Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 
«Πλήρης αποστόμωση όλων όσοι έσπευσαν να βιαστούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Η ομάδα έχει δυστοκία στην επίτευξη τερμάτων και έτσι η ΠΑΕ, όπως επιβάλλονταν, προέβη στις πρέπουσες κινήσεις!  Κατά τις καλοκαιρινές μεταγραφές αποκτήθηκε ένας τερματοφύλακας το δελτίο του οποίου δεν εκδόθηκε ποτέ… λόγω κατάληψης θέσης ξένου από τον Ρομέου (ο οποίος όμως βρήκε ομάδα και αγωνίστηκε), σε αντίθεση με τον Γκοντά που μας αποχαιρέτησε. Πέραν της απαραίτητης αντικατάστασης του τερματοφύλακα, η ομάδα απέκτησε δύο (2) αμυντικούς και έναν (1) κεντρικό επιθετικό. Και ξαφνικά (σύντομα) η ομάδα θα πετάει φωτιές! Χλευάζω φυσικά τα τεκταινόμενα... Δείτε το πλήρες βιογραφικό τού Κρητικού, όπως το ανακοίνωσε η ΠΑΕ, και αναλύστε το όπως θέλετε... Φυσικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον νεοαποκτηθέντα, αλλά με τις επιλογές των υπευθύνων.


Ίσως να μου πείτε ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Θα το δεχτώ αν (και μακάρι) ο νεοαποκτηθείς σκίζει τα δίχτυα των αντιπάλων ή δίνει τελικές πάσες στους συμπαίκτες του και η ομάδα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Προσωπικά δεν το νομίζω. Ωστόσο, η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καταγράφεται με αριθμούς. Δεν κατάλαβα βέβαια την «απόλυτη μυστικότητα» της απόκτησης που αναφέρεται στο sportlarissa. Τον ζητούσαν τόσες πολλές ομάδες; Αποκτήθηκε με μεταγραφή ή ήταν ελεύθερος; Ήταν εισήγηση του πρώην ή του νυν προπονητή; Η απόκτηση κρίθηκε αναγκαία λόγω της φυγής του Τσιμπάμπα; Θα δώσει περισσότερα ο Στέλιος Κρητικός από τον Τάσο Κρητικό που είναι επίσης επιθετικός; Ερωτήματα θέτω. Αν  θεωρούνται απαξιωτικά ή ισοπεδωτικά είναι άλλο θέμα.
Από την ανάλυση του παρακάτω πίνακα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα στοιχεία είναι βασισμένα στα δεδομένα της Wikipedia, μετά από επιβεβαιωμένο δειγματοληπτικό έλεγχο ιστοσελίδων κάποιων ομάδων. Η ταξινόμηση έγινε με βάση τη στήλη των επιθετικών σε φθίνουσα σειρά.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυσης στο χώρο του κέντρου, όχι ανασταλτικά, αλλά παραγωγικά. Και αυτό δεν είναι κάτι που επισημαίνεται για πρώτη φορά, αφού το κενό φαινόταν από τους πρώτους αγώνες, όσο και αν μας έκλεισαν τα μάτια κάποιες στιγμιαίες επιτυχίες. Θα μου πείτε «είσαι προπονητής;» Όχι, δεν είμαι. «Βάζεις χρήματα στην ΠΑΕ;». Απειροελάχιστα. Όπως κάποιες χιλιάδες οπαδών της ΑΕΛ, όλων των ηλικιών, πονάω με την κατάντια. Μέσα σε έξι (6) μήνες έχουν ενταχθεί στην ομάδα είκοσι ένας (21) ποδοσφαιριστές. Χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να μπορείς να αναδείξεις ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση (ποια διοίκηση θα μου πείτε) να έχει αφήσει την ομάδα στον αυτόματο πιλότο, τότε υπάρχει μονόδρομος με προσωρινές ίσως και τυχαίες εκλάμψεις.
Πολλοί ισχυρίζονται «ζήσε το σήμερα σαν να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου». Το δέχομαι μέχρι κάποιο σημείο. Γιατί το αύριο της ΑΕΛ δεν μπορεί να είναι στη Β' εθνική (ακόμα ηχεί στα αφτιά μου το σύνθημα των χανουμιών τον Δεκέμβριο του 2010 στο ΟΑΚΑ). Ο οικονομικός μαρασμός θα συνεχιστεί και το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν μπορεί να διαγράφεται.
Ας ελπίσουμε να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις και να τα βρουν ο Σπαρτιάτης με τον νέο επενδυτή, ευελπιστώντας ότι θα αλλάξει η κατάσταση και θα φυσήξει άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας.»
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top