Δείτε τα στοιχεία εκείνα, που συνθέτουν την αποτυχημένη φετινή πορεία που είχε η ΑΕΛ
στο πρωτάθλημα της Football League. Tο aelole.gr σας παραθέτει κάποια από τα αίτια εκείνα που άφησαν την «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» εκτός στόχων και δεν κατάφερε η ομάδα στο τέλος της σεζόν, αυτά που προσδοκούσε ο κόσμος.

1) Ως επί το πλείστον, δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες. Ντίνο Σερεμέτ, Κώστας Παγώνης, Αποστόλης Σκόνδρας, Θανάσης Δεινόπαπας, Θανάσης Τσίγκας, Ντανιέλ Πόνσε, ήταν μόνο κάποιοι από το νέο υλικό που ήρθε στην ομάδα. Αντίθετα Κώστας Νεμπεγλέρας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Χασομέρης, Αντώνης Τσιάρας και Μπράνκο Ζεκίνια έμειναν στην ομάδα από την προηγούμενη σεζόν, από τους λεγόμενους φετινούς βασικούς.

2) Οι άνθρωποι της διοίκησης της ΑΕΛ αν και κράτησαν χαμηλούς τόνους στην έναρξη της σεζόν δεν ενίσχυσαν την ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητες ανόδου. Γενικότερα έγινε ένας μέτριος σχεδιασμός από την αρχή, με τις περισσότερες μεταγραφές να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ο προπονητής, Τίμος Καβακάς, μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις 15/02/2013 στην συνέντευξη Τύπου είχε πει ότι: "Η διοίκηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να ενισχύσει την ομάδα, αλλά παίκτες όπως ο Ουντότζι, Μαραγκουδάκης, Μαρκόφσκι, Κυβελίδης δεν ήρθαν κυρίως λόγω κατηγορίας, αλλά και γιατί ήταν ευχαριστημένοι εκεί που βρισκόταν".

3) Το σχετικά καλό ξεκίνημα έφερε άγχος και πίεση στην πλευρά των παικτών, σε συνδυασμό με τη δίψα του κόσμου.

4) Κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν, στις απαιτήσεις του συλλόγου και της φανέλας που φόρεσαν. Απόδοση κάτω του αναμενόμενου και αδιαφορία στον αγωνιστικό χώρο.

5) Υπήρξε μεγάλη αδυναμία στο σκοράρισμα. Οι παίκτες της ΑΕΛ δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα με ευκολία στο «πλεκτό». Χάθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες όλη τη σεζόν.

6) Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο κίνδυνος μηδενισμού μεσούσης της περιόδου  στοίχησαν στην ομάδα.

7) Σε πολλά παιχνίδια η τύχη γύρισε την πλάτη στην ΑΕΛ. Ήταν καλύτερη των αντιπάλων της συνολικά σε κάποια ματς, ωστόσο κατάφερε τα έχασε ή έμεινε ισόπαλη.

8) Πλήρωσε τους αρκετούς χαμένους βαθμούς στην έδρα της. Το «AEL FC ARENA» ήταν για την ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, μια ακόμα χρονιά, ανοιχτή «πληγή», διότι η ομάδα είχε πολλές βαθμολογικές απώλειες. Η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα έδωσε 20 ματς ως γηπεδούχος και σε ματς που ήταν φαβορί έχασε 21 βαθμούς σε 9 παιχνίδια! Συνολικά πήρε 39 βαθμούς εντός έδρας και 24 εκτός.

9) Η ΑΕΛ με ανταγωνιστικές ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα από αυτήν κέρδισε εντός μόνο τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Απόλλων Σμύρνης, ενώ έχασε από Εργοτέλη, Πανσερραϊκό και ΑΕΛ Καλλονής με το ίδιο σκορ 0-1. Εκτός έδρας νίκησε μόνο τον Παναιτωλικό και έφερε ισοπαλίες με Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Εργοτέλη και ηττήθηκε από Πανσερραϊκό, Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλή και ΑΕΛ Καλλονής. Η ομάδα του κάμπου σε 16 αγώνες, με τους 8 διεκδικητές ανόδου, είχε απολογισμό που ήταν 3 νίκες 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Η ΑΕΛ στις 16 αυτές αναμετρήσεις κατάφερε να πάρει συνολικά 15 βαθμούς, 9 εντός έδρας και 6 εκτός. Τέλος η «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» στα 16 αυτά ματς σημείωσε 9 τέρματα, ενώ δέχτηκε 12 γκολ.

10) Πολλοί και συχνοί τραυματισμοί βασικών παικτών σε κάποιους αγώνες έπαιξαν ρόλο. Ουσιαστικά οι δύο προπονητές αναγκάστηκαν να αλλάζουν τα πλάνα τους από παιχνίδι σε παιχνίδι.

11) Δεν υπήρχε βάθος στον πάγκο της ΑΕΛ. Στο πρωτάθλημα ο Μιχάλης Ζιώγας και ο Τίμος Καβακάς μπορεί να χρησιμοποιήσαν συνολικά 33 ποδοσφαιριστές, ωστόσο μόνο 12 από αυτούς αγωνίστηκαν πάνω από 20 αγώνες. Ακριβώς τρεις ενδεκάδες χρησιμοποιήθηκαν από τους προπονητές της ΑΕΛ, στους 40 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος της Football League. Ανάμεσα στους 33 ποδοσφαιριστές, πρώτοι σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου με 3478, ο Ντίνο Σερεμέτ με 3240 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Κώστας Νεμπεγλέρας 3150 λεπτά και ο Κώστας Παγώνης με 2972 λεπτά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top