Με γκολ του Αλεξάντερ Σίμιτς η ΑΕΛ επικράτησε στο Ελληνικό του Εθνικού με 1-0 και σφράγισε το εισιτήριο για την φάση των 16 του Κυπέλλου. Ο Σέρβος επιθετικός έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 62’, βγαίνοντας νικητής στην τρίτη και «φαρμακερή» «μονομαχία» του με τον Παγούδη. Στις δύο προηγούμενες (16’, 54’) είχε σώσει την ομάδα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Οι φάσεις του αγώνα

1ο: Σε ετοιμότητα οπάρης μπλοκάρει φάουλ του Τσεμπερίδη
4ο: Πλαγιοκόπηση από τον Μετίν, σουτ στην κίνηση του Ταυλαρίδη, η μπάλα φεύγει άουτ.
12ο: Καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Σουτ του Μετίν από καλή θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.
13Ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Γύρισμα του Βελάσκο στο ύψος του πέναλτι, σουτ του Σίμιτς, η μπάλα φεύγει άουτ.
14ο: Νέα ευκαιρία. Ο Σίμιτς προ του Παγούδη σουτάρει, αλλά ο γκολκίπερ του Εθνικού αποκρούει.
34ο: Ο Εθνικός χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κωστάκης εκμεταλλευόμενος λάθος εκτίμηση του Βελάσκο, βγαίνει μόνος με τον Αμπάρη, αλλά το σουτ που επιχειρεί είναι άστοχο.
41ο: Ένα-δυο του Πούρι με τον Αμπουχατζίρα, σουτ του Εσθονού έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Παγούδης.
53ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Σίμιτς από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, να μην καταφέρνει με σουτ να νικήσει τον Παγούδη.
61ο: 0-1. Η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ με πλασέ του Σίμιτς, μετά από μπαλιά του Αμπουχατζίρα και ασυνεννοησία των αμυντικών με τον τερματοφύλακα Παγούδη.
65ο: Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Κανόμπιο από τα αριστερά, μπλοκάρει ο Παγούδης.
66ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Κουζάν παίρνει τη μπάλα με πλάτη στην περιοχή μετά από πάσα του Αμπουχατζίρα, γυρίζει, σουτάρει υπό πίεση, αλλά ο Παγώνης βάζει την προβολή και αλλάζει την πορεία την μπάλας πριν εκείνη καταλήξει στα δίχτυα.
75ο: Με διπλή επέμβαση ο Αμπάρης μπλοκάρει επικίνδυνο φάουλ του Περέιρα.
91ο: Εξαιρετικό σουτ του Κουζάν έξω από την περιοχή, ο Παγούδης διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Εθνικός: Παγούδης, Γκράιμς, Πεγώνης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης (68’ Ψιάνος), Τσεμπουρίδης, Φαρινόλα (55’ Βασιλόγιαννης), Κορακάκης, Περέιρα, Κωστάκης (46’ Ουανταρά).

ΑΕΛ: Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Βελάσκο, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας (60’ Κανόμπιο), Γκέρεμι, Σίμιτς (85’ Ρέντζας), Αμπουχατζίρα, Μετίν, Πούρι (46’ Κουζάν).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top