Είναι η μοίρα της ομάδας αυτής και του κόσμου της να μην μπορούν να χαρούν ή έστω να ηρεμήσουν για
πολύ καιρό, μένοντας μακριά από γεγονότα που προβληματίζουν, εκνευρίζουν, στενοχωρούν. Κι ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι όλα βαίνουν καλώς, με την ομάδα να κάνει την υπόθεση «άνοδος» να φαίνεται παιχνιδάκι, κάποια εξωαγωνιστικά ζητήματα έρχονται να ταράξουν κάπως τα νερά, τραβώντας δυστυχώς το βλέμμα όλων μας μακριά από τα όσα ευχάριστα συμβαίνουν στο χόρτο.

Στο θέμα που προέκυψε και που αφορά την παραποίηση της τιμής των εισιτηρίων είναι εμφανές το σφάλμα που γίνεται, ο κίνδυνος που το ακολουθεί και φυσικά ο υπαίτιος. Ο τρόπος που γίνεται είναι εντελώς άκομψος και άγαρμπος. Ο σκοπός δε, γνωστός και συνηθισμένος για το... Ελλάντα. Μην πέφτουμε κι από τα σύννεφα δηλαδή… Εξάλλου τον τελευταίο καιρό με τόσες αποκαλύψεις στο πολιτικό τοπίο χορτάσαμε από πτώσεις. Ευτυχώς, βέβαια, στη φετινή χρονιά το ερασιτεχνικό σωματείο έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε θέση, αν χρειαστεί, να τραβάει το αυτί στον εκάστοτε… φταίχτη, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του. Έχει, με λίγα λόγια, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο γύρω από τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας, γι’αυτό και δε θα κουραστώ να φωνάζω για συμμετοχή και ενίσχυσή του. Το λάθος, λοιπόν, έγινε, επισημάνθηκε και πολύ σωστά υπήρξε η μέριμνα να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

Στο άλλο θέμα που προέκυψε (δεν υφίσταται πια) και το οποίο αφορούσε την απομάκρυνση του γυμναστή της ομάδας  τα γεγονότα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, ώστε να μπορέσει κάποιος με ασφάλεια να καταλογίσει ευθύνες και να καταδείξει το φταίχτη. Επειδή σίγουρα υπάρχει παρασκήνιο, το οποίο να μη γελιόμαστε μόνο οι παρόντες μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς, προσωπικά θεωρώ ότι καλό είναι να μη βιαστούμε να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα για πρόσωπα και τις προθέσεις τους.

Γενικότερα πάντως δε χρειάζεται πανικός ή υπερβολές. Το καθετί που γίνεται μας βοηθάει, αν το χειριστούμε ψύχραιμα και το εκμεταλλευτούμε σωστά, να γίνουμε ακόμα πιο… σοφοί και σίγουροι για το δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε. Τα συγκεκριμένα θέματα που ανέκυψαν για παράδειγμα μας οδηγούν σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Β. Πλεξίδας αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι παρά τα μεγάλα λόγια που με σιγουριά έχει αραδιάσει στις μέχρι τώρα δηλώσεις του, δεν έχει αντιληφθεί αρκετά το μέγεθος και την ιδεολογία της ομάδας που θέλει να διοικήσει. Για να εξηγούμαστε, έχει κάθε δικαίωμα να πράττει όπως εκείνος θεωρεί καλύτερα όταν το θέμα αφορά την υπόληψή του και προσωπικές του υποθέσεις γενικότερα, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρεώνει και να βάζει σε κίνδυνο την πορεία που η ΑΕΛ με θυσίες και αυταπάρνηση επέλεξε να ακολουθήσει φέτος. Μια πορεία στην οποία και ο ίδιος μέχρι τώρα έχει συνδράμει σε πολύ σημαντικό βαθμό, για να είμαστε ειλικρινείς. Οφείλει να βάλει για τα καλά στο μυαλό του ότι η μετά-Πηλαδάκη εποχή είναι και θα είναι πολύ πιο ζόρικη για τη θέση που (θέλει να) κατέχει καθώς και ότι θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα κριθεί αυστηρότερα και λόγω καταστάσεων του παρελθόντος. Όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, όπως άλλωστε ξαναείπαμε. Το γεγονός, όμως, ότι ο Β. Πλεξίδας πιθανά θα τυχαίνει αρνητικότερης εύνοιας, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της -δικαιολογημένης- «καχυποψίας», δε σημαίνει ότι θα βγάζει λάδι όσους άλλους στελεχώνουν το οικοδόμημα της ΑΕΛ από άλλα πόστα, κάνοντάς τους να φαίνονται πιο συμπαθείς ή να τυχαίνουν ευνοϊκότερης αντιμετώπισης…

Για να το πω πιο απλά, το θέμα που καίει είναι να βγαίνει νικήτρια η ΑΕΛ και όχι τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι κανένας Πλεξίδας, κανένας Παναγόπουλος, κανένας Γαλανακόπουλος κ.ο.κ., ειδικά από τη στιγμή που είναι τόσο «φρέσκοι» στην καθημερινότητά μας, δε βρέθηκαν εδώ επειδή μας αγαπούσαν και μας πονούσαν. Είναι επαγγελματίες και πρώτο τους μέλημα είναι το προσωπικό και επαγγελματικό κέρδος. Απολύτως θεμιτό, εννοείται, και δεν τους κατηγορεί κανείς γι’αυτό, όσο βέβαια δεν ξεπερνούν τις… βυσσινί γραμμές. Εκείνοι όμως το δρόμο τους κι εμείς το δικό μας, μέχρι να αποδείξουν περίτρανα και μέσα στα χρόνια ότι αξίζουν οι δρόμοι μας να ταυτιστούν. Έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μας ότι τα φαινόμενα μπορεί και να απατούν…

ΥΓ: Για τον αγώνα της Κυριακής στον Τύρναβο αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Οικονόμου Τσαριτσάνης γενική είσοδος με τιμή εισιτήριου 10 ευρώ… Μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εκτός τόπου και χρόνου τουλάχιστον. Επειδή πάντως έχουμε μάθει να κατηγορούμε με βιασύνη και ευκολία την όποια αντίδραση, ας φροντίσουμε πρώτα να κοιτάμε ποια ήταν η δράση που προηγήθηκε και την προκάλεσε.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα της στήλης στο facebook πατώντας εδώ 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top