Με αφορμή την αναμέτρηση ανάμεσα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και την ΑΕΛ, το aelole.gr έψαξε και βρήκε
παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα των «βυσσινί» (Ανδρών και Νέων), όσο και στην ομάδα των «πράσινων». Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για τους Μπλέντι Μούτσα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Νούσια, Αντώνη Πρικάκη, Φώτη Γκουντρουμπή, Βασίλης Παπαγεωργίου και Δημήτρη Τόλιο

Μπλέντι Μούτσα
Ο Μπλέντι Μούτσα γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1988, έχει αγωνιστεί σε Πηνείο, Αμπελωνιακό, Πυργετό. Επαγγελματίας έγινε στον Οικονόμο Τσαριτσάνης με τον οποίο στο πρώτο μισό της σεζόν 2011-12, από τον Ιανουάριο του 2012 ανήκει στην ΑΕΛ.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1993 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ. Τον Ιανουάριο του 2012 είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας της Τσαριτσάνης στο πρωτάθλημα της Football League 2, καταγράφοντας 20 επίσημες συμμετοχές και 2 γκολ σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ. Την σεζόν 2012-2013 κατέγραψε 2 επίσημες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League με τη φανέλα της ΑΕΛ, ενώ το άλλο μισό της σεζόν δόθηκε δανεικός στο Τύρναβο και είχε 10 συμμετοχές. Από τον Αύγουστο του 2013 επέστρεψε στην ΑΕΛ.

Παναγιώτης Νούσιας
Ο Παναγιώτης Νούσιας είναι γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1981 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ, Κίσσαβο Συκουρίου, Ελασσόνα και Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Αντώνης Πρικάκης 
Ο Αντώνης Πρικάκης είναι γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1987 και έχει αγωνιστεί σε Ηρόδοτο, ΑΕΛ, Τύρναβο, Αμπελωνιακό και τον Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Φώτης Γκουντρουμπής 
Ο Φώτης Γκουντρουμπής είναι γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1995 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ Νέων, Π.Ο.Ελασσόνας, ενώ πλέον είναι δανεικός στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Βασίλης Παπαγεωργίου 
Ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου 1994 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ Νέων, Τύρναβο, ενώ πλέον είναι δανεικός στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Δημήτρης Τόλιος
Ο Δημήτρης Τόλιος είναι γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1993 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ Νέων, Π.Ο.Ελασσόνας, ενώ πλέον είναι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Κώστας Μπανούσης
Ο Κώστας Μπανούσης, είναι γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1988, αγωνιζόταν τη σεζόν 2011-2012 στην ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με 8 γκολ, ενώ από το καλοκαίρι του 2012 ανήκει στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας επιθετικός έχει αγωνιστεί ακόμη στην ΑΕΛ, το Χαϊδάρι, τον Πυρσό Γρεβενών και στον Εορδαϊκό.

Ανδρέας Χατζηλιόντας
Ο Ανδρέας Χατζηλιόντας είναι γεννημένος στις 28 Ιουνίου του 1987 και κατάγεται από τον Βρυότοπο Δήμου Αμπελώνος (Ν. Λάρισας). Άρχισε την καριέρα του από τον Αμπελωνιακό, στον οποίο και «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά. Εν συνεχεία ήρθε το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του, καθώς το 2004 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ. Με τους «βυσσινί» κατέγραψε 6 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ (Α' Εθνική), ενώ ήταν μέλος της κυπελλούχου ΑΕΛ (2006-2007) του Γιώργου Δώνη. Αγωνίστηκε επίσης στην Καστοριά, στον Εθνικό, στον Τύρναβο, στην Νίκη Βόλου, στον Οικονόμος Τσαριτσάνης. Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στην ομάδα, που τον ανέδειξε, τον Αμπελωνιακό και ήταν βασικός στέλεχος της εξαιρετικής πορείας των «πράσινων». Κισαμικός Χανίων

Αντώνης Πούτας
Ο Αντώνης Πούτας είναι γεννημένος στις 18 Σεπτεμβίου 1986 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ, Ιωνικό, Ελασσόνα, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Λουκίσια, Τηλυκράτη Λευκάδας και Τύρναβο.

Αποστόλης Τσιανάκας
Ο Αποστόλης Τσιανάκας γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1979 και ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή σε ηλικία 21 ετών από την ΑΕΛ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την περίοδο 2000-01, έχοντας 23 συμμετοχές. Αγωνίστηκε επίσης σε Ακράτητο, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα (2003-2005), Λαμία, Τρίκαλα, Αιολικός, Φωστήρας, Εορδαϊκός, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Τύρναβος και Δωτιέας Αγιάς.

Αστέριος Μπαχτσιβάνος 
Ο Αστέριος Μπαχτσιβάνος είναι γεννημένος στις 21 Σεπτεμβίου 1993 και έχει παίξει στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ την Δόξα Αργυροπουλίου και τον Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Θανάσης Αγγελίνας
Ο Θανάσης Αγγελίνας είναι γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1992 και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ Νέων, ΑΕΚ Νέων, Άρη Βύρωνα, Άγιαξ Ταύρου, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Τρίκαλα και Ηλυσιακό.

Ηλίας Λιλολάρι
Ο Ηλίας Λιλολάρι είναι γεννημένος στις 4 Νοεμβρίου 1986 στην Ερσέκ της Αλβανίας . Ήρθε στην Ελλάδα το 1997 και αγωνίστηκε στον Τοξότη Λάρισας στα παιδικά τμήματα, στην ΑΕΛ Νέων, στον Πυργετό, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, το Λαρισαϊκό και το Μαχητή Τερψιθέας.

Βασίλης Φλώρος
Ο Βασίλης Φλώρος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1980 στην Καρδίτσα και κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στην ΑΕΛ, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Ολυμπιακό Βόλου, το Φωκικό, την Ελασσόνα, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ πλέον είναι στο Μαχητή Τερψιθέας.

Δημήτρης Μπαλής
Ο Δημήτρης Μπαλής γεννήθηκε στην Ελασσόνα στις 27 Φεβρουαρίου του 1989, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Δευκαλιών Κρανέας, στην συνέχεια πήγε στην Ακαδημία Καλτέκη και βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ. Έγινε επαγγελματίας με τους «βυσσινί» σε ηλικία 17 ετών, παίζοντας το πρώτο του επίσημο ματς στις 26 Νοεμβρίου 2006 κόντρα στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε ως δανεικός με την ομάδα της Ρόδου στη Γ’ Εθνική (12 συμμετοχές) και το καλοκαίρι του 2008 επέστρεψε στην ΑΕΛ. Από το 2010 βρισκόταν στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ από το Γενάρη του 2013 ανήκει στη Δόξα Δράμας.

Άγγελος Διγκόζης
Ο Άγγελος Διγκόζης γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1974 στην Πέλλα. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κατά σειρά σε Απόλλων Καλαμαριάς, Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Άρη Θεσσαλονίκης, Ιωνικό, ΑΕΛ, Skoda Ξάνθη, Πανσερραικό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Βόλου και Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ο Άγγελος Διγκόζης πέρα από τον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό που υπέδειξε αναδείχθηκε και κυπελλούχος Ελλάδος την ποδοσφαιρική περίοδο 2006-2007 με την ομάδα της ΑΕΛ. Συνολικά συμμετείχε σε 435 επίσημους αγώνες όλων των κατηγοριών σημειώνοντας 42 γκολ.

Γιώργος Μητσιμπόνας
O Γιώργος Μητσιμπόνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1962 στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης όπου αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ και το 1981 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ, αποτελώντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη. Με τα χρώματα της Εθνική Ελλάδος έκανε ντεμπούτο στις 18/1/1984, ενώ είχε συνολικά 26 συμμετοχές αλλά και 1 γκολ. Άρχισε την καριέρα του στην ΑΕΛ παίζοντας ως επιθετικός, αλλά στη συνέχεια καθιερώθηκε στην αμυντική γραμμή ως ένας εξαιρετικός στόπερ. Εκεί παρέμεινε 8 χρόνια (1981-89), υπήρξε σύμβολο της χρυσής εποχής των «βυσσινί» και ένας από τους κύριους εκφραστές της μεγάλης επανάστασης που έφερε η ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 80. Ο αείμνηστος Μητσιμπόνας έγραψε και έκρινε την ιστορία όταν την Πρωτομαγιά του 88 με εκπληκτικό εναέριο βολέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, στο 87ο λεπτό κάνοντας την ΑΕΛ την 1η περιφερειακή ομάδα (και μοναδική ως σήμερα) που κατέκτησε την ελληνική κορυφή! Η ΑΕΛ λίγο έλειψε να κάνει και το νταμπλ, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου, από τον μετέπειτα τροπαιούχο, Παναθηναϊκό. Κύπελλο έχασε άλλες 2 φορές από το τριφύλλι, στις 19/6/82 και στις 6/6/84 με 0-1 και 0-2 αντίστοιχα! Ο Μητσιμπόνας με τους βυσσινί πήρε κύπελλο το 1985, όταν και επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 4-1 του ΠΑΟΚ, της ομάδας δηλαδή που αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του το 1989. Το καλοκαίρι του 1989 αποχωρεί από την Λάρισα και υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.Στον «δικέφαλο του Βορρά» θα αγωνιστεί για τρία χρόνια μετρώντας 95 συμμετοχές και 3 γκολ. Το καλοκαίρι του 1992 αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ και μεταπηδά στον Ολυμπιακό.Στην ομάδα του Πειραιά θα παραμείνει για δύο χρόνια μετρώντας 51 συμμετοχές και 9 τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 1994 θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία καθιερώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Κατά τη δεύτερη θητεία του στην Λάρισα θα αγωνιστεί σε 56 αγώνες και θα σκοράρει 7 φορές, δεν θα μπορέσει όμως μαζί με τους συμπαίκτες του να αποτρέψουν τον υποβιβασμό του συλλόγου στην Β' Εθνική το 1996. Μετά τον υποβιβασμό της Λάρισας θα αποχωρήσει οριστικά από τον σύλλογο. Σε 10 συνολικά σεζόν στους «βυσσινί» θα μετρήσει 267 συμμετοχές και 34 τέρματα. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Τύρναβος και η Γ' Εθνική όπου είχε προπονητή τον πρώην συμπαίκτη του στην Λάρισα,Νίκο Αργυρουλη. Τη σεζόν 1996/97 είχε 29 συμμετοχές και 8 γκολ βοηθώντας την θεσσαλική ομάδα να φτάσει στην 4η θέση του Βορείου Ομίλου της Γ' Εθνικής. Επίσης, Αγωνίστηκε 26 φορές με το εθνόσημο σκοράροντας μια φορά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top