Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 στο «AEL FC ARENA» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν και στα πρώτα λεπτά φάνηκε να είναι ισορροπημένος ο αγώνας, οι «Βυσσινί σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Ένωση που είχε καλή κυκλοφορία. Το καλό διάστημα της ΑΕΛ ήταν το πρώτο μισάωρο όπου τουλάχιστον λειτούργησε σωστά ανασταλτικά, όμως από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε να καταρρέει. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με τον Μπλάνκο είναι μια φάση οριακή, με τον Αργεντινό να ελέγχεται ως οφσάιντ. Η ΑΕΛ γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο νεόκτιστο παλάτι της (είχαν προηγηθεί οι νίκες του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακού) και απογοήτευσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της που αποδοκίμασαν έντονα, διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και παίκτες. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ακριβώς στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, χωρίς τις καθυστερήσεις, λόγω μιας μικρής έντασης από τους φίλους της ΑΕΛ, πίσω από την εστία του Σάχα. Το γκολ του Νίκου Γεωργέα ήταν το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, στα 11 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Συνολικά αυτό ήταν το τρίτο γκολ της καριέρας του Μεσσήνιου μπακ, αφού είχε σκοράρει πάλι στις 2/5/2000 στον αγώνα Καβάλα-Καλαμάτα 0-1, και στις 20/12/1998 στον αγώνα Καλλιθέα-Καλαμάτα 1-2 για την Β’ Εθνική.

Οι φάσεις του αγώνα


2ο: Ο Αμπάρης σε ετοιμότητα, μπλοκάρει κεφαλιά του Μανωλά.
13ο: Προϋποθέσεις αντεπίθεσης για την ΑΕΛ με τον Κανόμπιο να καθυστερεί να δώσει τη μπάλα στον Μετίν, ο οποίος έβγαινε μόνος του από τα αριστερά.
23ο: Σουτ του Μπλάζεκ έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Σάχα.
32ο: Χωρίς να ανησυχήσει ο Αμπάρης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια μακρινό σουτ του Σκόκο.
34ο: Κεφαλιά του Μπερνς από πλεονεκτική θέση, η μπάλα περνάει άουτ.
36ο: Πρώτη πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ, με τον Κανόμπιο να μπάινει με εξαιρετική προσπάθεια στην περιοχή, να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
38ο: 0-1. Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με γκολ από οριακή θέση οφσάιντ του Μπλάνκο. Ο Σκόκο έπαιξε το ένα - δύο με τον Μπλάνκο, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αμπάρη και ο Μπλάνκο στην επαναφορά, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα
43ο: Ο Αμπάρης αποκρούει μακρινό σουτ του Σκόκο.
49ο: Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Σίμιτς μπαίνει στην περιοχή, στρώνει στον Μετίν, ο Τούρκος σουτάρει, αλλά η μπάλα σταματάει στα σώματα.
53ο: Ο Λυμπερόπουλος έκανε την κάθετη πάσα για τον Γεωργέα, ο Καλαματιανός αμυντικός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Αμπάρη διπλασίασε τα γκολ του "δικεφάλου".
55ο: Ωραία ατομική ενέργεια του Μπλάζεκ και σουτ, αποκρούει ο Σάχα.
58ο: Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με σουτ του Κουζάν που σταματάει στα σώματα και κατόπιν του Μπλάζεκ, που φεύγει άουτ.
76ο: Κόρνερ του Σκόκο από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και έβαλε και αυτός την υπογραφή του στη νίκη.
78ο: Κεφαλιά του Κουζάν, η μπάλα φεύγει άουτ.
86ο: Συρτή σέντρα του Λεονάρντο από τα αριστερά, ο Μανωλάς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ, κοντρόλαρε τη μπάλα και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του "δικεφάλου".

ΓΚΟΛ: 38' Μπλάνκο, 53' Γεωργέας, 77' Τζιμπούρ, 84' Μανωλάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57’ Μάκος, 59’ Μπερνς, 67’ Κουζέν, 75’ Ταυλαρίδης

ΑΕΛ (Γ. Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Βελάσκο (72’ Βενετίδης), Ιγκλέσιας, Πούρι (46’ Σίμιτς), Μπλάζεκ, Κουζάν, Κανόμπιο, Μετίν (63’ Μακίνουα).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (68’ Τζεμπούρ), Μπερνς (86’ Λεονάρντο), Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73’ Ντιόπ).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top