Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας, δεν έκανε εισαγωγική τοποθέτηση στη
συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο AEL FC ARENA. Η διαδικασία ξεκίνησε απευθείας με ερωτήσεις, στις απαντήσεις των οποίων ήταν αρκετά σκληρός και δηκτικός.

-Για ποιο λόγο σας απέβαλε ο διαιτητής;
«Δεν γνωρίζω το λόγο και ούτε κατάλαβα. Είμαι αυθόρμητος και αυτό που κάνω βγαίνει από μέσα μου. Δε πιστεύω ότι οι αντιδράσεις μου ήταν υπερβολικές».

-Πως είδατε το σημερινό ματς;
«Περάσαμε μια εβδομάδα με μεγάλη πίεση, αλλά όταν έχεις παίξει σε αυτή την ομάδα γνωρίζεις τη σημαίνει πίεση. Και θέλω να πω και κάτι άλλο. Όχι ρε λαμόγιο μάνατζερ, όχι ρε λαμόγιο δημοσιογράφε, δε θα με φάτε από την ομάδα της καρδιάς μου. Με στηρίζει η ομάδα και ο κόσμος λαμόγιο. Δε θα με φας αρχιλαμόγιο μάνατζερ».

Σε επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων για αποκάλυψη ονομάτων ο Μιχάλης Ζιώγας δεν ενέδωσε.
-Είδαμε σήμερα δύο παίκτες τους Ζουρούδη και Πόνσε να αποδίδουν πολύ καλά. Τι άλλαξε;
«Ο Ζουρούδης και ο Πόνσε ξεκίνησαν βασικοί με τον Πανσερραϊκό. Δεν ήταν καλοί κατά τη γνώμη μου. Με την Επανομή εντός έπαιξαν άλλα παιδιά. Στα Γιαννιτσά πάλι ο Πόνσε ξεκίνησε, ο Ζουρούδης έπαιξε ένα ημίχρονο, αλλά δεν ήταν καλοί. Μετά πήραμε τον Τσίγκα ενσωματώθηκε και ο Τσιμπάμπα και είχαμε ένα θετικό σερί νικών με αποτέλεσμα ο Ζουρούδης και ο Τσίγκας να μείνουν εκτός. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Στο προηγούμενο παιχνίδι πήρα το ρίσκο να χρησιμοποιήσω κάποια νέα παιδιά. Και έχω την απορία γιατί π.χ. δε ρώτησε κανείς μετά τα Ψαχνά αν ο Δημόπουλος ήταν καλός. Ο Δημόπουλος ήρθε με οτοστόπ σήμερα από την Καρδίτσα για να δει την ομάδα. Τέτοιους παίκτες θέλουμε παίκτες, παίκτες που θα αγαπάνε την ομάδα. Και ο Πόνσε και ο Ζουρούδης ήταν καλοί σήμερα».

-Παπαϊωάννου, Δημόπουλος και Μάγγος έπαιξαν βασικοί στα Ψαχνά και σήμερα ήταν εκτός αποστολής. Γιατί συνέβη αυτό;
«Η ΑΕΛ έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Η στήριξη στα νέα παιδιά είναι μονόδρομος. Υπήρξε ένα μεγάλος πρόεδρος, ο αείμνηστος Αντώνης Καντώνιας, ο οποίος λεδειξε ένα δρόμο. Θα πρέπει η ΑΕΛ να περπατήσει σε αυτό το δρόμο. Ο Παγώνης είναι πιο έμπειρος από τον Δημόπουλο και προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω. Και ο Δεινόπαπας είναι πιο έτοιμος από τον Παπαϊωάννου. Εμείς έχουμε στην ομάδα 32 παίκτες. Και στον πάγκο πρέπει να είναι 18. Αναγκαστικά 15 θα μείνουν έξω. Αυτό δεν είναι καλό, αλλά έτσι συμβαίνει. Θα πρέπει αυτοί οι παίκτες να βάζουν πάνω από όλα την ομάδα και όχι το προσωπικό συμφέρον τους».

-Πως σκέπτεστε τη διαχείριση στον αγώνα Κυπέλλου;
«Θα ηρεμήσουμε σήμερα και ήδη υπάρχει πλάνο για τον αγώνα της Τετάρτης. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και την ενδιαφέρουν όλες οι διοργανώσεις και θα παίξει όπως της αρμόζει. Όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δημιουργούμε μια ομάδα με οποιοδήποτε κόστος. Ήταν μια τεράστια νίκη η σημερινή. Η ομάδα πέρασε δύο άτυχα παιχνίδια, όπου δεν ήμασταν χειρότεροι. Και σήμερα αυτό τους είπα στα αποδυτήρια όταν χάναμε με 1-0. Είπα ότι ήμαστε καλύτεροι και ότι δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω».

-Μετά το 0-1 η ΑΕΛ έδειχνε ότι το ήθελε πολύ το ματς. Αυτό αποτελεί αλλαγή φιλοσοφίας και στάση δική σας;
«Στο ματς με τον Εργοτέλη ρίσκαρα και έπαιξα με Φρανκού και Πόνσε. Σήμερα ίσως κάποιοι παίκτες να πήρανε περισσότερο χρόνο, αφού ρισκάραμε περισσότερο. Αλλά δεν παίζουμε και μόνοι μας. Υπάρχει και ο αντίπαλος. Πριν από 2 μήνες λοιδορούσαν τον Παγώνη, τον Σκόνδρα και τον Ραπτάκη. Και όμως κάποιοι άλλοι παίκτες πέρυσι με μεγαλύτερο θεωρητικά όνομα δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΛ. Και το σηκώνουν αυτά τα παιδιά φέτος χωρίς να είναι τόσο μεγάλα ονόματα. Σιγά, σιγά και εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα κάνουμε το επόμενο βήμα».

-Ξέσπασμα σήμερα προσωπικά σας, ξέσπασμα και λίγες εβδομάδες πριν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύετε ότι αυτά τα ξεσπάσματα βοηθούν τη δημιουργία ενός καλού κλίματος;
«Ακόμη και ως παίκτης, πάντα πανηγύριζα με τους οπαδούς. Είμαι αυθόρμητος. Ό,τι κι αν κάνω είναι πηγαίο. Είμαι οπαδός αυτής της ομάδας; Ποιο το κακό;
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top