Στον αέρα τίναξε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η ΕΠΟ με δύο... απλές κινήσεις. Είναι
απορίας άξιο πώς σκέφτονται οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και για ποιους λόγους ενεργούν λες και βρίσκονται υπό πίεση ή πανικό. Από τη μία η επιστροφή Καλόπουλου, από την άλλη η αποπομπή των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων. Δύο κινήσεις που έγιναν, χωρίς κανείς από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δώσει μια εξήγηση. Και όπως ήταν φυσικό, η πολιτεία αντέδρασε. Και αντέδρασε με τρόπο που... πονάει. Κλείνοντας δηλαδή την... κάνουλα της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ. Γιατί, όμως, αντέδρασε τόσο έντονα η πολιτική ηγεσία;

Για συγκεκριμένους λόγους:
1) Η ΕΠΟ επανέφερε στην ενεργό δράση έναν διαιτητή, που επί της ουσίας έχει ολοκληρώσει την καριέρα του. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τον ντόρο που έχει γίνει όλο το καλοκαίρι για τα “στημένα”. Ας έκαναν ένα φιλικό να τον τιμούσαν τον άνθρωπο, ΑΝ είναι να γυρίσει για ένα παιχνίδι.
2) Η ΕΠΟ “απέλυσε” δύο ανθρώπους, τον Φάκο και τον Αντωνακάκη, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές έκαναν και λάθη, τουλάχιστον προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους να βάλουν ένα τέλος στην ατιμωρησία. Την ατιμωρησία που εκφράζει κατά κύριο λόγο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που ακόμα... αθωώνει. Αποτέλεσμα; Να πληγεί η αξιοπιστία της δικαιοσύνης ακόμα περισσότερο.

Και ποια είναι τα αποτελέσματα:
1) Σαν αποτέλεσμα της επιστροφής Καλόπουλου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ύψωσαν το λάβαρο του πολέμου. Οι “αιώνιοι” σφάζονται με το... χαρτί και η ένταση περνάει στους οπαδούς και από εκεί στις εξέδρες. Μια προσφορά της ΕΠΟ στον αγώνα κατά της βίας.
2) Απειλείται η συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΠΑΠ. Ήδη υπάρχει μείωση, φανταστείτε τι θα πάθουν οι ομάδες αν δεν υπάρξει καν νέα συμφωνία ή αν ανακληθούν οι χορηγίες στις φανέλες προς κάποιες ομάδες.
3) Στην Ένωση Β΄και Γ΄ Εθνικής περιμένουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ για να μην... πτωχεύσουν. Ας τους εξηγήσουν από την ΕΠΟ, πλέον, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν θα τους τα δώσει...
4) Πλέον η ΕΠΟ θα παραπέμπει, η ΕΠΟ θα αθωώνει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αντικαταστάτες του Φάκου και του Αντωνακάκη, στο ποδόσφαιρο θα εφαρμοστεί η μέθοδος: “Μπάτε σκύλοι αλέστε”. Ποιος θα παραπέμπει όταν γίνονται επεισόδια, όταν υπάρχουν δηλώσεις και τοποθετήσεις που δυσφημούν το άθλημα; Η ΕΠΟ;
Και όλα αυτά, για να σφυρίξει ένα ματς (;) ο Καλόπουλος επειδή το είχε γινάτι και για να κάνουμε το χατήρι μεγαλοπαράγοντα της Λίγκας, που ήθελε να “φάει” τους Εισαγγελείς.
Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο βρε αδερφέ.
soccerplus.gr του Γ. Παπαδημητρόπουλου
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top