Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στη λίστα με τους 35 παίκτες που επέλεξε ο Κώστας Τσάνας
για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Τουρκία, η προσοχή όλων θα πέσει σε δύο ονόματα. Αυτά δεν είναι άλλα από τα ονόματα των Αντώνη Τσιάρα (ΑΕΛ) και Ανδρέα Μπουχαλάκη (Εργοτέλης), οι οποίοι είναι οι δύο μοναδικοί παίκτες που βρίσκονται στη λίστα αυτή και προέρχονται από τη Football League! Ο 19χρονος μέσος της ΑΕΛ, μίλησε στο pamesports.gr για αυτή την επιτυχία, αναφέρθηκε στο...  ρατσισμό που υπάρχει για τις μικρότερες κατηγορίες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την οικονομική κρίση και τη φετινή πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά ο Αντώνης Τσιάρας

Αντώνη, αρχικά πες μου για την κλήση σου στην Εθνική Κ-20 και τα πρώτα σου συναισθήματα.
«Πρώτα θα πρέπει να σου πω ότι ένιωσα μεγάλη χαρά και δικαίωση, αφού ένα όνειρο που είχα από παλιά έγινε πραγματικότητα. Είναι η πρώτη φορά που καλούμαι στην Εθνική και όπως καταλαβαίνεις η ευτυχία μου δεν περιγράφεται. Όλο αυτό τον καιρό που αγωνίζομαι με την ΑΕΛ και έβλεπα ότι έπαιρνα συμμετοχές και έπαιζα σαν βασικός, ένιωθα όλο και πιο κοντά στο όνειρο αυτό. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου».

Περίμενες να είσαι μόλις ο ένας από τους δύο παίκτες που προέρχεται από τη Football League στην 35άδα, ενώ οι 33 υπόλοιποι είναι από τη Σούπερ Λίγκα;
«Όταν προσπαθείς καθημερινά και βλέπεις πως σου δίνονται ευκαιρίες στην ομάδα που αγωνίζεσαι, τότε περιμένεις κάποια στιγμή να έρθει και η Εθνική. Σίγουρα δεν περίμενα να είμαι μόνο εγώ και ο Αντρέας στη λίστα του κυρίου Τσάνα, αφού φέτος η Football League έχει μετατραπεί σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζονται πολλοί νεαροί παίκτες. Το ότι είμαστε μόνο δύο ποδοσφαιριστές από την κατηγορία αυτή, με κάνει να θέλω να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω. Τόσο εγώ όσο και ο Αντρέας έχουμε παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς με τις ομάδες μας και είμαστε έτοιμοι».

Το ότι μόνο εσύ και ο Αντρέας Μπουχαλάκης από τον Εργοτέλη, έχετε κληθεί στην Εθνική, ενώ όλοι οι άλλοι παίκτες είναι από τη Σούπερ Λίγκα, πως το σχολιάζεις;
«Είναι λογικό να δίνεται προτεραιότητα σε παίκτες που ανήκουν σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Το επίπεδο είναι διαφορετικό, το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και οι ομάδες πιο αξιόλογες».

Θεωρείς ότι υπάρχει ένα είδος... ρατσισμού στις μικρότερες κατηγορίες;
«Ναι και είναι λογικό να υπάρχει. Δεν το κατακρίνει κανένας αυτό. Σου είπα και πριν πως το επίπεδο στη Σούπερ Λίγκα είναι καλύτερο και οι σύλλογοι προβάλλονται περισσότερο. Αλλιώς δεν θα υπήρχε αυτό το στατιστικό: 33 παίκτες από τη Σούπερ Λίγκα και 2 παίκτες από τη Football League».

Αν δεν κάνω λάθος, μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΛ εκπροσωπείται σε Εθνικό επίπεδο από κάποιο δικό της παιδί. Θέλω να μου πεις τι σου είπαν ο προπονητής και οι συμπαίκτες σου.
«Αρχικά θέλω να σου πω πως αν δεν είχα τους συμπαίκτες μου και τον εκάστοτε προπονητή μου στη ΑΕΛ, δεν θα μπορούσα να δείξω αυτά που μπορώ να προσφέρω και να δεχτώ την κλήση στην Εθνική. Όλα τα παιδιά και οι δύο προπονητές μου, ο Μιχάλης Ζιώγας και ο Τίμος Καβακάς, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να κληθώ στην Εθνική. Μόλις έμαθαν τα νέα όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και ανάλογη συνέχεια. Μακάρι να βγούνε αληθινές οι ευχές τους».

Που έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;
«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα έξι μου, στις ακαδημίες του Δήμου Λάρισας. Στα 13 μου πήγα στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ και έπαιξα σε όλες τις μικρές ομάδες της. Τον Ιανουάριο του 2012 υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΛ, που λήγει σε 3,5 χρόνια».

Φέτος η ΑΕΛ δεν έκανε τη πορεία που κάποιοι θα περίμεναν. Αυτό σε άγχωσε καθόλου, σε ότι αφορά τις πιθανότητες εκλογής σου;
«Περισσότερο ένιωθα στεναχώρια για την ομάδα, παρά άγχος για το αν θα κληθώ στην Εθνική. Ήξερα άλλωστε πως αν αγχωθώ δεν θα βοηθήσω ούτε την ΑΕΛ ούτε και εμένα. Υπήρχε σίγουρα στεναχώρια και προβληματισμός, αλλά όχι άγχος».

Ένας παιδί 19 χρονών, πως βιώνει όλη αυτή την πίεση μίας ομάδας, που παραδοσιακά πρέπει να βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα;
«Όπως είπες και εσύ η ΑΕΛ είναι μία ομάδα που επιβάλλεται λόγω ιστορίας και κόσμου να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ένας σύλλογος που όλοι θέλουν να βλέπουν στα μεγάλα σαλόνια. Άρα καταλαβαίνεις πως η πίεση είναι μεγάλη. Ωστόσο όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και να γίνεις επαγγελματίας, ζεις με την πίεση αυτή και το άγχος. Μαθαίνεις να αντέχεις και στα δύο. Δεν σκέφτομαι την πίεση που υπήρξε όλη τη σεζόν στην ομάδα, αλλά σκέφτομαι πως η φετινή χρονιά ήταν για μένα ένα σχολείο και ένα πολύ μεγάλο μάθημα για τη συνέχεια. Πήρα πολλές εμπειρίες, άμαθα πολλά και διόρθωσα πολλά».

Να υποθέσω τα πράγματα τα ονειρευόσουν διαφορετικά όταν ήσουν μικρότερος και έλεγες ότι θες να γίνεις ποδοσφαιριστής;
«Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει αλλάξει πολύ τα πράγματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ήρθαν αλλαγές και θα έρθουν και άλλες, με τις οποίες θα πρέπει να συμβιβαστούμε. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Είμαι αναγκασμένοι να το κάνουμε. Όπως είναι λογικό, όταν ήμουν μικρότερος φανταζόμουν αλλιώς τα πράγματα. Παλιά έβλεπες όλα τα γήπεδα γεμάτα, έβλεπες ωραίο θέαμα.... Τώρα όλα είναι αλλιώς. Φτάσαμε στο σημείο ιστορικές ομάδες να πέφτουν κατηγορία και να παλεύουν για το μέλλον τους».

Ωστόσο, μέσα από όλα αυτά εσύ κατάφερες και πραγματοποίησες τα όνειρά σου, χωρίς να σε πάρει από κάτω...
«Ακριβώς. Εμένα το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, από τη στιγμή που έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και άρχισα να ζω όλα αυτά που έβλεπα μικρός απ΄ έξω. Από πολύ μικρή ηλικία υποστήριζα την ΑΕΛ, ήμουν και είμαι φανατικός οπαδός της και χαίρομαι που αγωνίζομαι με αυτή τη φανέλα. Το γήπεδο, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα.... Είναι ότι ακριβώς ονειρευόμουν μικρός».

Θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για τη φετινή χρονιά της ΑΕΛ και να μου πεις τι πήγε στραβά και χάθηκε όχι μόνο η απευθείας άνοδος αλλά και η είσοδος στα πλέι οφ.
«Η φετινή χρονιά ήταν πολύ άσχημη για την ομάδα. Όχι μόνο χάσαμε την απευθείας άνοδο, αλλά όπως είπες δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πλέον ούτε την είσοδο στα πλέι οφ. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίκρα και στεναχώρια, γιατί στα περισσότερα παιχνίδια, βλέπαμε ότι παίζαμε καλά. Ωστόσο δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά κάποια άσχημα αποτελέσματα και κάποιες άσχημες καταστάσεις και όπως ήταν φυσιολογικό μας πήρε από κάτω. Δεν είχαμε ψυχολογία. Χάσαμε και αρκετούς βαθμούς στην έδρα μας, με παιχνίδια που θα μπορούσαμε να πάρουμε και θα μας εδραίωναν τώρα στην πρώτη τριάδα».

Από δω και πέρα τι να περιμένουμε από σένα αλλά και από τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΛ;
«Εγώ το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι πως κάθε μέρα θα προσπαθώ όλο και περισσότερο για να βελτιώνομαι. Να βελτιώνομαι πρώτα για την ΑΕΛ και μετά για μένα προσωπικά. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα παιδιά, η φετινή χρονιά μας δίδαξε πολλά και την επόμενη σεζόν θα ήμαστε καλύτεροι και πιο έτοιμοι, για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...
Ομάδα: Μπαρτσελόνα
Έλληνας παίκτης: Γιώργος Καραγκούνης
Ξένος παίκτης: Φρανκ Ριμπερί
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ
Προπονητής: Ζοσέ Μουρίνιο
Μέσι VS Ρονάλντο: Μέσι
Μαραντόνα VS Πελέ: Μαραντόνα
Αφίσα: Τουμέρ Μετίν
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top