Λάβαμε μία επιστολή από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ με θέμα "Της απειρίας... το
ανάγνωσμα" και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε
«Ο τελευταίος αγώνας με τη Νίκη Βόλου τελείωσε. Η ομάδα έδειξε σε γενικές γραμμές το πρόσωπο που παρουσιάζει στους εκτός έδρας αγώνες. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας στη συνέντευξη τύπου δεν μπορεί κανείς παρά να απορεί. Είπε ότι «…ίσως η απειρία κάποιων παιδιών να μας στερεί να είμαστε καλύτεροι. Κερδίζουμε τον Αντώνη Τσιάρα φέτος με τις εμφανίσεις του, αλλά κάποιες φορές η απειρία οδηγεί και σε λάθη». Φάσκω και αντιφάσκω…
Κοιτάζοντας ξανά και ξανά την ενδεκάδα που ο ίδιος παρέταξε στον αγώνα, ο 19χρονος ήταν ο νεαρότερος και ενδεχομένως ο πλέον άπειρος, σε σύγκριση με τους άλλους. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας που αγωνίστηκε στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν 23,5. Από τη στιγμή που εμπιστεύεσαι κάποιον ποδοσφαιριστή περιττεύουν τα δημόσια σχόλια για την απόδοσή του, αλλά προέχει δουλειά για τη βελτίωσή του που θα έχει ως αποτέλεσμα να βοηθήσει την ομάδα όταν και όποτε χρειαστεί. Με απλά λόγια, ως «πατέρας» βοηθάς, στηρίζεις και καλύπτεις τα «παιδιά» σου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του σούπερ σπορ FM 90,1 ο προπονητής δήλωσε ότι «Τονίζω ξανά και ξανά στα παιδιά να τελειώνουν τις φάσεις και να είναι προσεκτικοί στην τελική πάσα». Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι τα «παιδιά» είναι απρόσεκτα και κάνουν λάθος επιλογές. Από τότε που θυμάμαι ότι άρχισα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο λέγεται ότι «η δουλειά των προπονήσεων φαίνεται στους αγώνες». Προπονήσεις της ομάδας δεν έχω παρακολουθήσει και ούτε έχω τις γνώσεις για τον τρόπο δουλειάς του προπονητή σε κάθε τομέα. Η λογική για το τελείωμα των φάσεων εμπεριέχει πολλούς παράγοντες, ωστόσο στους μέχρι σήμερα αγώνες η ομάδα δεν έδειξε να έχει αυτοματισμούς, ακόμα και στους εντός έδρας αγώνες που δεν παίζει παθητικά.
Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο προπονητής πρέπει να προβληματιστεί τόσο για τον τρόπο των προπονήσεων και τις επιλογές του, όσο και για τις δηλώσεις που κάνει για να διατηρήσει το καλό κλίμα των αποδυτηρίων, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει.
Με ερέθισμα τις δηλώσεις περί απειρίας και λαθών συγκέντρωσα κάποια στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσω στη συνέχεια. Ως παράδειγμα - και όχι ως πρότυπο - χρησιμοποιήθηκε η ομάδα του Πανιωνίου, δεδομένης της πολύ καλής, μέχρι σήμερα, πορείας του στο πρωτάθλημα, με βάση τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague.
Στο δυναμολόγιο της ομάδας του Πανιωνίου ανήκουν τριάντα πέντε (35) ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνο τρεις (3) είναι ξένοι. Στους παρακάτω πίνακες φαίνονται οι συμμετοχές αυτών που γεννήθηκαν μετά το 1990 και των αντίστοιχων που γεννήθηκαν πριν.
Από τους παραπάνω πίνακες προκύπτει ότι :
1. Η πλειοψηφία των ονομάτων είναι εντελώς άγνωστα.
2. Ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής ανήκει σε δύο (2) αμυντικούς, 19 και 20 ετών.
3. Από το σύνολο των τριάντα πέντε (35) ποδοσφαιριστών οι είκοσι δύο (22) είναι από 19-22 ετών.
4. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 22,6.
Από την ιστοσελίδα της Superleague και τον τομέα των στατιστικών διαπιστώνεται ακόμα ότι ο Πανιώνιος :
1. Έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση.
2. Είναι η πέμπτη καλύτερη ομάδα στις τελικές προσπάθειες.
3. Είναι η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα λάθη!!!
Αντί επιλόγου
Και άλλες φορές έχει αναφερθεί σε λάθη ο προπονητής. Είτε ο ίδιος δεν κατάφερε να τα διορθώσει ή τα «παιδιά» κάνουν του κεφαλιού τους.
Δημήτρης Κ. Κούρος
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top