Με αφορμή την αναμέτρηση ανάμεσα σε Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ, το aelole.gr έψαξε και
βρήκε παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα των «βυσσινί», όσο και στην ομάδα των «κυανόλευκων». Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχει από την πλευρά του Απόλλων Σμύρνης ο Βαγγέλης Βαλαώρας, που ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ.

Βαγγέλης Βαλαώρας
Ο Βαγγέλης Βαλαώρας, γιος του παλαίμαχου μεγάλου άσου της ΑΕΛ Γιάννη, γεννήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου του 1991, ενώ προηγούμενες ομάδες του είναι οι Νέοι της ΑΕΛ, ο Α.Ο. Αμπελοκήπων, η Α.Ε. Δήμου Νίκαιας, η Ελασσόνα, πέρσι είχε στο ενεργητικό του 10 συμμετοχές, στη Football League 2 με τον Πανηλειακό. Πλέον ανήκει στον Απόλλων Σμύρνης.

Αλέξανδρος Καραχάλιος
Ο Αλέξανδρος Καραχάλιος γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1985. Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε στον ΑΟ Ιλίου και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Πανιώνιο το 2003. Ακολούθησε ο Ακράτητος (σε Α’ και Β’ Εθνική), η Καβάλα, η Καλλιθέα, το Κορωπί, ο Αίας Σαλαμίνας όπου είχε μια ιδιαίτερα παραγωγική σεζόν με τον Αίαντα Σαλαμίνας στη Football League 2 (24 αγώνες – 12 γκολ) την σεζόν 2010-2011. Αποκτήθηκε από την ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2011, αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς πρωταθλήματος με τους «βυσσινί» στο πρωτάθλημα  εκτός έδρας κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών για δύο λεπτά, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Χασομέρη στο 88 λεπτό. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2012-2013 βρέθηκε στον Απόλλων Σμύρνης, στο δεύτερο μισό πήγε στον Πανηλειακό.

Κώστας Ταξιάρχης
Ο Κώστας Ταξιάρχης γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1974 στη Λάρισα και φόρεσε σε νεαρή ηλικία τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Κρίστο Μπόνεφ τον ανακάλυψε σε ένα παιχνίδι της ερασιτεχνικής ομάδας των «βυσσινί» και εισηγήθηκε αμέσως την άνοδό του στην ανδρική ομάδα. Κάνει το ντεμπούτο του με γκολ σε ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, σε ηλικία 18 ετών και παραμένει στο θεσσαλικό κάμπο για επτά χρόνια. Ακολουθούν Παναχαϊκή, Εθνικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου, Βέροια, Καστοριά και Τρίκαλα, Ερμής Αργολίδας, Παναργειακός, Απόλλων Σμύρνης, Αναγέννησης Άρτας, Απόλλων Λάρισας.

Φώτης Κισκαμπάνης
Ο Φώτης Κισκαμπάνης γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1982 στο Κιλκίς. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την άρχισε στον Γαλλικό Κιλκίς, ενώ έπειτα ήρθε η μεταγραφή στον Κιλκισιακό. Ακολούθησε η ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο ΠΑΟΚ, η Καστοριά, ο Μεσσηνιακός, η Καλλιθέα ο Απόλλων Σμύρνης και πλέον ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Βασίλης Ξάνθης
Ο Βασίλης Ξάνθης γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1968 και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία την περίοδο 1985-86 από την Καστοριά. Το 1996 μετακόμισε στην ΑΕΛ, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Αγωνίστηκε επίσης σε Καστοριά, Εθνικό, Απόλλων Σμύρνης, Εθνικό Αστέρα και Τερψιθέα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top