Σε ένα σχεδόν άδειο Αλκαζάρ (ελαφρυντικό η δύσκολη ώρα και η ακόμη πιο δύσκολη μέρα για τη Λάρισα) η
ΑΕΛ έκανε τα εύκολα δύσκολα και λύγισε με 3-1 την αντίσταση που προέβαλε η Δόξα Πενταλόφου. Με ευκολία οι «βυσσινί» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δε μετουσίωσαν σε γκολ και έτσι το απόγευμα δεν κύλησε όσο εύκολα αναμενόταν ότι θα κυλήσει.

Βέβαια, στη χρονική στιγμή και στη γενικότερη κατάσταση που βρισκόμαστε ζητούμενο και προτεραιότητα δεν είναι ούτε το θέαμα, ούτε η ικανοποίηση και η δημιουργία ελπίδων από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Δυστυχώς, ο καιρός πέρασε και εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να περιμένουμε να χτιστεί αγωνιστικά κάτι ελπιδοφόρο, από τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν κατέστη αυτό εφικτό (στο βαθμό που η κατηγορία και οι συνθήκες επιτρέπουν έστω). Επομένως, εστιάζουμε στη βαθμολογική συγκομιδή η οποία σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων που τυπικά κυνηγούν την πρώτη θέση αυξάνει τη διαφορά (+8 και +10 αντίστοιχα προς το παρόν) και επιτέλους φαίνεται η μπουγάδα να καθαρίζει.

Επιτέλους, γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με αναπόσπαστη την προσοχή μας και με θέματα που -δυστυχώς και κακά τα ψέματα- είναι αυτή τη στιγμή σημαντικότερα από την μπαλίτσα που παίζεται στο χόρτο όσο κι αν φθείρουν, κουράζουν, δυσκολεύουν. Εκτός των εκλογικών διαδικασιών για τη μελλοντική διοικητική κατάσταση της ομάδας, οι οποίες λογικά από καιρού εις καιρόν θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά πρακτικά ζητήματα, όπως αυτό της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 που έχει κολλήσει για τα καλά, αλλά και αυτό του AEL FC Arena, ενός γηπέδου που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατασκευάστηκε με αφορμή και χάρη στη δυναμική της ΑΕΛ και του κόσμου της, αλλά παραμένει έρμαιο των ορέξεων του πρώην μεγαλομετόχου και τελικά καταστροφέα της.

Όντας αδέσμευτοι, όμως, από την έγνοια της βαθμολογικής διαφοράς και άρα της επίτευξης της ανόδου, μπορούμε πια να σκεφτούμε πέρα από τα προαναφερθέντα πρακτικά ζητήματα που επείγουν και το ιδεολογικό υπόβαθρο που θα στηρίξει από εδώ και πέρα έστω το νέο οικοδόμημα της ΑΕΛ. Πώς θέλουμε την ΑΕΛ τελικά; Ποιο στοιχείο θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα απ’όλα να τη χαρακτηρίζει; Τη θέλουμε πάση θυσία επιτυχημένη και νικήτρια ή πάση θυσία αξιοπρεπή και περήφανη (δυστυχώς στο ελληνικό αυτό ποδόσφαιρο ένας τέτοιος συνδυασμός είναι σπάνιος πια, αλλά όχι και ακατόρθωτος); Αποφασίζοντας, λοιπόν, το πώς θέλουμε πρώτα από όλα να είναι, μπορούμε ευκολότερα να καταλήξουμε με ποιον/ποιους από εκείνους που (θέλουν να) αποτελούν κομμάτι της θα δεχθούμε (ή ανεχτούμε έστω) να συνχνωτιζόμαστε και να συμβαδίζουμε.

Επιστρέφοντας στο χθεσινό αγώνα, αν κάτι στενοχώρησε περισσότερο από καθετί άλλο αυτό ήταν το ψυχρό κλίμα που επικρατούσε. Πριν λίγες μέρες η ομάδα πέτυχε τον ένα από τους στόχους που είχε θέσει, ενώ οδεύει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την επίτευξη και του βασικότερου/αναγκαιότερου. Ας προβληματιστούμε λοιπόν, αν και τις απαντήσεις μέσα μας τις γνωρίζουμε καλά...

ΥΓ: Τον προτελευταίο φετινό της αγώνα και τελευταίο εντός έδρας δίνει την Κυριακή 13 Απριλίου στις 18:00, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, η μπασκετική ΑΕΛ (βέβαια, ο τελευταίος αγώνας θα είναι κόντρα στο συντοπίτη Αστέρα Λάρισας), έχοντας μαθηματικά εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία μετά και την εκτός έδρας νίκη επί της Μακαμπή στη Θεσσαλονίκη. Οι «βυσσινί» πορεύονται στο β’ γύρο μέχρι τώρα όπως ακριβώς πορεύθηκαν και στον α’ γύρο. Ίδιες νίκες, ίδιες ήττες, ακόμα και ίδιες αυτοκτονικές τάσεις σε αρκετά παιχνίδια. Όπως και να έχει, όμως, σε μια χρονιά όπου μην ξεχνάμε πως η ομάδα ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία αυτή, ο βασικός στόχος επετεύχθη με τους παίχτες να παλεύουν με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος κάθε αγώνα. Στα δύο αυτά εναπομείναντα παιχνίδια ας φροντίσουμε με την παρουσία μας να ανταμείψουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, δίνοντας δύναμη σε όλους εκείνους που απαρτίζουν το τμήμα μπάσκετ (αγωνιστικά και διοικητικά) για τη συνέχεια και το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα της στήλης στο facebook πατώντας εδώ  
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top