Ο Σερβοκύπριος τεχνικός του Εργοτέλη, Σίνισα Γκόγκιτς, παραχώρησε συνέντευξη
Τύπου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αναφερόμενος στον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΛ, είπε: «Έρχεται από ρεπό και ένα δύσκολο αγώνα με τη Νίκη Βόλου, όπου στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε αρκετά καλά. Είναι μια έμπειρη ομάδα με κόσμο που έμεινε πίσω στη βαθμολογία και τώρα ψάχνουν τη νίκη με εμάς για να πλησιάσουν περισσότερο. Έχω πει ξανά ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε το κάθε παιχνίδι εξαρτάται από εμάς».

Αναλυτικά ο Σίνισα Γκόγκιτς
«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη, ένας άνθρωπος που ήταν χρόνια παράγοντας και είχε καλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο. Μετά τον κ. Απόστολο έφυγε ένας ακόμα καλός άνθρωπος από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια στην προπόνηση και τη συμπεριφορά των παικτών μας, με υποχρεώσεις που έχουν μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Φέτος είναι ένα δύσκολο το πρωτάθλημα και γίνεται δυσκολότερο τώρα στο τέλος, με πολλές ιστορικές ομάδες να προσπαθούν να πλησιάσουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος καθώς ήμαστε καιρό στις πρώτες θέσεις. Στον πρώτο γύρο πήραμε 16 βαθμούς σε κάποια παιχνίδια που τώρα πήραμε 12. Σε κάποια όμως όπως με τον Ηρακλή και τη Δράμα δεν πήραμε κάτι ενώ ήμασταν καλοί. Στον Φωκικό όμως δεν ήμασταν. Δεν βοήθησε ούτε ο αγωνιστικός χώρος και δεν πήγαμε όπως έπρεπε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν κάναμε ευκαιρίες, στο πρώτο εκτός από το γκολ κάναμε μόνο άλλη μια φάση, ενώ στο 1-1 έχασε άλλη μια ο Χαντί. Αυτό που με πείραξε είναι ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ, γιατί δείξαμε απειθαρχία. Το πρόβλημα που έχουμε από την αρχή συνεχίζεται και είναι η επικοινωνία των παικτών μεταξύ τους. Αυτό που θέλουμε και ζητάμε είναι να έχουμε στις φάσεις περισσότερους παίκτες στην άμυνα, κάτι που δεν έγινε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεχθήκαμε δυο γκολ που δεν έπρεπε. Και στα δύο γκολ κάναμε από 5-6 λάθη. Έχουμε κάνει ανάλυση για να μην γίνει ξανά. Κάθε λεπτομέρεια τώρα στο τέλος μετρά. Εκεί που ήμασταν μπροστά, μας έφτασαν οι ομάδες και είμαστε κοντά. Δεν με αγχώνει η συνέχεια και δεν έχω φόβο. Πιστεύω στα παιδιά που έχουν δείξει τόσα καλά στοιχεία μέχρι τώρα και έχουν τις δυνατότητες να φτάσουμε στη Σούπερ Λιγκ. Μεγάλο όπλο μας είναι η καθημερινή δουλειά και πάνω σε αυτό συνεχίζουμε και έτσι πρέπει να προχωράμε. Για αυτό και έχουμε καταφέρει αυτά που έχουμε καταφέρει. Θέλω από τους παίκτες μου να συνεχίσουν τη δουλειά τους και να είναι πειθαρχημένοι. Δεν υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης, κούραση υπάρχει όμως γιατί με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις. Πάμε τώρα όλοι μαζί να παίξουμε τα παιχνίδια που μένουν με πίστη και ενότητα όπως είμαστε μέχρι τώρα και να πετύχουμε το στόχο που έχουμε και είναι η άνοδος».

Στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα: 
«Μια σημαντική παράμετρος είναι η πίεση και το άγχος. Η ομάδα για χρόνια δεν τα είχε και τώρα που πλησιάζει προς το τέλος είναι λογικό να υπάρχει καθώς στην ομάδα, καθώς αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά. Με τον Λαμπράκη καθημερινά τους μιλάμε και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να ξεχάσουν το άγχος. Εκεί οφείλονται και τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Κακές εμφανίσεις είχαμε μόνο με Φωκικό και την Καλλονή που σε αυτό το ματς μπορώ να πω ότι ήμασταν και τυχεροί που δεν χάσαμε».

Για το τι χρειάζεται η ομάδα του για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε καλύτερη διαχείριση στο στόχο που έχουμε, να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά μέχρι το τέλος. Περίμενα ότι θα κάναμε μια ομάδα που θα μιλούσαν για αυτή και θα ήταν πρωταγωνίστρια μέχρι τέλος του πρωταθλήματος. Το άγχος έρχεται και εκτός ομάδας. Ποδόσφαιρο όμως παίζουν όλες οι ομάδες, εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα που τη φτιάξαμε με πολύ ιδρώτα, δουλειά και τρέξιμο. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε να φέρουμε ότι καλύτερο. Δεν θα είχαμε πρόβλημα να μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους έμπειρους παίκτες».

Η βασική αδυναμία του Εργοτέλη φέτος είναι το γκολ, κάτι που αν υπήρχε όπως είπε ο κ. Γκόγκιτς, η ομάδα του θα είχε ήδη πετύχει το στόχο της: 
«Στην ομάδα ήρθε το χειμώνα ο Βερπακόφσκις και περιμένω πολλά από αυτόν. Μέχρι να βρει τα πατήματά του και να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Αν είχαμε εύκολο γκολ με τις ευκαιρίες που έχουμε κάνει, ίσως να είχαμε τελειώσει με το πρωτάθλημα. Παρά την προσπάθεια που κάνουμε και το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζουμε, είναι και θέμα ικανότητας του κάθε παίκτη και της αίσθησης που έχει. Εύχομαι να βρούμε τη λύση που χρειάζεται».

Αναφερόμενος στον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΛ, είπε: 
«Έρχεται από ρεπό και ένα δύσκολο αγώνα με τη Νίκη Βόλου, όπου στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε αρκετά καλά. Είναι μια έμπειρη ομάδα με κόσμο που έμεινε πίσω στη βαθμολογία και τώρα ψάχνουν τη νίκη με εμάς για να πλησιάσουν περισσότερο. Έχω πει ξανά ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε το κάθε παιχνίδι εξαρτάται από εμάς».

Ερωτηθείς για την περιορισμένη παρουσία του κόσμου, απάντησε:
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έχουμε πολύ κόσμο στους αγώνες μας. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει, αλλά για τα παιδιά και την προσπάθεια που κάνουν είναι κάτι. Είναι καλό για αυτούς να έχουν περισσότερο κόσμο και να προσπαθούν περισσότερο. Οι άνθρωποι της διοίκησης πάνω σε αυτό το θέμα κάνουν σημαντική προσπάθεια, όμως δεν έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Όμως και αυτοί που έρχονται μας βοηθούν πολύ και για αυτό όλοι μας τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για τους Μπουχαλάκη και Τζανακάκη με τον ΟΣΦΠ και για το αν όλη αυτή η ιστορία τους έχει επηρεάσει, ήταν ξεκάθαρος: 
«Τους έχει επηρεάσει. Μέχρι πέρσι δεν τους ήξερε κανείς. Με τις εμφανίσεις τους με την ομάδα όμως κάποιος τους είδε και έγιναν αυτά τα σενάρια. Ο Τζανακάκης έχει συμφωνήσει με τον ΟΣΦΠ, ενώ ο Μπουχαλάκης το σκέφτεται. Δεν είναι όμως ακόμα έτοιμοι και πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους. Έχουν καλά στοιχεία και μέλλον, έχουν δυνατότητες να είναι στο ρόστερ του ΟΣΦΠ πρέπει όμως με το κεφάλι κάτω να συνεχίσουν τη δουλειά, γιατί τώρα είναι τα δύσκολα. Είναι έξυπνα παιδιά και μπορούν να τα καταφέρουν».

Για το θέμα της διαιτησίας και το παρασκήνιο που “οργιάζει” στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων, δεν θέλησε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά: 
«Δεν θέλω να μιλάω για αυτό. Η διοίκηση προσπαθεί σε αυτό το θέμα ώστε να έχει προστασία. Μέχρι τώρα δεν μας έχουν κάνει χοντρά λάθη από τους διαιτητές. Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι οι πολλές κάρτες που παίρνουμε και είμαστε από τις ομάδες που έχουν πάρει τις περισσότερες ενώ παίζουμε επιθετικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνουν αυτά που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Σε ότι έχει να κάνει με τον Γκαντιάγκα και την περιορισμένη παρουσία του στα τελευταία ματς, ανέφερε: 
«Και αυτός και ο Ζάχορα ήρθαν στην ομάδα λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και έχει πάθει τρεις θλάσεις. Θα μπορούσε να είχε παίξει και νωρίτερα αλλά είχε φόβο και εγώ δεν ήθελα να ρισκάρω. Είναι έτοιμος παίκτης και χρειαζόμαστε την παρουσία του και την πάσα που έχει. Αν τον είχαμε στα παιχνίδια, ίσως να είχαμε και περισσότερους βαθμούς γιατί βοηθά και τους συμπαίκτες του. Βλέπουμε όμως ότι και ο Κοζορώνης και ο Ουέλιγκτον δίνουν λύσεις».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top