Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε
σε απολογία για την Πέμπτη 24/1/2013 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα: Η ΠΑΕ Θρασύβουλος και η Αναγέννηση Επανομής καθώς και οι πρώην ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Αλέξανδρος Κασμερίδης και ο Γιάννης Γκέσιος, αντίστοιχα κλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή με αφορμή την υπόθεση των "στημένων αγώνων". Αφορμή στάθηκε το περσινό παιχνίδι των δύο σωματείων για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που είχε λήξει με νικήτρια την Αναγέννηση Επανομής με σκορ 3-1. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Κασμερίδης είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα στο 50' λόγω ανατροπής του Γκέσιου, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 στην αναμέτρηση. Από λάθος του τότε πορτιέρο του Θρασύβουλου είχε μπει και το πρώτο τέρμα του αγώνα, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί "χειραγωγημένος" σύμφωνα με την έκθεση που είχε αποστείλει στην ΕΠΟ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού η UEFA.

Το άρθρο 21 Β' μιλά για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα και οι ποινές που προβλέπονται είναι:
α) χρηματική ποινή 20.000 έως 60.000 ευρώ.
β) 10ετή τουλάχιστον απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και
γ)δεκαετή τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα (ή ομάδες) θα τιμωρείται με υποβιβασμό και ποινή 300.000 ευρώ.
Το άρθρο 22 μιλά για διαστρέβλωση - αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνων και προβλέπει ποινή αποκλεισμού και ποινή 15.000 έως 40.000 ευρώ. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και ποινή 30.000 έως 80.000 ευρώ".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top