Γνωρίζαμε ότι ήταν θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς δεδομένων και των πολλών σημαντικών απουσιών που είχαμε . Θα σταθούμε, όμως, εδώ και θα δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και σε αυτούς που μπήκαν και αναπλήρωσαν τους απόντες. Στάθηκαν επάξια και μου βάζουν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με ενισχυμένο κέντρο και σωστή πίεση προσπαθήσαμε να βρούμε χώρο και ευτυχήσαμε να βάλουμε γκολ στις πρώτες φάσεις. Δεν κρατήσαμε το γκολ, ισοφαριστήκαμε γρήγορα, αλλά δεν κινδυνεύσαμε, αφού κρατησαμε μακρια τον αντίπαλο από την περιοχή. Στο α μέρος είχαμε κατοχή και κυκλοφορία, στο δεύτερο όμως όχι. Βέβαια δεν κινδυνέψαμε κιόλας. Καθοριστική είναι η φάση του Μακίνουα ενώ μετά το 80’ αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Στοπ τα πάντα τώρα. Σκεφτόμαστε το επόμενο ματς στην έδρα μας. Συγχαρητήρια στον Κολοβέτσιο για την εμφάνισή του. Τα κατάφερε άριστα απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Να συνεχίσει προσγειωμένος και αυτό που κάνει ο κ. Σάντος με την Εθνική μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε με νέα παιδιά. Έχουμε κι άλλα τέτοια παιδιά και θα τα δείτε σύντομα. Στα προηγούμενα ματς κάναμε ευκαιρίες αλλά μας έλειψαν τα αποτελέσματα. Η ομάδα αποκτά αυτοπεποίθηση και η νοοτροπία νικητή που δείχνει στο γήπεδο σε συνδυασμό με τον ρυθμό, είναι το μεγάλο μας κέρδος. Ήταν ματς καρμπόν με αυτό του Άρη, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μακριά τον αντίπαλο με πίεση στο σωστό χρόνο και από πλαγια και στον αξονα. Τακτικά ήμασταν οργανωμένοι και πειθαρχημένοι. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τελος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθως ρωτήθηκε για το κατά πόσο το αποτέλεσμα αυτό στη σειρά με τα προηγούμενα είναι μια προσωπική δικαίωση:
«Εσύ ο δημοσιογράφος θα με δικαιώσεις με τα γραπτά σου. Τα αποτελέσματα με δικαιώνουν. Εγώ κάνω τη δουλειά μου ως προπονητής. Αν βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα ως κριτήριο αξιολόγησης και όχι τη διαδικασία μπορεί να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις. Πιστεύω ότι κάνω μια καλή και έντιμη προσπάθεια. Η ομάδα είναι σε μια σωστή διαδικασία, σε καλό δρόμο. Σταματάμε εδώ και συγκεντρωνόμαστε στο ματς με τον Πανιώνιο».

Νίκος Νιόπλιας














Για την εικόνα του παιχνιδιού:

«Δεν ήμασταν καλοί αλλά μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Αργήσαμε πάρα πολύ να μπούμε στο παιχνίδι, η ΑΕΛ απέκτησε αυτοπεποίθηση και μετά κυνηγούσαμε το σκορ».

Για το πώς αποφάσισε να αλλάξει στο 4-4-2:
«Γιατί η ΑΕΛ είχε ένα κεντρικό δίδυμο που έπαιζε πρώτη φορά και πίστευα αν τους πιέσουμε θα μπορούσαν να κάνουν λάθη. Σας είπα ότι δεν ήμασταν καλοί, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».

Για την κακή παρουσία της ομάδας:
«Λογικό είναι ότι θα πρέπει να παίζεις καλά και να κερδίζεις. Ετσι είναι ο Παναθηναϊκός, αυτοί είναι οι στόχοι, πρέπει να συνδυάζεις αν μπορείς και τα δύο, απόδοση και αποτέλεσμα. Δεν το κάναμε πολλές φορές στο φετινό κομμάτι του πρωταθλήματος και σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Όμως σας έχω πει ότι η εικόνα δεν ήταν καλή».

Για το τι φταίει:
«Μπορούμε να πούμε πολλά. Δεν είναι ένα πράγμα. Είναι μια συνολική εικόνα που δεν βγαίνει καλή προς τα έξω.

Για το αν μπορεί ο ίδιος να αλλάξει την εικόνα:
«Προσπαθείς να αλλάξεις κάτι. Άλλες φορές το πετυχαίνεις, άλλες όχι, αλλά πάντα υπάρχει η προσπάθεια».

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν:
«Πάντα μας στηρίζει ο κόσμος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα πράγμα δεν πάει σωστά, ούτε να κάτσουμε να αναλύσουμε. Το θέμα είναι τι εικόνα βγαίνει».

Για το αν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη της παραίτησης:
«Οκ, μπορούμε να πάμε παρακάτω;»

Για το αν υπήρχε νευρικότητα στο δεύτερο ημίχρονο και για τις αλλαγές:
«Άλλες φορές οι αλλαγές μπορούν να αλλάξουνε ένα παιχνίδι, άλλες φορές όχι».

Για το ότι δεν μπαίνει καλά στην αρχή των περισσότερων αγώνων ο Παναθηναϊκός: «Αυτό είναι αλήθεια. Η λογική όμως όταν είσαι μεγάλη ομάδα είναι ότι πρέπει να τελειώνεις από την αρχή το παιχνίδι για να μην κυνηγάς και βρίσκεσαι από κάτω».

Για τις αποδοκιμασίες στην αλλαγή του Χριστοδουλόπουλο:
«Ενας λόγος υπάρχει για τον Λάζαρο, ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία, παίζει ως ένα βαθμό και μετά κουράζεται. Αυτή είναι η λογική, είναι καλός παίκτης, μας βοηθάει. Εχει να παίξει από τον Μάρτιο, το καλοκαίρι δεν έκανε προετοιμασία. Πάλι καλά που παίζει έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top