Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους για τους "στημένους αγώνες"
ποδοσφαίρου. Αυτοί είναι οι: Μάκης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης. Οι Γιάννης Παπακώστας, ως προπονητής της Καβάλας, Γιώργος Χριστοβασίλης με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα, Βαγγέλης Αγγελής ως παράγων του ΠΑΣ, ο πράκτορας Δημήτρης Δημητρίου και ο μπουκ Γιώργος Χαβενετίδης κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.
Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Ψωμιάδη, ως πρόεδρος της Καβάλας.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου:

Μάκης Ψωμιάδης: Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος. Ένοχος επίσης για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση (για ματς Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα) και παράνομο στοιχηματισμό.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα): Ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση (για τα ματς Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα) και παράνομο στοιχηματισμό (στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας).

Θωμάς Μητρόπουλος (ως πρόεδρος του Ηλυσιακού): Ένοχος για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση (Ηλυσιακός-Εθνικός, Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός).

Διονύσης Κωτούλας (πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία (στο Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα).

Περικλής Αμανατίδης (ως προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία (στο Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα).

Η πρόεδρος της έδρας προτείνε ποινές για τους πέντε καταδικασθέντες και οι δικηγόροι ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, προκειμένου να "μαλακώσουν" οι τιμωρίες.

Η εισαγγελέας, Βιργινία Σακελαροπούλου, πρότεινε από την πλευρά της να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τους Μάκη Ψωμιάδη και Θωμά Μητρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο "σκοτεινή φυσιογνωμία της παρούσας διαδικασίας". Οι συνήγοι των δύο έγιναν... έξαλλοι και η έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top