Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε
«Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας και έχοντας συμπληρωθεί πενήντα (50) περίοδοι από την πρώτη συμμετοχή της ΑΕΛ στα εθνικά πρωταθλήματα είναι ευκαιρία για μια αναδρομή στο παρελθόν με... αριθμούς. Τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στον μισό αιώνα ζωής της ΑΕΛ κατά την πρώτη αγωνιστική των πρωταθλημάτων παρουσιάζονται στο γράφημα και εύκολα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αξίζει, ωστόσο, να αναφέρουμε κάποια πράγματα που εκτιμώ ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο ή συμπτωματικό, η ΑΕΛ έχει αγωνιστεί είκοσι πέντε (25) φορές ως γηπεδούχος και ισάριθμες ως φιλοξενούμενη.
Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τριάντα (30) χρόνια για να γνωρίσει η ομάδα την ήττα ως γηπεδούχος σε πρεμιέρα και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί από τον καθένα ποικιλοτρόπως. Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Αυγούστου 1995 όταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ήρθε η πρώτη εντός έδρας ήττα με 1-0, σε έναν αγώνα που είχαν πουληθεί 11.903 εισιτήρια,σε μια αγωνιστική χρονιά που οδήγησε την ομάδα σε υποβιβασμό μετά από δεκαοκτώ (18) συνεχείς παρουσίες στην Α’ εθνική.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2004 με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό σημειώνεται η δεύτερη εντός έδρας ήττα της ΑΕΛ σε πρεμιέρα (και αυτή με 1-0), σε έναν αγώνα που είχαν πουληθεί 8.156 εισιτήρια και - σε αντίθεση με την πρώτη ήττα - η ομάδα επέστρεψε στην Α’ εθνική.
Συμπτώσεων συνέχεια… Στις 23 Σεπτεμβρίου 1984 η ΑΕΛ αγωνίστηκε στην πρεμιέρα ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς νικώντας με 3-0. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο των Τρικάλων λόγω… τιμωρίας της ΑΕΛ για επεισόδια των φιλάθλων της σε αγώνα της προηγούμενης περιόδου.
Από τις δέκα (10) εντός έδρας ισοπαλίες έξι (6) αγώνες έληξαν 0-0, τρεις (3) 1-1 και ένας (1) 2-2.
Κλείνοντας με τα της πρεμιέρας, όποιος θέλει να θυμηθεί το σύνολο των προηγούμενων τιμωριών της ΑΕΛ μπορεί να διαβάσει εδώ.
Στους πέντε (5) αγώνες που η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς θεατές από τις 16/5/2004 (Μαρκό) μέχρι τον τελευταίο στις 9/2/2014 (Κεραυνός Θεσπρωτικού) σημείωσε τρεις (3) νίκες (Ν) και δύο (2) ισοπαλίες (Ι), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα εναλλάσσονται μεταξύ τους (Ν-Ι-Ν-Ι-Ν). Τέλος, η μόνη ομάδα που κατάφερε να σημειώσει τέρμα σε βάρος της ΑΕΛ είναι η Καλλονή.
Καλή αγωνιστική χρονιά στην ομάδα και περισσότερη προσοχή και ψυχραιμία από τον κόσμο.
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top