Οι αμοιβές της περίφημης «τρόικας» της ΕΠΟ, που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο,
προσιδιάζουν με τις αντίστοιχες της κανονικής τρόικας, η οποία έχει αναλάβει το... θεάρεστο έργο των επαχθών για τους Ελληνες πολίτες «μεταρρυθμίσεων».
Τρεις υπάλληλοι με αυξημένες αρμοδιότητες ξεχωρίζουν για τους ηγεμονικούς μισθούς τους, την εποχή των Μνημονίων, της ανεργίας, της σκληρής λιτότητας: Παυσανίας Παπανικολάου-εκτελεστικός γραμματέας (οικονομικός διευθυντής) 9.416 ευρώ μηνιαίως, Θόδωρος Κουρίδης-νομικός σύμβουλος 4.958 ευρώ, Χρήστος Υφαντής-διευθυντής επικοινωνίας 8.666 ευρώ.
Ο κ. Παπανικολάου είναι ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς στον οικογενειακό του προγραμματισμό υπολογίζει και τα έσοδα της συζύγου του Κωνσταντίνας Μιχαλοπούλου, υπαλλήλου επίσης της ΕΠΟ, δηλαδή άλλα 4.333 ευρώ μηνιαίως. Σύνολον: 13.749 ευρώ. Διόλου άσχημα, ειδικά τέτοιους χαλεπούς καιρούς.
Εσχάτως, η κ. Μιχαλοπούλου δέχτηκε πρόταση για να αποσπαστεί στο ιδιαίτερο γραφείο του Κυριάκου Βιρβιδάκη, υφυπουργού αρμόδιου για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων (του ΕΣΠΑ), οπότε θα πληρώνεται πλέον από άλλο ταμείο και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ. Το γεγονός, αν μη τι άλλο, φανερώνει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Ουδεμία περικοπή στις απολαβές έχει γίνει στους ανωτέρω «πατρίκιους», εν αντιθέσει με τους «πληβείους», το υπόλοιπο προσωπικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που αριθμεί περίπου 90 άτομα και έχει υποστεί οριζόντια μείωση, κατόπιν απόφασης του δ.σ., της τάξης του 20% - 33%.
Παρά τις καταγγελίες και στο Κοινοβούλιο, όπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση πριν από μερικούς μήνες προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρμόδιο υπουργό, τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το παρόν. Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος έστειλε τα στοιχεία και στους τότε οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, στο οποίο ωστόσο δεν υποβόσκει κάποια παρανομία. Η όλη ιστορία με τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών δεν έχει να κάνει με το νόμιμο, αλλά με το ηθικό. Η ΕΠΟ, εξάλλου, δεν ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει, δεν φθάνει, ούτε πλησιάζει καν το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού της. Επομένως, δεν υποχρεούται να δίνει λογαριασμό για την οικονομική της πολιτική στην αθλητική ηγεσία, ή οπουδήποτε αλλού. Εδώ ακριβώς έγκειται η ειδοποιός διαφορά με τις άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, που στηρίζουν τη δραστηριότητά τους στην ενίσχυση από το κράτος.
Λίαν προσφάτως στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά την εκδίκαση της προσφυγής των δύο «άτακτων» ΕΠΣ, Ηρακλείου και Κιλκίς, για τον κ. Παπανικολάου ειπώθηκε ότι «δεν είχε πτυχίο το 1997, όταν προσλήφθηκε». Αυτό δεν τον εμπόδισε να ανελιχθεί στα ανώτατα κλιμάκια της διοικητικής ιεραρχίας και να αμείβεται με μισθό που πλησιάζει αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας (11.000 ευρώ).
Ελευθεροτυπία του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top