Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 
«Ομολογώ ότι διαβάζοντας την επιστολή τής «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» δεν ένιωσα απολύτως καμία έκπληξη. Θεωρούσα αναμενόμενη μια τέτοιου είδους και ύψους πρόταση και απλά περίμενα το πλήρωμα του χρόνου να επιβεβαιωθούν οι προθέσεις τόσο του «ισχυρού» όσο και του «κολλητού» του.
Έχω αναφερθεί κατά το παρελθόν και στα δύο πρόσωπα και έχω επισημάνει τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αισθημάτων τους προς την ΑΕΛ. Ο «μαθητής» έχοντας θητεύσει πλησίον του «δασκάλου» έχει μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο εκπροσωπώντας τα συμφέροντά του με τον βέλτιστο τρόπο, παραμερίζοντας τη δίψα, την οργή, την αγανάκτηση και την επιθυμία του κόσμου της ΑΕΛ και παρακάμπτοντας τα κατά συρροή εγκλήματα που έχουν διαπράξει αμφότεροι εις βάρος της ομάδας και του κόσμου της εδώ και αρκετό καιρό. Το όραμα του «ισχυρού», καθώς και η «αγάπη» του για την ομάδα  αποκαλύφτηκαν πριν αρκετό διάστημα, όμως ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό η επαγγελματική συνείδηση του «κολλητού» και τα ερασιτεχνικά του αισθήματα για την ομάδα που «υπηρέτησε».
Μετά την «επιμελημένη» επίδοση των όρων αλλαγής Α.Φ.Μ. και την κίνηση για συγχώνευση, συνεχίζει ο «κολλητός» να προκαλεί τον κόσμο της ΑΕΛ, ενδεχομένως σε μια εκδήλωση ρεβανσισμού για το καταδικαστέο γεγονός της πυρπόλησης της προσωπικής του περιουσίας, αλλά ίσως πάλι εδραιώνει την επαγγελματική του αποκατάσταση σε μια εποχή αυξημένης ανεργίας, το οποίο δεν κρίνεται ως αθέμιτο.
Αθέμιτο είναι - για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά - να μην αναγνωρίζονται όλα όσα σου έδωσε η ομάδα και ο κόσμος της. Αθέμιτο είναι να σου γίνεται πρόταση αλλαγής Α.Φ.Μ. και να σου δίνονται γραφεία στο «σπίτι» σου. Αθέμιτο είναι να μην σου δίνονται γραφεία επειδή δεν συμφώνησες στους τυχάρπαστους όρους που προσπάθησαν να σου «πασάρουν». Αθέμιτο είναι να προτείνεις μία (1) προπόνηση την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση «Στα πλαίσια καλής χρήσης και την καλύτερη δυνατή συντήρηση του χλοοτάπητα», ενώ δέχεσαι την χρήση και από δεύτερη ομάδα για να εισπράξεις ακόμα περισσότερα, χωρίς να επιβαρύνεται ο… χλοοτάπητας. Αθέμιτο είναι να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Στα θεμιτά θα αναφέρω μόνο ένα. Θεμιτό είναι να νιώθεις πικραμένος, πληγωμένος, οργισμένος και αγανακτισμένος που πίστεψες στον «οραματιστή» και έβαλες την υπογραφή σου για να χτιστεί η αθλητική εγκατάσταση, καθώς και το γεγονός ότι καμία δικλείδα ασφαλείας δεν υπήρξε για τη χρήση του. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση καθενός.
Για όποιον ενδιαφέρεται, παρατίθεται στη συνέχεια ένα απόσπασμα του αθλητικού νόμου 2725/1999, με ενσωματωμένες τις σχετικές τροποποιήσεις, σχετικά με τους αθλητικούς χώρους.
Η απάντηση του Δ.Σ. της ΑΕΛ με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δημήτρης Κ. Κούρος

Άρθρο: 56
Ρύθμιση θεμάτων γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων
 1. Η αθλητική ανώνυμη εταιρεία (Α.Α.Ε.) ή τμήμα αμειβομένων αθλητών (Τ.Α.Α.) ή αθλητικό σωματείο, που έχουν μισθώσει χώρους οποιουδήποτε ολυμπιακού, εθνικού, δημοτικού, κοινοτικού ή σωματειακού γυμναστηρίου ή οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης, έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των πάσης φύσεως διαφημιστικών χώρων του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης στη διάρκεια των επίσημων ή φιλικών αγώνων τους, που μεταδίδονται τηλεοπτικά ή μη, εφόσον θεωρούνται, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς, γηπεδούχα.

2. Η εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων των κατά την παρ. 1 του παρόντος γυμναστηρίων ή αθλητικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει όλους τους χώρους που είναι ορατοί από τους θεατές ή από τους τηλεθεατές, σε περιπτώσεις απευθείας ή μαγνητοσκοπημένων τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων. Για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων και τους όρους αυτής απαιτείται συμφωνία του ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή κατά περίπτωση του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης, της γηπεδούχου αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή της ομοσπονδίας ή του σωματείου και του φυσικού ή νομικού προσώπου προς το οποίο γίνεται η παραχώρηση.
3. Η μισθώτρια εταιρεία ή το σωματείο ή το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη ή στον εκμισθωτή κατά περίπτωση του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του συνολικού τιμήματος της οικείας σύμβασης.
4. Η ανωτέρω καταβολή ενεργείται απευθείας από το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο. στο οποίο παραχωρείται από τη μισθώτρια το δικαίωμα της εκμετάλλευσης διαφημιστικών χώρων και το οποίο παρακρατεί το αντίστοιχο ποσό από τα οφειλόμενα στη μισθώτρια εταιρεία ή το σωματείο Η άρνηση ή η καθυστέρηση καταβολής πέραν του μηνός, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη λύση της σχετικής σύμβασης παραχώρησης και η άσκηση του, κατά τις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος, δικαιώματος της εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων του γυμναστηρίου η της αθλητικής εγκατάστασης επανέρχεται στον ιδιοκτήτη η στον εκμισθωτή κατά περίπτωση αυτού.
5. Συμβάσεις παραχώρησης σε τρίτους, από τον ιδιοκτήτη ή τον εκμισθωτή. κατά περίπτωση, του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης, των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διαφημιστικών χώρων κατά τη διάρκεια των αγώνων της μισθώτριας της παρ. 1 του παρόντος δεν έχουν εφαρμογή ως προς τους αγώνες αυτούς. Ο ιδιοκτήτης ή ο εκμισθωτής κατά περίπτωση του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης δεν υποχρεούται με οποιαδήποτε αποζημίωση του τρίτου από την αιτία αυτή.
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top