Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 
«Πέρασαν πάνω από σαράντα χρόνια από τότε που μικρό παιδί παρακολούθησα για πρώτη φορά αγώνα της ΑΕΛ. Πάντα προσπαθούσα να βρω τρόπο να πάω στο Αλκαζάρ, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή σχολικών υποχρεώσεων. Όταν η ομάδα αγωνίζονταν εκτός έδρας το αφτί δεν ξεκολλούσε από το τρανζίστορ. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση μεταβάλλονταν ανάλογα με το αποτέλεσμα της ομάδας. Σε όλη αυτή τη χρονική διάρκεια, με εξαίρεση τις περιόδους 1975-82, 1995-97  που δεν βρισκόμουν στη Λάρισα, έχω πολλά να θυμηθώ και το καθένα από αυτά έχει τη δική του σημασία και βαρύτητα. Φυσικά συνεχίζω να αναφέρομαι στην ΑΕΛ που είχε γίνει και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου έχοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όπως συμβαίνει με κάθε τι που αγαπάμε σε τούτη ‘δω τη ζωή. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο δεν το έχω ξαναδεί από την ΑΕΛ, με καμία από τις πλείστες όσες συνθέσεις έχει αγωνιστεί και με κανέναν από όλους όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της στον τεχνικό τομέα. Στον αγώνα με τον Θρασύβουλο ο κ. Καβακάς συμπλήρωσε τον δέκατο τέταρτο (14ο) αγώνα στον πάγκο της ΑΕΛ. Ας δούμε τι έκανε η ομάδα στους αγώνες αυτούς και αν δικαιολογείται ο τίτλος που δόθηκε στο κείμενο αυτό.


Άμεσα γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα :
1. Έχει δώσει επτά (7) αγώνες εντός και ισάριθμους εκτός έδρας.
2. Έχει δεχτεί μόλις τρία (3) τέρματα (0,21 μέσος όρος) σε τρεις (3) αγώνες (Καλλονή, Πανσερραϊκό και Παναχαϊκή) τα οποία της στέρησαν από δύο (2) έως οκτώ (8) βαθμούς.
3. Έχει συγκεντρώσει δώδεκα (12) βαθμούς εντός (1,71 μέσος όρος) και δεκατέσσερις (14) εκτός έδρας (2,00 μέσος όρος) και αυτό είναι το παράδοξο και πρωτόγνωρο. Κάτι ανάλογο στο ίδιο διάστημα έχουν επιτύχει (σε 13 αγώνες) :
α. Η Δόξα Δρ., έντεκα (11) βαθμούς εντός και δεκαπέντε (15) εκτός, σύνολο είκοσι έξι (26).
β. Ηρακλής, εννέα (9) βαθμούς εντός και έντεκα (11) εκτός, σύνολο είκοσι (20).
γ. Ηρ. Ψαχνών, οκτώ (8) βαθμούς εντός και δέκα (10) εκτός, σύνολο δεκαοκτώ (18).
4. Έχει μέσο όρο βαθμολογικής συγκομιδής 1,85 ανά αγώνα.
Ερμηνεύοντας - χωρίς παρερμηνείες ή άλλου είδους εκτιμήσεις – τα παραπάνω στοιχεία, αν η ομάδα παραμείνει σταθερή σε αυτόν τον μέσο όρο, στους εναπομείναντες δώδεκα (12) αγώνες θα συγκεντρώσει είκοσι δύο (22) βαθμούς και θα φτάσει τους εξήντα οκτώ (68). Είναι αυτοί οι βαθμοί (θεωρητικά πάντοτε ερμηνεύοντας) αρκετοί ώστε να οδηγήσουν την ΑΕΛ στην παραπάνω κατηγορία;
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες και απόψεις, όπως επίσης υπάρχουν ποικίλοι αγωνιστικοί παράγοντες για την επίτευξη των στόχων μια ομάδας.
Το πρώτο σκέλος αφορά τους αντιπάλους από τους οποίους δεν πρέπει να χάνει ή να κερδίζει η ομάδα. Οι βαθμοί που χάθηκαν δεν επιστρέφονται και πολύ περισσότερο στους εντός έδρας αγώνες. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν.
Το δεύτερο σκέλος αφορά πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν στην παρούσα φάση όπως η θερινή προετοιμασία και οι επιλογές ποδοσφαιριστών στις μεταγραφικές περιόδους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και το βάθος του πάγκου, αλλά και συγκυρίες πραγμάτων από τραυματισμούς και τιμωρίες ποδοσφαιριστών.
Η ΑΕΛ καλείται να δώσει έξι (6) αγώνες εντός και ισάριθμους εκτός έδρας. Στην τρέχουσα περίοδο και τον μαραθώνιο που διεξάγεται στο πρωτάθλημα αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Το διαπιστώνει κάποιος πανεύκολα αν γυρίσει πίσω και θυμηθεί πώς χάθηκαν οι βαθμοί με Θρασύβουλο και Παναχαΐκή στο AEL FC Arena και σε ποια θέση θα βρίσκονταν η ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα. Τα περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλους χαμένους βαθμούς, ειδικότερα εντός έδρας. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία η αρχή να γίνει στον αυριανό αγώνα με τη Νίκη Βόλου, αφήνοντας τον αντίπαλο πέντε (5) βαθμούς πίσω και παραμένοντας στις διεκδικήτριες ομάδες για απευθείας άνοδο. Την ΑΕΛ δεν πρέπει να την ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των αντιπάλων, αλλά οι δικές της επιτυχίες. Το αγωνιστικό τμήμα να πράξει το αυτονόητο, γιατί ο κόσμος της ΑΕΛ για άλλη μια φορά θα δηλώσει «παρών» και θα κάνει το καθήκον του, ανεξαρτήτως αντιπάλου.»
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top