Η Football League κάνει προγραμματισμό για δύο ομίλους, αλλά τι θα γίνει αν δεν
πάρουν άδεια κάποιες ομάδες; Το πλάνο της Football League για την επόμενη σεζόν είναι να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 14 ομάδων, χωρισμένοι με γεωγραφικά κριτήρια. Επειδή όμως πολλά έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία, ας μην το δέσουμε «σκοινί-κορδόνι» πως αυτό θα γίνει.
Όχι ότι ξαφνικά υπάρχει άλλη πρόθεση, αλλά επειδή είναι  ένα θεματάκι-θεματάρα, που πρέπει να ξεπεραστεί. Αυτό των αδειοδοτήσεων. Όπως έχει αποφασιστεί, στην κατηγορία θα μπουν κάποια δεδομένα ώστε να συμμετάσχει μία ομάδα σε αυτή. Μη φανταστείτε πως θα υπάρχουν κριτήρια α λα Σούπερ Λιγκ, όμως θα χρειαστούν ορισμένες προϋποθέσεις. Για αυτό άλλωστε συστάθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης επιτροπή, για να έχει σχετική επαφή με την ΕΠΟ.
 Γηπεδικά και άλλα τέτοια «κουτσά-στραβά» διορθώνονται. Υπάρχει όμως το «αγκάθι» του ότι θα χρειαστεί για τις ΠΑΕ μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500.000 ευρώ. Αυτή θα είναι και το βασικό κριτήριο για να πάρει άδεια μία ομάδα. Και εδώ αρχίζουν τα... ζόρια. Η πιάτσα δεν παίρνει... όρκο πως πολλοί σύλλογοι - και όχι μόνο εκείνοι που ανεβαίνουν από τη Football League 2 - μπορούν να αντέξουν κάτι τέτοιο.
Αυτός άλλωστε είναι και ένας λόγος που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία από την 8η θέση και κάτω. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε, ενώ αυτό δημιουργεί σενάρια για την επόμενη ημέρα. Και «ερωτηματικά». Για παράδειγμα, τι θα γίνει αν βρεθούν τέσσερις μίνιμουμ ομάδες που δεν πάρουν άδεια.
Δηλαδή η κατηγορία θα χωριστεί τότε σε δύο ομίλους των 12; Υπάρχουν κάποιες «φωνές» που αναφέρουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να βαδίσουμε στη φετινή πεπατημένη. Δηλαδή του ενός ομίλου. Που άλλωστε προσέφερε τόσες πολλές συγκινήσεις. Ακόμη τα πάντα είναι σε «νηπιακό» στάδιο και οι όποιες σκέψεις-προτάσεις σε φιλολογικό επίπεδο.
Επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχει πρόθεση να ανατραπεί η δημιουργία δύο ομίλων. Αν όμως υπάρξουν πολλές ομάδες με προβλήματα στις αδειοδοτήσεις, τίποτα δεν αποκλείεται. Και μη σκεφτείτε πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Μιλάμε για μία κατηγορία που έχουν γίνει πλέι οφ τέλη Ιουλίου και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες του από 18 έγιναν 21. Τα πάντα γίνονται.
Sportday
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top