Παρά τα 38 του χρόνια, ο Κώστας Νεμπεγλέρας πιστεύει ότι μπορεί να παίξει με την ΑΕΛ
στη Super League, αν συνεχίσει τη δουλειά, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα προσπάθεια που γίνεται. Αντιμετωπίζει κάθε προπόνηση ως αγώνα και γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι στην 20χρονη επαγγελματική του καριέρα μετρά 610 συμμετοχές (οι 38 πέρυσι), αλλά και 34 γκολ. Τα... παρθενικά του βήματα στην Α' Εθνική τα έκανε σε ηλικία 18 ετών τη σεζόν 1993-94 με τη φανέλα της ΑΕΛ, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 1997. Στην αγαπημένη του ομάδα επέστρεψε πρόπερσι με στόχο να την οδηγήσει στην κατηγορία που, όπως λέει, ανήκει. Τη Super League. Τα διοικητικά προβλήματα, ωστόσο, δεν το επέτρεψαν με τον όγκο των χρεών να είναι τόσο δυσβάσταχτος που θεωρήθηκε ως καλύτερη επιλογή ο εθελούσιος υποβιβασμός στην ερασιτεχνική Γ' Εθνική. Κι ο Νεμπεγλέρας έμεινε στην ΑΕΛ, για ν' αποτελέσει τη σημαία της, τον ηγέτη της. Εμεινε διότι, όπως λέει στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Goal, υπάρχει η υγεία, η οργάνωση από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και το Βαγγέλη Πλεξίδα, η πολυπληθής παρουσία του κόσμου και οι επαγγελματικές συνθήκες, ώστε οι «βυσσινί» να επανέλθουν άμεσα στη Super League. Μαζί του. Αφού ο ίδιος είναι αποφασισμένος ν' αγωνιστεί σε δύο χρόνια από τώρα ξανά με την ομάδα του κάμπου στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κώστα Νεμπεγλέρα:

Συμφωνείς με τον υποβιβασμό του εθελούσιου υποβιβασμού στη Γ' Εθνική;
«Η ΑΕΛ δε θα έπρεπε να βρεθεί ποτέ με τόσα πολλά χρέη και να αναγκάζεται σε υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, ώστε αυτά να σβηστούν. Αλλά αν το κοιτάξουμε ρεαλιστικά, δε θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, ώστε να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει με υγεία και στα επόμενα χρόνια να επανέλθει ως μεγάλη ομάδα που είναι εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ.
Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να στεναχωρεί όλους, αλλά έτσι μπορούμε να αναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας και να φέρουμε την ΑΕΛ ξανά στη φυσική της θέση. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται και ξεκίνησε από το μηδέν και το θετικό, αυτό που είδα από την πρώτη στιγμή, είναι ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο μεγαλομέτοχος Βαγγέλης Πλεξίδας δουλεύουν σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα.
Υπάρχει οργάνωση, πειθαρχία και νοικοκυροσύνη σε όλους τους τομείς και όλα αυτά με χαροποιούν ιδιαίτερα. Πρόκειται για τα συστατικά της επιτυχίας. Ακόμη, όυταν μίλησα με τον προπονητή, πριν ακόμη συμφωνήσω, άκουσα κουβέντες ξεκάθαρες ότι η δουλειά που θα γίνει σε όλους τους τομείς, διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι, θα είναι άκρως επαγγελματική, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια ομάδα σαν την ΑΕΛ. Κι έτσι είναι.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή σου εξήρες τις ικανότητες του προπονητή σου, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου. Τον ξεχώρισες από τους 38, με τους οποίους έχει δουλέψει, μαζί με τον Γιάννη Κυράστα. Γιατί; Τι είδες;
«Από την πρώτη κουβέντα μαζί του, από αυτά που είδα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις μετά, από τα όσα μας είπε όταν μας μάζεψε και μας μίλησε, διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν νεαρό μεν προπονητή, αλλά ικανότατο δε που θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει δίψα για δουλειά και πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας, ειδικά τα νέα παιδιά που θα μάθουν το ποδόσφαιρο έτσι όπως πρέπει να το μάθουν».

Τα λόγια σου αποκτούν μεγαλύτερη αξία διότι δεδομένης της πορείας σου και της αξίας σου δεν έχεις και κανέναν λόγο να... γλείψεις για να το πούμε λαϊκά...
«Φυσικά δεν έχω κανέναν τέτοιο σκοπό. Δεν υπάρχει λόγος. Εγώ αυτό που κοιτώ είναι να είμαι επαγγελματίας στην προπόνηση κι εκείνος ξέρει τι πρέπει να κάνει για την ομάδα. Απλά άκουσα από τον κ. Παναγόπουλο, πράγματα τα οποία είχα ακούσει και δει σε ηλικία περίπου 21 ετών από έναν και μόνο άνθρωπο. Τον Γιάννη Κυράστα, τον οποίο θεωρώ μεγάλο δάσκαλο.
Όταν άκουσα τον κ. Παναγόπουλο, σκέφτηκα πως ένας άνθρωπος που τα λέει και τα αναλύει τόσο καλά δε γίνεται να μην είναι καλός και στο αγωνιστικό κομμάτι. Περίμενα να το δω στις προπονήσεις και το είδα. Γίνεται πιο εύκολο για εμάς τους ποδοσφαιριστές όταν έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που μπορεί να μας μεταδώσει κάποια πράγματα. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν δω τον κ. Παναγόπουλο για αρκετά χρόνια στην ΑΕΛ».

Είσαι 38 ετών. Μέχρι πότε θα βλέπουμε τον Κώστα Νεμπεγλέρα στα γήπεδα;
«Πολλοί λένε ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά τι δείχνεις στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ θέλω να έχω υγεία και να δουλεύω σε κάθε παιχνίδι για να βοηθάω την ομάδα. Μπορώ ακόμη να προσφέρω σημαντικά και θα σταματήσω μόνο όταν δε θα μπορώ να το κάνω σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά και ο κόσμος να με θυμάται στα καλά μου. Αν συνεχίσω να δουλεύω, θα μπορέσω να παίξω με την ΑΕΛ και στη Σούπερ Λιγκ».

Οι άνοδοι θα είναι διαδοχικές;
«Ε βέβαια!»

Στην ανακοίνωση της παραμονής σου η διοίκηση της ΑΕΛ σε χαρακτήρισε ηγέτη και σημαία της ομάδας...
«Με τιμάει ιδιαίτερα αυτό. Μου δείχνει ότι οι άνθρωποι της ομάδας κι ο κόσμος πιστεύουν σ' εμένα. Αυτό που εγώ θα κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε Κυριακή, ώστε να τους κάνω υπερήφανους. Έχουμε μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και με μικρό μέσο όρο ηλικίας.
Θα είμαστε περαστικοί από την κατηγορία. Το δύσκολο κομμάτι πέφτει στον προπονητή, ο οποίος πρέπει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ετοιμάσει μια καινούρια ομάδα και να την έχει έτοιμη για τις 22 του μηνός. Θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή. Όμως, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βγάλουμε την αξία μας στο γήπεδο».

Αλκαζάρ ή AEL FC Arena;
«Δε μπορεί να υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να παίξει στο AEL FC Arena. Υπάρχουν, όμως, πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Πλεξίδας στο θέμα κι εκείνος τα ξέρει καλύτερα απ' όλους μας. Πάντως, εμείς είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και όπου κι αν παίξουμε θα παλέψουμε μόνο για την άνοδο».

Ο κόσμος της ΑΕΛ στηρίζει τη νέα προσπάθεια...
«Αυτό που είδαμε όλοι μας στην πρώτη συγκέντρωση στο Αλκαζάρ (σ.σ. περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι) δε θα το δούμε σε πολλές ομάδες της Ελλάδας. Λίγες έχουν τόσο κόσμο. Είναι εκπληκτικοί οι φίλαθλοι. Η ΑΕΛ είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εκείνο που βγαίνει ζημιωμένο που η Λάρισα δε βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλο κόσμο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top