Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 

Εισαγωγή
Στην ανάλυση του Ανεβαίνω, ανεβαίνεις, ανεβαίνει… οι ομάδες είχαν αγωνιστεί στο 1/3 του πρωταθλήματος. Τώρα έχουμε περάσει τα μισά του δρόμου, οπότε είναι ευκαιρία για κάποιες αναλύσεις προσπαθώντας να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Στην παρουσίαση των πινάκων αναλύεται η συγκομιδή βαθμών από τους εντός και εκτός έδρας αγώνες, ενώ στο τέλος αυτής της αναφοράς παρατίθενται κάποια γενικά στοιχεία των ομάδων, καθώς και κάποια ειδικά της ΑΕΛ.

Παραδοχές
1.  Ως βασικό κριτήριο – πρότυπο λαμβάνεται υπόψη η κατάταξη των πρώτων ομάδων, με βάση των μέσο όρο ανά αγώνα, οι συντελεστές των οποίων ήταν :
α. Εντός έδρας : μεγαλύτερος από 1,70
β. Εκτός έδρας : μεγαλύτερος από 1,20
2. Οι τρεις πρώτες ομάδες ανέρχονται απευθείας στην Α΄ εθνική, ενώ οι τέσσερις επόμενες συμμετέχουν σε αγώνες κατάταξης.
3. Στους πίνακες που παρατίθενται δεν έχουν όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό αγώνων εντός – εκτός έδρας.

Ανάλυση
Με βάση τα προαναφερθέντα ας δούμε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση των εντός και εκτός έδρας αγώνων των ομάδων που μάχονται για την άνοδο.


Περισσότερες νίκες ο Εργοτέλης (9), περισσότερες ισοπαλίες Ολυμπ. Βόλου και Ηρακλής από (6), περισσότερες ήττες Παναιτωλικός (3).



Περισσότερες νίκες Εργοτέλης και Δόξα Δρ. από (5), περισσότερες ισοπαλίες Ηρ. Ψαχνών (8), περισσότερες ήττες Απόλλων Σμ. (5).
Από τη συγκριτική μελέτη των πινάκων διαπιστώνεται ότι οι κοινές ομάδες είναι επτά :
Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Ολυμπ. Βόλου, Ηρακλής Ψαχνών, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΑΕΛ.
Κάνοντας μια αναδρομή στην 15η αγωνιστική, βλέπουμε ότι η ΑΕΛ μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή βρισκόταν εκτός της προνομιούχας επτάδας, με διαφορά μόλις έναν (1) βαθμό από αυτή. Οι μέσοι όροι της (ανά αγώνα) ήταν :
1. Βαθμοί : 
α. Συνολικά : 1,43
β. Εντός : 2,00
γ. Εκτός : 0,85
2. Τέρματα υπέρ : 
α. Συνολικά : 0,93
β. Εντός : 1,57
γ. Εκτός : 0,28
3. Τέρματα κατά : 
α. Συνολικά : 0,71
β. Εντός : 0,71
γ. Εκτός : 0,71



Από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι :
1. Η βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΛ είναι η δεύτερη καλύτερη, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και οι άλλες ομάδες με τον ίδιο στόχο.
2. Η ΑΕΛ έχει δεχτεί μόλις δύο (2) τέρματα (μέσος όρος 0,18/αγώνα) με τα οποία, ωστόσο, γνώρισε ισάριθμες ήττες.
3. Υπάρχει βαθμολογική άνοδος των «άσπονδων» γειτόνων, καθώς και της Δόξας Δρ. Στον αντίποδα βρίσκονται ο Απόλλων Σμ., καθώς και η Νίκη Β. η οποία δύσκολα ηττάται, δύσκολα νικάει, πολλές ισοπαλίες (8).
4. Η πιο παραγωγική επίθεση ανήκει στην ομάδα του Ολυμπ. Βόλου, ενώ η λιγότερο παθητική άμυνα ανήκει στην ΑΕΛ.


Εδώ βλέπουμε ότι :
1. Σε έξι (6) αγώνες στο «σπίτι» της η ΑΕΛ έχει «πετάξει» επτά (7) βαθμούς, όπως το ίδιο είχε συμβεί μέχρι την 15η αγωνιστική. Ο μέσος όρος ανά αγώνα είναι 1,83.
2. Από τις δεκατρείς (13) ομάδες μόνο οι πέντε (5) έχουν ηττηθεί σε έναν (1) αγώνα εντός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες είναι αήττητες.
3. Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει φέρει η Νίκη Β. (3).
4. Η πιο παραγωγική επίθεση ανήκει στην ομάδα του Ολυμπ. Βόλου, ενώ η λιγότερο παθητική άμυνα ανήκει στην Καλλονή και τον Πιερικό με μηδέν (0) τέρματα εις βάρος τους..



Στον τελευταίο πίνακα φαίνεται ότι :
1. Η ΑΕΛ βελτιώθηκε στον τομέα της συγκομιδής βαθμών εκτός έδρας, αυξάνοντας τον συντελεστή του μέσου όρου ανά αγώνα από το 0,85 στο 2,00.
2. Η Δόξα Δρ. παραμένει η μόνη αήττητη στους τελευταίους έξι (6) αγώνες, έχοντας τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, ενώ η Καβάλα που εντυπωσίαζε στην αρχή εκτός έδρας τώρα έχει αρκετές απώλειες.
3. Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει φέρει η Νίκη Β (5).
4. Η πιο παραγωγική επίθεση ανήκει στην ομάδα του Ηρακλή, ενώ η λιγότερο παθητική άμυνα ανήκει στη Δόξα Δρ. και την ΑΕΛ.
Συγκριτικά από τους δύο παραπάνω πίνακες διαπιστώνεται ότι σε έντεκα (11) αγώνες η ΑΕΛ έχει συγκεντρώσει είκοσι έναν (21) βαθμούς, έχοντας μέσο όρο 1,9 ανά αγώνα.


Η ΑΕΛ έχει δώσει δεκατρείς (13) αγώνες με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο. 
Σε επτά (7) εντός έδρας αγώνες η ομάδα έχει συγκεντρώσει εννέα (9) βαθμούς, ενώ σε έξι (6) εκτός έδρας αγώνες η συγκομιδή είναι πέντε (5) βαθμοί, σύνολο δεκατέσσερις (14).
Χαρακτηριστικό είναι ότι στους έξι (6) εκτός έδρας αγώνες η ΑΕΛ έχει σημειώσει μόνο ένα (1) τέρμα, αυτό εναντίον του Παναιτωλικού.
Στους μέχρι τώρα αγώνες, με τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει δύο φορές, σε όποια περίπτωση ισοβαθμίας, η ΑΕΛ υπερτερεί του Ολυμπ. Βόλου και του Παναιτωλικού, ενώ υστερεί του Πανσερραϊκού.
Επίλογος
Η κλεψύδρα σιγά-σιγά αδειάζει. Απομένουν δεκαπέντε (15) αγώνες, από τους οποίους οι οκτώ (8) εκτός έδρας. Η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο και - παρά τα όποια προβλήματα των τραυματιών παικτών που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις – έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει τον στόχο της ανόδου. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί από όλους και – πρωτίστως – από τους πρωταγωνιστές. Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί…
Δημήτρης Κ. Κούρος

*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top