Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr
δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε
«Και εγένετω ανταγωνισμός! Οι δηλώσεις του κ. Στράντζαλη εισακούστηκαν και οι αντίπαλες ομάδες αποφάσισαν να μην καταθέτουν τα όπλα ακόμα και όταν αγωνίζονται με δέκα (10) ποδοσφαιριστές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
1. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου για αρχαιρεσίες είχε ως αποτέλεσμα την παράταση της επιλογής χορηγού για την τρέχουσα περίοδο. Επόμενο ήταν να καθυστερήσει το «χτίσιμο» της ομάδας και η προετοιμασία να είναι ελλιπής, δεδομένου ότι οι ομάδες «χτίζονται» κατά τη διάρκεια αυτής ώστε να υπάρχει η φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και δεν χαρακτηρίζεται τυχαία «βασικό στάδιο προετοιμασίας», αφού τότε μπαίνουν τα θεμέλια για την οικοδόμηση της πορείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος αντίπαλος της ΑΕΛ ξεκίνησε προετοιμασία με την έναρξη του τρίτου δεκαημέρου Ιουλίου έχοντας μια διαφορά υπέρ του τουλάχιστον τριών (3) εβδομάδων.
2. Πεντέμισι (5,5) μήνες μετά την ανάληψη του χορηγού και – παρά τις δηλώσεις του – λύση στο προπονητήριο της ομάδας δεν βρέθηκε και ούτε φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Μετά την επισήμανση της προηγουμένης παραγράφου για το στάδιο της προετοιμασίας τα προαναφερθέντα είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας στην πορεία μιας ομάδας, θεωρώντας ότι οι εργοδότες εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
3. Νοσταλγός του κ. Παναγόπουλου δεν πρόκειται να δηλώσω ούτε μπορώ να εκτιμήσω αν θα είχε εντοπίσει προβλήματα-αδυναμίες που θα συντελούσαν στη βελτίωση της κατάστασης της ομάδας. Ωστόσο, εκτίμησή μου είναι ότι επί των ημερών του η ομάδα ήταν πιο «φρέσκια» (με εξαίρεση την αποκαρδιωτική εμφάνιση με τον Οικονόμο) αφού οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν ακόμα επιβαρυνθεί προσθέτοντας στα πόδια τους αγωνιστικά λεπτά.
4. Ο όρος «rotation» (εκ περιτροπής χρησιμοποίηση) δεν είναι πρόσφατος και δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και άλλα ομαδικά αθλήματα. Κάθε ομάδα που δίνει πολλούς αγώνες χρησιμοποιεί το«rotation»για να διατηρήσει το επίπεδο των επιδόσεων, τον ανταγωνισμό εντός της ομάδας και την αποφυγή τραυματισμών, εάν και εφόσον θέλει να πάρει μέχρι το τέλος της περιόδου την ευκαιρία για την επίτευξη των στόχων της. Έφυγε ο κ. Παναγόπουλος, ήρθε ο κ. Στράντζαλης. Ο πρώτος όντας παρών στην προετοιμασία γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Ο δεύτερος σίγουρα δεν γνώριζε, αλλά όφειλε να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του.
5. Προσμετρώντας τους μέχρι σήμερα αγώνες της ΑΕΛ και αναλύοντας το γράφημα που συντάχθηκε διαπιστώνεται ότι :
α. Στο πρωτάθλημα, σε δεκατρείς (13) αγώνες πέντε (5) ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) αγωνιστικά λεπτά, με τον Στεφανίδη να μην έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο.
β. Στο κύπελλο, σε έξι (6) αγώνες τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές έχουν πλήρη αγωνιστικά λεπτά.
γ. Στο σύνολο των δεκαεννέα (19) αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου, έντεκα (11) ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) λεπτά, με τον Στεφανίδη να βρίσκεται στην κορυφή.


Συμπερασματικά, η «διαχείριση» των ποδοσφαιριστών ΔΕΝ ήταν και δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και σχετίζεται με το βάθος του πάγκου που την παρούσα στιγμή δεν διαφαίνεται να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ένας σημαντικός παράγοντας που θα μπορούσε να «δώσει ανάσες» στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και δεν λήφθηκε υπόψη είναι η αντικατάσταση «βασικών» σε αγώνες που η ομάδα όχι απλά είχε εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά κέρδιζε με περίσσεια άνεση τον αντίπαλό της.
Μετά από όλα όσα αναλύθηκαν παραπάνω και αντί ο καθένας να πράξει τα αυτονόητα στον τομέα ευθύνης του, αφού το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα δεν είναι αυτό που θέλει ο κόσμος, στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ασφαλής διαφορά, οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν μπορούν να πάρουν ευκαιρίες, εκδόθηκε μια γενική, αόριστη και συνάμα ειρωνική ανακοίνωση κατά της διαιτησίας χωρίς να αντιλαμβάνομαι τον λόγο και – πολύ περισσότερο – χωρίς να επισημαίνεται σε ποια σημεία θεωρείται ότι αδικήθηκε η ΑΕΛ.Παράλληλα, η «συνοδεία» των διαιτητών από μέλη της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με γύρισε κάποιες δεκαετίες πίσω.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι προσωπικά – χωρίς ίχνος απαξίωσης - το τελευταίο θέμα που με απασχολεί είναι η κατάκτηση του κυπέλλου ή/και του υπερκυπέλλου (supercup) αυτής της κατηγορίας. Το πρωτάθλημα τελειώνει λίγο μετά την επέτειο για τη συμπλήρωση των πενήντα (50) χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΛ. Οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές και το μέλλον της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ άγνωστο. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες δηλώσεις ή δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις. Χρειάζεται σοβαρότητα, δουλειά και έργα.»
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top