη τι άλλο, εξέλιξη αλλά όσο δεν έχουν πέσει υπογραφές δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τελεσίδικο. Επομένως, είμαστε εν αναμονή…
Είναι αλήθεια, βέβαια, πως η συγκεκριμένη συνάντηση θα μπορούσε να είχε γίνει αρκετά νωρίτερα, αλλά ο εγωισμός τους και οι ανούσιες «κοκορομαχίες» που αυτός προκάλεσε έφερε την κατάσταση ως εδώ.

Έστω και έτσι, πάντως, και παίρνοντας ως δεδομένο ότι τελικά μάλλον θα υπάρξει θετική κατάληξη, ένα περίπου χρόνο αργότερα φαίνεται πως ο Β. Πλεξίδας θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του και το AEL FC Arena θα γίνει και πάλι η έδρα της ΑΕΛ. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε ότι στις 9 Αυγούστου του 2013 αυτοπαρουσιάστηκε ως ο μοναδικός που μπορεί να εγγυηθεί τη συμμετοχή της ομάδας στο Arena, δείχνοντας έτσι αφενός ότι μόνο εκείνος μπορούσε να καλύψει τη συγκεκριμένη από τις έντεκα προϋποθέσεις που είχε θέσει η Ερασιτεχνική ΑΕΛ για τους υποψήφιους επενδυτές-χορηγούς, κερδίζοντας αφετέρου τις εντυπώσεις και το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών-ψηφοφόρων έναντι των άλλων ανταγωνιστικών προτάσεων που υπήρξαν.

Αναμφισβήτητα πια ο Β. Πλεξίδας επενδύει, προσπαθώντας να προσφέρει στην ομάδα τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις για να προπονείται και να αγωνίζεται. Μετά τα Δένδρα και την πάρα πολύ καλή δουλειά που φαίνεται πως έχει γίνει εκεί, τα ρεπορτάζ δείχνουν ότι και το AEL FC Arena θα υποδεχθεί ξανά την ομάδα για χάρη της οποίας χτίστηκε και υπάρχει. Ένα γεγονός που σίγουρα χαροποιεί, εκτός από τον κόσμο, τους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τον προπονητή και τους παίχτες. Άλλωστε και ο Κ. Παναγόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξή του έθιξε το γεγονός πως δε γίνεται η ομάδα να προπονείται σε ένα γήπεδο «χαλί» και στο τέλος να καλείται να αγωνιστεί και να παρουσιάσει τη δουλειά της στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι επιβαρύνεται συν τοις άλλοις κι από την παρουσία της ομάδας του Τυρνάβου.

Με την επικείμενη συμφωνία για το AEL FC Arena, λοιπόν, ο Β. Πλεξίδας προασπίζει και την επένδυσή του στα Δένδρα, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που η ομάδα κάνει με ένα επιπλέον πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της. Απομένει, όμως, να προβεί σε μία ακόμα ενέργεια ώστε να προασπίσει περισσότερο τις επενδύσεις και τα συμφέροντά του, η οποία δεν είναι άλλη από το να πιέσει για να αποτραπεί ο ορισμός των εντός έδρας αγώνων ημέρα Παρασκευή ή Δευτέρα. Αλλιώς δε θα καρπωθεί τα πλεονεκτήματα του Arena στο βαθμό που επιθυμεί και στο βαθμό που κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Στη Β’ εθνική η εμπορική αξία και η δυναμική της ΑΕΛ φυσικά και μπορούν να αποτελέσουν ατού ώστε να απαιτηθεί «ευνοϊκότερη» μεταχείριση από τον OTE TV, γιατί κακά τα ψέματα όσο κι αν το γήπεδο αυτό από μόνο του θα προσφέρει επιπλέον κίνητρο στον κόσμο να δώσει το «παρών», η διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων σε ημέρες και ώρες εργάσιμες θα είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Και εφόσον ο OTE TV έχει στο πλάνο του να αυξήσει τα αθλητικά του κανάλια, ας υπάρξει από τώρα η κατάλληλη μέριμνα ώστε η ΑΕΛ να επωφεληθεί των αλλαγών αυτών και να αγωνίζεται μόνο Κυριακή, όπως κατάφερε να πετύχει η Αεκ.

Όπως, λοιπόν, η επένδυση στα Δένδρα θα προασπιστεί ακόμη περισσότερο με την επιστροφή της ομάδας στο AEL FC Arena, έτσι και η επένδυση που φαίνεται ότι θα γίνει για το AEL FC Arena θα προασπιστεί ακόμη περισσότερο και δε θα χαραμιστεί όταν οι εντός έδρας αγώνες θα διεξάγονται την κατάλληλη ημέρα. Τα πράγματα είναι απλά και το πρόβλημα γνωστό. Μετά να μη μας φταίει πάλι ο κόσμος για την όποια εισπρακτική αποτυχία…

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top