Ο Δημήτρης Χασομέρης, ένας από τους βασικούς και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες
της ΑΕΛ, μίλησε στο pamesports.gr για την ανάκαμψη της ομάδας του, το στοίχημα της ανόδου, τη δυσκολία του φετινού πρωταθλήματος αλλά και την αξιοθαύμαστη υπομονή των φιλάθλων τους.

Δημήτρη, πριν από ένα περίπου μήνα η ομάδα βρισκόταν κάτω από τη μέση στο βαθμολογικό πίνακα και τώρα είστε στη δεύτερη θέση. Τι άλλαξε και βλέπουμε αυτή την εικόνα στα τελευταία ματς;
«Έγιναν αρκετά πράγματα και υπήρξαν αρκετές αλλαγές προκειμένου να ανακάμψουμε και να βρούμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Στην αρχή βλέπαμε πως σε κάποια παιχνίδια δεν παίζαμε τόσο συγκεντρωμένα όσο θα θέλαμε και δεν παρουσιάζαμε το πρόσωπο που περίμεναν οι φίλαθλοι. Υπήρξαν και αρκετές ατυχίες σε πολλά ματς, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή προπονητή. Πάντα μία τέτοια αλλαγή σε βοηθάει».

Αναφέρθηκες στην αλλαγή προπονητή. Τι το διαφορετικό έχει ο Τίμος Καβακάς από το Μιχάλη Ζιώγα;
«Αρχικά να σου πω πως ο Μιχάλης Ζιώγας είναι ένας πολύ καλός προπονητής και έκανε ότι μπορούσε για την ομάδα. Ωστόσο κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Η έλευση του κυρίου Καβακά βοήθησε κυρίως ψυχολογικά. Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, όλα ξεκινούν από το μηδέν. Καμία θέση στο αρχικό σχήμα δεν είναι δεδομένη και για το λόγο αυτό όλοι οι παίκτες προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όταν ήρθε ο νέος προπονητής προσπαθήσαμε όλοι να τον βοηθήσουμε ώστε να μη χαθεί χρόνος προσαρμογής και ταυτόχρονα να βοηθηθούμε και εμείς από αυτόν. Ότι δουλεύουμε στην προπόνηση βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και πλέον έχουμε βρει το ρυθμό μας».

Η ΑΕΛ ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με τον τίτλο του φαβορί για την απευθείας άνοδο. Αυτό πιστεύεις ότι λειτούργησε αρνητικά στους παίκτες;
«Είναι λογικό να υπάρχει άγχος αλλά και απαιτήσεις. Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ, ξέρεις ότι θα υπάρχει πίεση. Όλοι θέλουν την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και είναι άτοπο να μιλάμε για κάτι λιγότερο. Ωστόσο το άγχος που υπήρχε δεν πιστεύω ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άσχημη πορεία που είχαμε».

Μαζί με τον Πανσερραϊκό, έχετε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ήταν κάτι πάνω στο οποίο δουλέψατε από το καλοκαίρι ή βγήκε στην πορεία του πρωταθλήματος;
«Από το καλοκαίρι ξέραμε ότι η άμυνα θα είναι κάτι πάνω στο οποίο θα στηριχθούμε. Δουλέψαμε πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα και ευτυχώς μας βγήκε. Ξέραμε ότι θα πάμε καλά αμυντικά, αλλά μας βγήκε ακόμα καλύτερη δουλειά στην πορεία».

Είστε η μόνη ομάδα που έχει σημειώσει 27 τέρματα και ακολουθεί ο Παναιτωλικός με τον Ηρακλή, που έχουν σημειώσει από 26. Η επίθεση είναι το όπλο σας φέτος;
«Αν σκεφτεί κανείς πως πριν από λίγο καιρό είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα και πλέον είμαστε πρώτη επίθεση στην κατηγορία, τότε μπορώ να πω πως πλέον αυτό θα είναι για τη συνέχεια ένα όπλο στα χέρια μας».

Τι έγινε και ξαφνικά η ομάδα βρίσκει σε κάθε αγώνα δίχτυα;
«Ίσως να είναι η φιλοσοφία του Καβακά τέτοια και ο τρόπος παιχνιδιού του, που μας έκανε να λυθούμε και να πάρουμε μπρος. Έφτιαξε πολύ και η ψυχολογία μας, οπότε ήταν λογικό να αρχίσουμε να σκοράρουμε».

Στις αρχές που είχατε το ένα άσχημο αποτέλεσμα πίσω από το άλλο, τι λέγατε οι παίκτες μεταξύ σας; Πως το ζούσατε όλο αυτό;
«Ξέραμε πως έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, με ποιοτικούς παίκτες. Απλά χρειαζόμασταν χρόνο για να δέσουμε σαν σύνολο και να δείξουμε στο γήπεδο αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Θέλαμε μία νίκη προκειμένου να ξεκολλήσουμε και να πάρουμε μπρος. Είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, ξέραμε τι μπορούμε να κάνουμε και λέγαμε πως κάποια στιγμή θα γυρίσει. Και έτσι έγινε. Ευτυχώς…»

Είστε από τις λίγες ομάδες που έχουν ένα εξαιρετικό γήπεδο και πολύ καλές προπονητικές εγκαταστάσεις. Αυτό τι ρόλο έχει παίξει;
«Το γήπεδο και ο κόσμος, είναι για μας ένα τεράστιο κίνητρο. Θεωρώ πως η Λάρισα έχει ένα από τα καλύτερα γήπεδα όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Χαίρεσαι να παίζεις σ΄ αυτό και σίγουρα βοηθάει πολύ στην απόδοσή σου».

Οι φίλαθλοι ζητούν την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
«Φυσικά και είναι εφικτό. Όλα είναι στο χέρι μας από δω και πέρα».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι μπορούν να χτυπήσουν την απευθείας άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα;
«Εργοτέλης, Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός».

Για τα πλέι οφ ποιες ομάδες βλέπεις να μάχονται;
«Τα Ψαχνά θα κάνουν την έκπληξη και θα είναι μέσα. Επίσης θα δώσουν μάχη η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός».

Ο κόσμος της ΑΕΛ έχει φέτος πολλές απαιτήσεις. Είστε ευχαριστημένοι από την προσέλευσή τους;
«Φέτος θεωρώ ότι οι φίλαθλοι έδειξαν μία αξιοθαύμαστη υπομονή που δεν συνηθίζεται για τα ελληνικά δεδομένα. Παρά το άσχημο ξεκίνημα και τους πολλούς βαθμούς που χάσαμε εντός έδρας, ο κόσμος ήταν πάντα εκεί και στήριζε την προσπάθειά μας. Δεν έχουμε λόγια για τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θέλουμε να τους ανταποδώσουμε τη στήριξη που μας παρέχουν, με την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Δεν τους αξίζει κάτι λιγότερο».

Από δω και πέρα τι να περιμένουμε από την ομάδα;
«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτό το ρυθμό που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, γιατί ξέρουμε πως δεν έχουμε άλλα περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε το καλοκαίρι η ομάδα να βρίσκεται και πάλι στη Σούπερ Λίγκα».

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, τι θα πρέπει να προσέξετε;
«Θα πρέπει να μη χάσουμε άλλους βαθμούς στην έδρα μας. Αν κάνουμε το γήπεδό μας φρούριο και δεν χάσουμε βαθμούς στην ΑΕΛ, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για μας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top