Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Monsters με αφορμή την απόφαση για
αναδιάρθρωση στην Football League και αύξηση των ομάδων με την προσθήκη Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Monsters
«Με πρωτοστάτη τον πολιτικάντη, δημοσιοσχετίστα και ψηφοθηρικό πρώην άνθρωπο του αθλητισμού και νυν υφυπουργό «κύριο» Ιωαννίδη και με τον απόηχο της αποχαιρετιστήριας πορδής του δολοφόνου του ελληνικού ποδοσφαίρου Πιλάβιου, επιτέλους με συνοπτικές διαδικασίες και απόλυτες αυθαιρεσίες είχαμε την πολυπόθητη αποκατάσταση της παρανομίας στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι μάγοι με τα δώρα φύτεψαν τους σπόρους και αγοράζοντας ψήφους και συνειδήσεις προέδρων και ομάδων είδαν τα μπουμπούκια τους να ανθίζουν στην φούτμπολ λιγκ. Το επόμενο μέλημα είναι φυσικά η απόλυτη στοχοποίηση όσων ομάδων τόλμησαν να αντιδράσουν στις τεχνικές τους και μετά το οφσάιντ από πλάγιο είμαστε απίστευτα περίεργοι να δούμε τις επόμενες εφευρέσεις και εκπλήξεις του συστήματος. Είναι περισσότερο από πεντακάθαρο πια πως το ποδόσφαιρό μας είναι δέσμιο μιας συμμορίας που λύνει και δένει και οι νόμοι ή οι θεσμοί είναι διακοσμητικά στοιχεία που κρεμιούνται όταν αυτοί αποφασίζουν ότι εξυπηρετούν. Είναι συνολική απαίτηση του κόσμου της ΑΕΛ και αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης της ομάδας μας να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία κόντρα στην απόφαση αυτή όσο ουτοπικό και επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό. Για καθαρά περιγραφικούς λόγους παραθέτουμε τα κατορθώματα της συμμορίας με το γράμμα του νόμου:

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ:
Αρ. 4 παρ. 2 ΚΑΠ: «Αν τροποποιείται η προκήρυξη και αυξάνεται ο αριθμός αυτό πρέπει να γίνει με ομάδες της κατώτερης κατηγορίας υποχρεωτικά»
Αρ. 7 παρ. 6 ΚΑΠ: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος που έληξε»
Αρ. 7 παρ 7 ΚΑΠ: «Οποιαδήποτε διάταξη, αντίθετη με τους κανονισμούς, περιληφθεί στην προκήρυξη είναι ανίσχυρη και θεωρείται ότι δεν είναι γραμμένη»
Αρ. 23 περ. στ. ΚΑΠ: Ενστάσεις
«Κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος ετελέσθη μη νόμιμως και κατά παράβαση του ΚΑΠ ή της εγκριθείσης προκήρυξης»
Αρ 35 ΚΑΠ: Επιλυση Αθλητικών διαφορών
Αρμόδιο δικαστήριο η πρωτοβάθμια Επιτροπή της Football League και κατ’ έφεση στη Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ.

Παραβιάζονται επίσης οι διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ η οποία, δια της Γενικής Συνελεύσεως ψήφισε τον ισχύοντα ΚΑΠ και ο οποίος δεν μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟ που ζητά την αποκατάσταση των ομάδων είναι παράνομη και αποτελεί τροποποίηση του ΚΑΠ και παράβαση των ανωτέρω διατάξεων και ως τέτοια δημιουργεί δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα κατ’ άρ 35 του ΚΑΠ και μέχρι της εκδικάσεως της, δικαίωμα ενστάσεων κατά του κύρους των αγώνων με οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες παρανόμως ομάδες.
Επίσης, είναι υποχρέωση του νομικού τμήματος της Football League να παραδώσει έγγραφη και υπογεγραμμένη γνωμοδότηση με το σκεπτικό επί της δεσμευτικότητας και της υποχρεωτικότητας εφαρμογής της αποφάσεως της ΕΠΟ επικαλούμενη τις διατάξεις του ισχύοντος Καταστατικού ή/και του ΚΑΠ ώστε να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της κατηγορίας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top